Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válásnál van két gyerkőc....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válásnál van két gyerkőc. Egyik a feleség hozománya, akit a férj a nevére vett, a másik közös. Ha a férj kéri a vér szerinti gyerkőc elhelyezését magánál, akkor egyidejűleg megindíthatja-e a gyámhivatalnál a nem vér szerinti gyerek névvisszaíratását?

Figyelt kérdés
Ha válásnál az apuka ideglenes gyermekelhelyezést kéri a bíróságtól, (kéri, h helyezzék el hozzá a vér szerinti kisfiát), s közben a nem vér szerinti gyerkőc ügyét el kezdi intézni a gyámhivatalnál, (mármint hogy lekerüljön a nevéről a volt feleség gyereke), akkor az apasági per miatt, felfüggesztik az ideiglenes gyermekelhelyezést a vér szerinti gyerekre, vagy ilyenkor csak a válást függesztik fel, s a két ügyet lehet együtt intézni?
2012. febr. 16. 14:27
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Nem véleményeket kérek, én ugyanannyira vagyok egyik, vagy másik pártján, úgy gondolom egy kapcsolatban két ember hibás. A kérdésre szeretnék választ kapni valakitől.
2012. febr. 16. 14:50
 12/25 anonim ***** válasza:
83%
Hidd már el, nem veheti a nevére az anyuka. A volt férjnek le kellett mondania róla, hogy a párod a nevére vehesse. (gondolom te az apuka új párja vagy) A gyerek neve legközelebb akkor változhat, ha az anyja talál egy másik pasit aki a nevére veszi. A másik lehetőség: mikor a gyerek nagykorú lesz, önként lemondhat a nevéről. Egyéb esetekben ugyanúgy működik minden, mint ha a saját gyereke lenne a volt férjnek.
2012. febr. 16. 14:50
 13/25 A kérdező kommentje:
Eredetileg anyuka nevén volt a gyerkőc, mert apukát nem nevezett meg az anyakönyvben, újdonsült férj utólagos nyilatkozatot tett, hogy elismerje az apaságot, hogy mégse a lány nevén legyen a gyerek.Vér szerinti apuka nevén soha nem volt a gyerek, a férj tett utólagos apasági nyilatkozatot. Tehát akkor lemondani nem tud a férj, ha az anya a nevére visszaveszi a gyereket (mint ahogy a születésnél is az anyuka nevén volt)akkor sem, ha nem vállalja fel a vér szerinti apuka? Rendben, akkor ügyvédi konzultációt javaslok, hogy a kettő ügyet lehet-e együtt futtatni, vagy az egyik miatt, felfüggesztik-e a másikat. Köszönöm a válaszokat!
2012. febr. 16. 14:55
 14/25 anonim ***** válasza:
65%

Apaság vélelmének megdöntését kell szerintem kérni a bíróságon, ahhoz, hogy a nevéről a gyermek "lekerüljön". Szerintem azt nem intézi a gyámhatóság.

És szerintem indíthat pert az apa csak egy gyerek ügyében gyermekelhelyezési pert. De én a helyedben családjogban jártas ügyvédet keresnék fel, mert ez egy elég bonyolult per lesz.

2012. febr. 16. 14:57
 15/25 anonim ***** válasza:
96%
Így van, és az ügyvéd azonnal felvilágosítja apukát, hogy nem fogja tudni levenni a nevét a gyerekről. Mivel nem csapták be azzal, hogy övé a gyerek, saját akaratából vette a nevére. A törvény pedig a gyereket védi. Úgyhogy csak egy per lesz a gyerekekkel kapcsolatban. Ugyanis külön-külön gyerekenként nem fog tárgyalgatni a bíróság, nincs is miért.
2012. febr. 16. 14:59
 16/25 anonim ***** válasza:
84%

gondolom abba egyik se gondolt bele h mit érez/gondol a gyerek amiért az az apja aki a nevére vette,most hirtelen le akarja tagadni...

Íme egy hasonló történet a gyerek szemszögéből!

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__26..

2012. febr. 16. 15:21
 17/25 A kérdező kommentje:

A gyerkőc 3 éves, s szellemileg kicsit visszamaradott, annyira még fel sem tudja fogni a dolgokat. Valószínűleg anyuka új barátjára fog majd apaként nézni a továbbiakban. Más azért a 15 éves lány esete sztem.

Egyébként meg amúgy sem akarták eltitkolni a gyerek előtt, hogy a férj nem az apuka, csak még nem találták elég érettnek a gyereket. Gyerkőc még a nevét sem tudja megmondani, sztem azt fogja apukának tekinteni, aki vele együtt él és felneveli, gondoskodik róla.

2012. febr. 16. 16:24
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Jól írják: a gyereket nevelőapuka a "sajátjává tette" azzal, hogy apasági nyilatkozatot tett. A törvény mindig a gyerek érdekeit védi, neki pedig az az érdeke, hogy legyen a gyereknek apja. Lekerülni csak akkor kerülne le apuka nevéről, ha lenne egy újabb apukajelölt, aki azonnal elismeri. De ez ebben az esetben nincs. Szóval marad apuka nevén a gyerek, és 2 gyerek után fog gyerektatást fizetni. Ha akar, ha nem. És testvéreket nem választanak szét, + a bírói gyakorlat szerint is az anyánál maradnak a gyerekek.
2012. febr. 16. 18:05
 19/25 anonim ***** válasza:
62%
az anya is simán a nevére veheti a gyereket(az anyja vezetéknevét kapja meg), viszont ettől még a férj gyereke magad, és ugyan úgy kell fizetni a gyerektartást. ha jön egy másik apuka a képbe, és ő örökbe akarja fogadni a gyereket, akkor te már lemondhatod a gyerek gyámságát, és nem kell a gyerek után fizetned.
2012. febr. 16. 18:14
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha már egyszer a nevedre veted nem mondhatsz le róla akkor sem ha nem vér szerinti, a gyerektartás is jár utána

amúgy a testvéreket nem szedik szét szóval a felügyeleti per miatt kár aggódni mert ha az anya alkalmas az egyik gyerek nevelésére akkor a másikéra is,

a válást se függesztik fel annak nincs köze a gyerekekhez.

2012. febr. 16. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!