Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valakinek ítéltek meg több gyerektartást, vagy más címen plusz pénzt az "apától" aki egyáltalán nem vesz részt a gyerek nevelésében?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy a gyerektartás és a láthatás nem függ egymástól, meg azt is, hogy a láthatásra nem kötelezhető. Csak azért érzem "igazságtalanságnak és jogszertűtlennek", mert anyagilag sokkal nagyobb kiadásai vannak az anyának, ha nem vesz részt a gyerek életében az apa. Egyedül megoldani a felügyeletet 100%-ban. Pl. babyszittert kell fizetni ha tényleg van valami fontos elintéznivaló. Anyának 0 magánélet, míg ha legalább kéthetente hétvégén elviszi valaki a gyerekét, addig a másik szülő is tud magával foglalkozni, vagy megint csak babszitter, az meg plusz kiadás. Betegség esetén egyedül csak anya megy táppénzre, ami ugye egyrészt kevesebb pénz abban a hónapban, másrészt veszélyezteti az állását. Esetemben pl, "apukának" nincs munkája vagyis alig számíthatok majd gyerektartásra, de egyáltalán nem tartja a kapcsolatot a gyerekével, ellenben lenne rá ideje, arra is, hogy ha mondjuk beteg, ne én essek ki a munkából. Ja és van a nevén kb 50 milliót érő ingatlan.2012. febr. 21. 21:49
11/12 anonim válasza:
Ezen az elven meg akkor azt is mondhatnánk, csak gondolkozzanak felelősebben az emberek és ne minden gyerek szülei legyenek már elválva, mert tényleg ez van, lassan nincs olyan gyerek, aki az apjával és az anyjával él együtt.
Ez viszont azokkal szemben lenne kib*szás, akik tényleg nem felelőtlenek voltak, hanem egyszerűen tönkrement a házasságuk tényleg súlyos ok miatt.
12/12 anonim válasza:
Kedves kérdező! Én is hasonló cipőben vagyok. Bár annyival talán jobb, hogy apuka időnként elviszi a kicsit. De ha beteg akkor nem kéri... márpedig ebben az időben ahogy te is írtad havonta 2hetet mi is otthon vagyunk. Erre az volt az "apa" válasza, hogy fedezi a gyerektartás (20ezer Ft). Ja és a tárgyláson azt mondta, hogy azért nem tud(akar) többet fizetni mert új életet akar kezdeni!!!! De én is a magasabb gyerektartást szeretném kiharcolni. Természetesen mindent bizonyítani kell! De a kényszer láthatást én sem erőltetném. Én is akkor vagyok nyugodt ha a Kicsi velem van! De nekünk is jár a szabadság!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!