Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van- e jelentősége, hogy kié...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van- e jelentősége, hogy kié a gyerek, ha válás van?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki válunk. Közel 10 éves házasságot dobtam ki. Azzal kellett szembesülnöm, hogy csak pénzt és hasznot akartak tőlem. Nem jó, de 3 orvos mondta, hogy nem lehet gyermekem, kezelést kellett volna kapjak. Még is született 2 gyerekünk. Az is igaz nagyon érdekes volt, mert már kezdek hinni a szent léleknek. Rá jöttem, hogy a feleségem csupán a pénzt, vagyont szerezné meg.

Hogyan lehet egy válópernél ki deríteni kié a gyerek. Másrészt mivel diákhitelt vett föl amiből anyuciék meg szedték magukat, mi van válás esetén.

2012. jan. 14. 21:32
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
63%

Ha jól értem Te vagy a férfi aki nem tud gyereket nemzeni, de mégis szült a feleséged kettőt? Hm...

Ilyen esetekben lehet és teljesen ingyenes és jogos a DNS vizsgálat, én úgy hallottam. Próbát megér.

2012. jan. 14. 21:41
 2/24 anonim ***** válasza:

A házasságban született gyermekek esetében automatikus a férj apasági vélelme. Azaz a válás során téged, mint apát, a feleséged, mint anyát fognak kezelni. Azt, hogy konkrétan kié a gyermek, azt a feleségedtől kéne megkérdezned, (HA BIZTOS VAGY BENNE, HOGY NEM A TIÉD) e tény kiderítésének számodra nincs jogi út.

A gyermek azé, aki felneveli. Érzelmileg mindenképp. ha harcolni akarsz értük jó pont lesz az, hogy nemzőképtelenséged tudatában is nevelted őket zokszó nélkül, míg a feleséged házasságtörő.

Amennyiben szeretnél megbizonyosodni arról, hogy te vagy e az apa 3 orvosi leletedet lobogtatva a válással párhuzamosan indíthatsz apaság vélelmének megdöntése iránti pert. Ebben megállapítják, hogy a gyermek apja te vagy vagy más férfi.

2012. jan. 14. 21:43
 3/24 anonim ***** válasza:
22%

A gyerek 2éveskoráig kérhettél volna apasági DNS vizsgálatot,ha kételkedsz az apaságban. Sokév után,már mindenképp te vagy az apa,akkor is,ha genetikailag nem te vagy.Hiszen elfogadtad,felnevelted.

ha mindenképp tudni akarod kérhetsz DNS tesztet, de jogilag nem változtat semmit.

2012. jan. 14. 21:51
 4/24 anonim ***** válasza:
80%

3 butaság

Nem értem miért ír valaki teljes butaságot ha nincs tisztában a tényekkel.

"1) Az apaság vélelmét meg lehet támadni, ha az, akit a vélelem alapján apának kell tekinteni, a gyermek anyjával a fogamzás idejében nemileg nem érintkezett, vagy a körülmények szerint egyébként lehetetlen, hogy a gyermek tőle származik, valamint akkor is, ha a származás reprodukciós eljárás következménye, és az anya férje, illetve élettársa az eljáráshoz nem járult hozzá"

illetve:

"Nem lehet az apaság vélelmét megtámadni, ha

a) a származás külön törvény rendelkezéseinek megfelelően lefolytatott reprodukciós eljárás következménye vagy

b) az apaságot bíróság állapította meg.

"

"Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényről a reá nézve megállapított határidő kezdete után értesült, az értesüléstől számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét "

Köze nincs a gyermek korához ez esetben, kizárólag az orvosi vizsgálatok idejétől számítódik az egy év.

2012. jan. 14. 22:00
 5/24 A kérdező kommentje:

Akkor az azt jeleni, hogy ma a házasságban született gyermekek 50%-a nem a férjtől van, ezentúl ahogy meg születik egy gyerek szaladjon apuci apaságit csináltatni.

Akkor annyi lehet belőle, hogy ki derítem magamnak az igazságot, a feleségemből lessz a legutolsó sz,,,ha. A gyerekek meg meg szívják ,mert a valós apjukat eddig sem érdekelte. Hol van az ő felelősége. Majd a gyerekeknek egyáltalán nem lessz apjuk. Nem úgy kellene, hogy legyen, hogy ha ki derül a valós apa, akkor érintse őt is. Magyarán mondva egy férj félre lép amugy 1 évig aggódjon, mert utánna másé a felelősség. Na és a diákhitellel mi van.

2012. jan. 14. 22:02
 6/24 anonim ***** válasza:
86%

bocs, de ha egy gyereket nevelek évekig,akkor a sajátomnak tekintem akkor is, ha kiderül, hogy nem az enyém.

te vetted el az asszonyt, téged jellemez, hogy milyen.

Mi van a diákhitellel? HITEL.vissza kell fizeni. Nem láttam még olyat aki diákhitelből "szedte volna meg" magát

A "lesz" egy sz-szel irandó

2012. jan. 14. 22:17
 7/24 anonim ***** válasza:

Most ki vett fel diákhitelt?

Érdekes, hogy veled semmit sem beszéltek meg.

2012. jan. 14. 22:47
 8/24 anonim ***** válasza:

Apasági vizsgálat ( jeligés ) 31000.- huf

Apasági vizsgálat, jegyzőkönyvezett: 95000.- huf

2012. jan. 14. 22:56
 9/24 A kérdező kommentje:
A diákhitelt gyed , gyes alat vette fel, amig ingyen volt beiratkozva. Nem igazán szólhattam bele. Azért is ment tönkre a házasságunk. Mibe is jellemez engem a feleségem viselkedése.
2012. jan. 14. 23:10
 10/24 A kérdező kommentje:
Ja, évekig neveled a hazugságok közt más gyerekét. Amiből valaki profitálni akar.
2012. jan. 14. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!