Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyibe kerül egy válás?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyibe kerül egy válás? Hogyan zajlik? Közös ház nincs, egy gyerek van, ő másfél éves. A gyerektartást mi alapján számítják?

Figyelt kérdés

2012. febr. 23. 14:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
84%
Elég furcsa. Pont ilyen helyzetben vagyok. De soha nem tudtam meg érteni, hogy miért nem tudnak le ülni a felek meg beszélni a problémát. Érdekes, hogy rögtön mindenki szalad válni, majd rá jön , hogy hát nem is egyszerű. Arra is rá jön, idővel, hogy meg bánta. A gyermekről nem is beszéljünk. Ahogy szokták mondani anyád egy van apád lehet több is. Hát anya és apa is egy van. Persze az anyuka észre sem veszi a gyermeke gondjait, sőtt idővel a gyermek a rossz.Majd kapunk egy sérült gyermeket, a felelőtlenség miatt. Nem is csodálkozok, hogy amai fiatalok nem akarnak családot alapítani. Jó a példa előttük. Anya neveli akárkivel is, majd jön a pót apa. Az meg nem a gyermeket nézi, az csak mellékes.
2012. febr. 23. 15:22
 12/13 anonim ***** válasza:
65%

A válókereset beadása 12000 Ft (hacsak nem változott nemrég)

A gyerektartást az eltartásra kötelezett szülö nettó jövedelméböl számolják, általában gyerekenként 20%, de maxiumu 50% lehet összesen, függetlenül a gyerekek számától. (Ez akkor lesz érdekes, ha az apa idövel új kapcsolatba lép és ott is lesz(nek) gyerek(ek), mert ö(k) is beleszámit az eltartott gyerekek számába.)

Ha elöre meg tudtok egyezni a vagyonmegosztásban, láthatásban és a gyerektartásban, akkor nem kell ügyvéd sem, és két tárgyalás után el vagytok választva.

2012. febr. 23. 17:07
 13/13 A kérdező kommentje:

Nem vagyok a válás híve, hiszen jóban-rosszban esküdtem magamnak, a férjemnek Isten színe előtt.

Mi próbálunk/próbáltunk leülni megbeszélni a dolgokat, de van amikor már csak üres beszéd ez.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, ha esetleg erre kerülne a sor már képben leszek.

2012. febr. 23. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!