Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csinálhatnék ebben a kilátástalan helyzetben?
Most jutottam el oda, hogy nem bírom így tovább.
Párom rendszeresen lebukik az emailjeivel, levelezéseivel. Véletlen, nem kutakodok utána.
Megcsal, ismerkedik, flörtöl és még ki tudja......
Ezen kívül már 3x pofon ütött az 5 év alatt.
A legutolsó épp tegnap történt.
Éjjel visítva, fuldokolva ébredt a 3 éves kisfiúnk. Párom mellette alszik (nem is akar mellém jönni a 2x2-es ágyra), csitította, rászólt, hogy már maradjon csendbe. Átmentem, hogy miért köhög ugatóan, félelmetesen. Feloltom a villanyt, kisfiam tűzpiros, tiszta víz. Lényeg, hogy annyira bepánikolt a párom, hogy képtelen volt az ügyeletet felhívni, mondta hívjam. Rendben, kértem, hogy fogja meg a másik gyermekünket, aki 1 éves. Erre menne be a beteg fiúnkhoz a kislányunkkal. Kértem, hogy ne, nehogy elkapja a betegséget.
Erre pofon ütött, hogy fogjam már be és telefonáljak.
Teljesen ledöbbentem.
Ügyelet kint volt.
Reggel kérem a telefonját, hogy a gyerekorvost felhívjuk (én telefonomon nincs pénz)erre sms érkezett. Egy pillanatra láttam, de ez is elég volt, teljesen kacérkodó üzenetek sora. Párom kikapta a kezemből a telefonját, hogy mit kutakodok, nincs közöm a céges telefonjához és hozzá sem.
Elegem van, betelt a pohár, nem akarok így tovább élni és a gyerekeimet sem akarom ebbe nevelni
Hát igen:)
És ő meg velünk dicsekedik, folyton a képeinket, gyerekeinket mutogatja.
Mondom, csendes őrült, aki elszállt, hogy kapott egy jó állást. És már azt sem tudja, hogy honnan is kezdte.
Régen nem volt ilyen. Ennyire biztos, hogy nem.
És rosszul esik, hogy lenéz, amikor a gyerekeinket nevelem, én úgy gondolom, hogy napi 24-ben két pici +háztartás, nem a legkönnyebb. Büszkének kellene lennie, erre házi cselédnek néz.
És 5kg felesleg van rajtam, nem hiszem, hogy ez lenne a gondja. Egyszerűen meghülyült.
Pedig 35 évesek vagyunk, nem tinik.
Arra nem gondotál,hogy elmenj dolgozni? A gyerekeket megpróbálhatnád bölcsibe adni,míg dolgozol vagy megkérni anyukád,hogy vigyázzon a kicsikre vagy csak a kisebbre,ha a nagyobb bölcsis lesz.Akkor nem függnél anyagilag a párodtól és nem kellene eltűrni neki semmit.A gyerektartásért természetesen bírósághoz kell fordulni.
Az viszont nem igaz,hogy a hitel egyedül a férfi hibája és csak neki kell törleszteni.A kapcsolatotok alatt vettétek fel,te is beleegyeztél és te sem dolgoztál,ezért kellett a hitelt felvenni,ez pedig közös teher.
Nem, nem szeretnék visszamenni dolgozni még egy évig. Max gyedet kapok, +családi. Ha visszamennék, sem tudnék 8 órában, mert a gyerekekért érte kellene menni a bölcsi, oviba 16-ig, és sehol nem 8 órát kell dolgozni, hanem többet. 6 órás állásra pedig nem kapnék 100 e ft-ot, ha egyáltalán találnék ilyen állást a két kicsivel, egyedülállóként.
Nem írtam, hogy egyedül kell a hitelt törlesztenie. De egyébként igazad van, nem dolgozom, de eddig 125 e ft-ot kaptam az államtól ami a gyedem. Párom volt,hogy hónapokig 0 ft-ot hozott vagy max 40 e ft-ot. És nem gondolom, hogy az én feladatom újszülött mellett eltartanom a családot, hanem a férfié. Hitelt vettünk fel, hogy a gyerekeinket, magunkat fent tartsuk, hogy a rossz időszakot átvészeljük. Közösen.
Egyébként azért sem szeretnék visszamenni dolgozni, mert most lesz 1 éves a pici és szeretném én nevelni, gondozni. A bölcsi is tizenezer egyébként, szóval semmiképp nem érné meg visszamennem dolgozni.
A cégem felszámolás alatt áll, új helyet pedig nehéz így találni, a bölcsibe sem veszik fel, csak aki dolgozik.
"És el is adósított, mert eddig nem volt állása és a folyószámlámra kellett hitelt felvennünk, hogy el tudjuk a két gyereket tartani. Szeretném, ha EZT IS fizetné. 400 e ft."
Ebből gondoltam,hogy egyedül kell törlesztenie a TI adósságotokat.
Értem az érveidet,csak úgy érzem,hogy ebben benne van egy adag nyafogás is. Nem te lennél az első nő a földön,aki nem tud 3 évig otthon maradni a gyerekekkel.Ilyenkor mindig arra gondolok,hogy az ilyen nők mint te,mit tennének,ha a férjük nem elválik,hanem meghal.Vagyis nincs gyerektartás.Akkor sem oldanád meg,hogy kereseted legyen? Mivel a példa szerint abból,amit most kapsz egyedül képtelen vagy megélni.
Inkább tűrsz,akár még évekig,csak nehogy elvesszen a pénz,amit a férjed adna? Ha valakit én nagyon gyűlölök és el akarom hagyni,mert félek tőle és féltem a gyerekeimet,akkor nem kifogásokat keresek,hanem megoldást.Ha nem is találom meg,de legalább megpróbálom.Újsághirdetésket böngésznék,fejvadász céggel beszélnék,állandóan küldözgetném az önéletrajzom. Ha nem sikerül önállóvá válnom még mindig ülhetek otthon a szar légkörben és mérlegelhetném,hogy meddig nyelem le az alázást,de hogy meg se próbáljak ebből kitörni,az lehetetlen.
Borzasztó lesz amit írok, de mit tennék, ha meghalna?
Felkeresném az apját, aki kirakta a lakásból és új nővel házasodott és kérném az édesanyja utáni örökségét. Mindennel együtt 10 millió ft.
A gyerekeimnek.
Ha én halnék meg, ő ugyanezt tenné, az én fél lakásommal és fél telkemmel.
És akkor is a kicsi 2 éves korában mennék vissza dolgozni, mint mondtam, hogy most többet kapok, mint akkor kapnék, ha félállásban dolgoznék és fizetném a bölcsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!