Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Férjemnek van egy garzon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjemnek van egy garzon lakása, váláskor kérhetem, hogy rákerüljön a gyerek nevére?

Figyelt kérdés
Mikor összeházasodtunk önkormányzati lakás volt, közösen vettünk fel hitelt és vásároltuk meg.Tehát a tulajdon már házasságon belül jött létre. Nekem nem kell a lakás, de nem szeretném, ha kisemmizné a gyereket. Eladná és venne az új párjával egy közöset, amiből már a mi gyerekünk nyilván nehezebben részesülne majd. Jogosan kérném, hogy kerüljön a gyerek nevére a lakás?
2012. jan. 25. 11:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, hogy hány lakása van a férjnek. Ha közösen törlesztettetek, akkor a fele az övé. A felével azt tesz, amit akar. Írasd rá a gyerekre a te részedet, egy fél lakás is jó induló tőke neki. De el tud fél lakást is adni a férjed, ha talál rá vevőt, nem gyakori, de lehet.
2012. jan. 25. 11:45
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Na, a gyerek majd megörökli a te részedet.
2012. jan. 25. 11:46
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha önkormányzati volt a lakás, akkor nem volt az övé. Akkortól az övé, mikortól megvette. Viszont mindenképpen jelezni kell a vagyonmegosztásnál, hogy ingatlan-nyilvántartáson kívüli tulajdonviszonyról van szó, mert csak az ö nevén van, viszont a házasság alatt szereztétek, fizettétek ki. így a fele téged illet, függetlenül attól, hogy hogy jutott hozzá 8önkormányzati lakás) vagy hogy kinek a nevén van. Adja el, fizesse ki neked a felét, te meg majd befekteted a gyerekednek valamibe. Ebben az esetben felesleges (é butaság is) a gyerek nevére íratni, mert megnehezíti az adásvételt, hogy a gyámhatóság is belekeveredik, mivel a kiskorú vagyonát akarnátok értékesíteni. Ha ennyire nem ismered a jogi világot, akkor miért nem fordulsz ügyvédhez? Azért vannak! Vagy ha anyagilag nem engedheted meg magadnak, akkor menj be a bíróságra a panasznapra, és ott faggasd ki azt, aki éppen ott ül. Bár azzal számolj, hogy egy megfizetett jogi segítő sokkal lelkiismeretesebben fog kioktatni a lehetőségekről, mint egy odavezényelt fogalmazó.
2012. jan. 25. 12:35
 14/19 anonim ***** válasza:
11%
Jogosnak nem jogos, de egy apától ennyi várható volna. Na, ő nem vált el a gyerekétől? Talál egy új nőt ,azt le van sz.rva. Szerintem itt csak a lelkére beszélés segíthet, miért akar rosszat a gyerekének? Van neki még bőven.
2012. jan. 25. 12:46
 15/19 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak nagyon köszönöm! Épp ügyvédkeresésben vagyok, csak azért érdeklődöm milyen lehetőségeim vannak, lennének! Még be sincs adva a válás, már fél éve külön élünk, de már most tudom, kemény, talpraesett ügyvédre lesz szükségem!
2012. jan. 25. 12:49
 16/19 anonim ***** válasza:
84%
Itt egy ügyvéd sem tud segíteni, mivel a férjed a fele részével maga rendelkezik. Azt nem lehet elvenni tőle.
2012. jan. 25. 12:51
 17/19 anonim ***** válasza:
50%
igen én is úgy vélem, hogy a te 50%oddal semmi akadálya nincs, hogy gyermeked nevére irasd. Azt lehet tenni, hogy megemlíted volt férjednek, hogy te ezt tervezel tenni az 50%oddal, így ha neki nincs ellenére akkor tegye ő is ezt a sajátjával. Sajnos kötelezni nem lehet, senki nem fogja kötelezni őt...Mint alternatívát fel lehet ajánlani de mást nem. És ha igazán fontos neki a gyermek, és ő tényleg van hol laknia, akkor egy mire való apa bizony msolyogva átiratja a gyermeke nevére...
2012. jan. 25. 13:05
 18/19 A kérdező kommentje:
Abban az esetben, ha tényleg az enyém a fele, nincs gond! Nyilván az én részem a gyereké lesz, Ő meg nem fog tudni engem kifizetni! Nekem nem is kell az ő fele, csak nem akarom hogy amit közösen elkezdtünk azt ő elherdálja. Nem az a lelkiismeretes apa aki majd a válás után gondoskodik a gyerekről. Az ő mottója " a gyerektartásból telik rá" (ami 20ezer Ft).
2012. jan. 25. 13:52
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha közösen vettétek meg a lakást, akkor közös tulajdon, a fele a tiéd. Ezt bizonyítani is tudod. Ha a férjed el akarja adni a ráeső felét, akkor elővásárlási jogod van, mint társtulajdonosnak. (Ha nem tudod megvenni, akkor nem tudom, mi van, mert egy fél garzont senki nem fog megvenni, akkor lehet, hogy kikényszerítheti, hogy eladjátok és osztozzatok az árán.)

Ahhoz, hogy a gyereked örököljön a férjedtől, nem kell ugyanannyi lakásának lenni, ahány gyereke van. Ha halálakor van 20 milliós háza, az értéke egyenlő arányban oszlik szét a gyerekei közt, ha az új házasságba születő gyerekei nem tudják kifizetni a te gyereked részét, akkor el kell adniuk a házat, hogy a ráeső rész a gyerekedé legyen. Végrendelettel leszármazottat nagyon nehéz kisemmizni, még ha meg is próbálja kitagadni a gyerekedet, a ráeső rész 50%-a akkor is jár neki.

2012. jan. 26. 02:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!