Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Közös szülői felügyeletnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös szülői felügyeletnek mik a buktatói?

Figyelt kérdés
Akinek van tapasztalata, kérem segítsen: férjemmel válunk és közös szülői felügyeletet szeretne, amivel nincs is gond, csak ismerem és vannak félelmeim, hogy például később beleszólhat-e abba, hogy ha elkezdek dolgozni, akkor a gyereket nem bölcsibe adom be, hanem a nagynéném vigyázna rá napközben kb. fél évig, csak utána menne bölcsibe. Illetve nyáron külföldre (Horvátország) mennénk nyaralni a kislánnyal, ezt megakadályozhatja? A láthatást én mindig biztosítanám, részemről nem gond (ami kéthetente hétvége+egy hétköznap délután, ezt is rögzítjük). Nem tudom, hogy aláírjam-e a közös szülői felügyeletet? A férjem nagyon nehéz, problémás ember, a családomat mindig is el akarta taszítani (ez is az egyik válóok nálunk többek között). Köszönöm a válaszokat!
2012. jan. 24. 20:38
1 2
 11/18 anonim válasza:
Teljesen megértem és együtt érzek a kérdezővel. Hasonló cipőben járok. Apuka ahol tud keresztbe tesz! Én nem szeretnék közös felügyeletet. Miért hiszi mindenki, hogy az anya a rossz és nem engedné a láthatást?! Az anya non-stop a gyerekkel van, egyértelmű hogy a gyerek érdekeit nézi... de apuka akkor viszi el, látogatja amikor neki megfelel!!!Hiszen semmi nem történik ha nem viszi el láthatáskor. Nálunk apuka találta ki hogy külföldre megy hónapokra, akár évekre dolgozni... kérdem én, hogy ilyenkor mi van a gyerekkel? Ő sem kér tőlem ehhez engedélyt! Bocsi, ha kicsit elragadtattam magam! Kitartást!
2012. jan. 25. 09:10
 12/18 anonim ***** válasza:
11-es. Teljesen igazad van. Mondom én leírtam, hogy akinek nem inge az ne vgye magára. Én is azt gondolom, hogy oda vissza vannak hunyók. Láttunk már hihetetlenül rosszindulatú anyukákat, és láttunk már ugyanilyen apukákat is. nyilván mindneki a saját tapasztalatából, életéből merít ilyenkor. Nálunk éppen anyuka a rosszindulatú. Gyerek lelki beteg már, bekakil, bepisil stb. Hosszú a történetünk, -nem is rólunk van most szó- de nagyon úgy néz ki eddig, hogy az apuka megkapja a gyermeket, mert borzalmas amik történnek szegénnyel :S
2012. jan. 25. 09:15
 13/18 anonim válasza:
11-es vagyok. Nálunk péntek du-tól vasárnap délutánig szól a láthatás. Minden péntek estére belázasodik a kicsi, utána semmi baja és minden vasárnap éjszaka már itthon bepisil... És napokba telik, mire szegénykém újra visszarázódik és szót fogad, mert ugye Apuci mindent megenged. Csak nem tudom, mivel teszek jót, ha ezt hagyom, vagy közbelépek. Nyilván egyik sem jó...De tény, hogy nem szabad általánosítani, és két három mondat alapján ítélkezni!
2012. jan. 25. 09:27
 14/18 anonim ***** válasza:
13-as. 11-es vagyok. Hát ez borzasztó. :( Igen valóban én sem tudom, hogy mi lenne a legjobb nektek. Mennyi idős a gyermek? Esetleg gyámügyön nem tudnád bejelnteni? Nem feljelenteni apukát, csak bejelnteni az aggodalmaidat? Esetleg lehet kimehetnének apukához környezettanulmányra? Lehet nem jók ott a körülmények? Hideg van vagy ilyesmi? :S
2012. jan. 25. 09:33
 15/18 anonim válasza:
Köszönöm a tanácsokat, a környezettanulmánnyal max annyiban tudnának belekötni, hogy Bp. 7ker, nem a legjobb környék, 26nm-en vannak apuci az új párja meg a kicsi. A Kicsinek nincs külön ágya. 3 és fél éves "nagyfiúról" beszélünk :-) A lázat maximálisan a stressznek tudom be, annyira várja már hogy lássa apát, hogy belázasodik. Pont ezért nem akarom az apjától megfosztani! De a bölcsiben is észrevették már hogy mikor van apánál és mikor otthon, és ilyenkor sajnos sok a panasz! Tanácstalan vagyok!
2012. jan. 25. 09:42
 16/18 A kérdező kommentje:
Nálunk másfél éves a gyerek, és nyaralni azért nem engedne esetleg, mert a testvéremékkel mennék, és mindig is féltékeny volt mindenkire, fájna ez a férjemnek sajnos, pedig csak a kicsit fosztja meg bizonyos dolgoktól. Egyébként meg csak annyit, hogy a 700-800 e ft-os fizetéséből 25 e ft gyerektartást hajlandó fizetni. Ennyit a jóindulatról. Én meg engedtem neki a láthatásban, nem is keveset... Tegnap megkérdezte tőlem, hogy ugye azokat a játékokat nem viszem el a gyerekkel költözéskor, amiket anyósoméktól kapott? Hát erre nem tudtam mit mondani, illetve tudtam, de nem tudok a lelkére hatni. Teljesen kivagyok lelkileg, fáj, hogy ennyit jelent neki a gyerek és én is. Később úgyis kevesebbet akarja majd látni, mert ismerem, de hogy keresztbe tegyen nekem a közös szülői felügyeletet kérte 2 hetes + 1 nap láthatás mellett. Ne haragudjatok, ha esetleg magamra vettem, amit írtatok, csak tényleg nagyon el vagyok keseredve! Köszi!
2012. jan. 25. 11:12
 17/18 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. És mit mondott a bíróság erre a tartásdíjra? gondolom ne akarod hivatol útra terelni, mert akkor többet kéne neki fizetniem mint 25.ezret
2012. jan. 25. 11:23
 18/18 A kérdező kommentje:
Bíróságon nem voltunk, még csak egyeztettünk az ügyvédeinkkel együtt, tehát négyesben, de még nincs is aláírva. Csak nem voltam kellően tájékoztatva akkor még arról, hogy mi is az a közös szülői felügyelet, illetve én hülye belementem a 25 e ft-ba, és nagyon nagylelkű voltam a láthatásban, pedig tudom, hogy az anyjáékhoz viszi, akik pedig tömni fogják a gyerek fejét sajnos. Ma beszéltem az ügyvédemmel, még egyszer össze lehetne ülni, csak ő attól fél, hogy akkor veszélybe kerül a vagyonmegosztás (mert férjem kifizet), és nem tudnék elköltözni rövid határidőn belül. Nem tudom, hogy mit tegyek!
2012. jan. 25. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!