Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségemmel másfél éve válunk,3 éve külön. Nov.4. lesz a végleges elválasztás. Feleségem most 7 hetes terhes a jelenlegi párjától. Kinek a nevére kerül a gyerek? Ha az én nevemre kéne kerülnie hogy lehet meg akadályozni.
Csak akkor nem kerül a nevedre, ha a "volt" feleséged elveszi a párja addig, amíg megszületik a baba. Ellenkező esetben a Te nevedre írják a gyermeket, hiába nem a Tiéd.
Ugyanígy vagyok Én is. A héten váltam el, februárban fog megszületni a baba. Ha nem kötnénk házasságot addig az új párommal, akkor a volt férjem nevére írnák. Aztán ha megszületik a baba, akkor kellene Neked egy lemondónyilatkozatot írni, az apának pedig egy apasági bizonylatot. Ez elég macerás. De ha a válóperen (novemberben) a bíró megtudja, hogy terhes a feleséged, el fogja mondani ezeket. Minket legalábbis felvilágosított.
Minden jót!
Én úgy tudom, hogy új házasság ide vagy oda, ha a régi férjjel a válás és a baba születése óta nem telik el X idő, akkor a régi férj nevére írják. Azt hiszem, egy év??
Egy kolléganőmnek is ez volt, az exférje az új férjjel karöltve verte az asztalt, de mégis először a régiére anyakönyvezték, és utána külön procedúra volt, hogy az új férj nevére kerüljön.
Jó, ez nem pont most volt, 5 éve.
Ismét a 3. :) Nincs olyan, hogy új férj ide, vagy oda!!!
Nézz utána, ha gondolod, itt már többen feltették ezt a kérdést, de a neten is megtalálható! Ha rálelek, belinkelem Neked.
Megtaláltam! Jó böngészést, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!