Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Niktoon kérdése:
Ha elválok Tőle, a bíróság elveszi a gyerekeimet?
Figyelt kérdés
6 éve vagyunk házasok, most szültem meg a második fiúnkat, a nagyobbik 3 éves. El szeretnék válni, mert már nem szeretem, és nem is bánik jól velem se a gyerekekkel. De azzal fenyegetőzik, hogy ha elválok a bíró neki fogja ítélni a kicsiket, mert nincs munkaviszonyom, csak a GYES, és nem tudom eltartani őket. De ez nem igaz, mert akkor a szüleim segítenének mindenben, ők meg jól keresnek.
nyugi csak ezért nem vesznek el gyermeket egy anyukától. hangsúlyozom csak ezért. ha már van több más probléma is ami esetleg anyuka ellen van, akkor bizony egy munkanélküliséget is negatívként fognak értékelni.
Nálunk nagyon hasonló volt a helyzet. mi neveljük párommal az előző házasságából született gyermeket. nálunk mondta a bíróság a legvégén, hogy sajnos az anyuka munkanélkülisége nyomott nagyot a dolgon. hozzátszem nálunk az édesanyukának sajnos az idegállapota is elborult amit ki is mutatott a szakember. de mégis nálunk kihangsúlyozta a bíróság, hogy a munkanélküliséget nagyon negatívan értékelte. nálunk mondjuk szimplán lusta, munkakerülő volt az édesanyuka. tehát nálunk azért egyfajta felelőtlenséget is kimutatott a bíróság. hisz egy anya tegyen meg bármit, hogy akárcsak egy 4 órás munkát is, de találjon. na az édesanya ezt nem így látta.
tehát nyugi csak ezért nem hinném, hogy nyerne az apuka a gyermekelhelyezéskor.
2012. febr. 21. 09:49
2/23 anonim válasza:
első vagyok. azért az ne felejtsük el, hogy úgy szól a csjt is, hogy annál a félnél kell elhelyezni a gyermeket akinél kiegyensúlyozottabban tud nevelkedni a gyermek. Tehát ha van egy apa jól kereső állással, és igenis megtudná adni mind érzelmileg de jelen esetben mind anyagilag egy megfelelő életszinvonalat, akkor egy jó ügyvéddel bizony jó eséllyel is indul egy ilyen édesapa a bíróságon.
2012. febr. 21. 09:51
3/23 anonim válasza:
Ha nem tudod eltartani,akkor miért ítélné neked a Bíróság a gyereket? A szüleid anyagi helyzetét nem fogja figyelembe venni.
Inkább a házasságod hozd rendbe,válás helyett. Nem az a fontos,hogy te már nem szereted,hanem a gyerekeid érdeke. / év után miért vársz lángoló szerelemet?
2012. febr. 21. 10:02
4/23 anonim válasza:
első vagyok még mindig. egyetértek az előttem szólóval, a bíróság nem alapozhatja a megélhetést a tartásdíjra és a gyes-re. sőt azt sem kell figyelembe venie, hogy pl. a nagyszülő tehetősek. végső soron nem nekik kell eltartania az unokákat. persze besegíteni belehet, szép dolog, de azért egy életen át nem alapozhatunk a nagyszülői támogatásra.
2012. febr. 21. 10:05
5/23 anonim válasza:
Én nem fenyegetőzésnek venném amit ő mond, hanem tényként kezelném, hisz nagyobb esély van arra, hogy ő fogja megkapni a gyerekeket.
2012. febr. 21. 10:37
6/23 anonim válasza:
Kérdezem én, ha apukának ítélnék a gyermekeket, ő egy újszülöttet és egy 3 évest hogyan gondozna a munkahelyéről? Ő sem tudna dolgozni járni. Most azt már meg sem kérdezem hogy hogyan szoptatná a kicsit? Kizártnak tartom, hogy egy újszülöttet elvegyenek az anyától csak azért, mert GYES-en van. Majd az apuka fizet szépen egy rendes gyerektartást. Micsoda szemétláda, aki így zsarolja a feleségét, hogy ne váljon el! :S
2012. febr. 21. 10:43
7/23 A kérdező kommentje:
Hát a párom iszik és érzelmileg labilis, továbbá nem törődik és nem is tud törődni a kicsikkel. És nincs pénze ügyvédre sem. Én meg nem azért nem dolgozok mert nem akarok, hanem azért mert két hónapos a fiam! és Gyesen vagyok. Mert egyébként én jó, törődő, gondoskodó anya vagyok, és a nagyobbik gyerek is nagyon anyás, az apjával nem is szeret lenni.
2012. febr. 21. 10:44
8/23 A kérdező kommentje:
de a gyessel + a gyerektartással majdnem 100-at kapnék ha jól számoltam.
2012. febr. 21. 10:46
9/23 anonim válasza:
Ezért fizetik az apukák a gyerektartást, szóval ne aggódj. :-)
2012. febr. 21. 10:46
10/23 anonim válasza:
Ne aggódj! Ha nem vagy alkoholista, prostituált, pszichiátriai beteg, akkor nálad maradnak. Ha apukánál lennének, akkor neki kellene gyesre menni. Szóval valakinek otthon kell maradnia vele. Csak zsarol, hogy ne hagyd el!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!