Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Közös szülői felügyeletnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Közös szülői felügyeletnek mik a buktatói?

Figyelt kérdés
Akinek van tapasztalata, kérem segítsen: férjemmel válunk és közös szülői felügyeletet szeretne, amivel nincs is gond, csak ismerem és vannak félelmeim, hogy például később beleszólhat-e abba, hogy ha elkezdek dolgozni, akkor a gyereket nem bölcsibe adom be, hanem a nagynéném vigyázna rá napközben kb. fél évig, csak utána menne bölcsibe. Illetve nyáron külföldre (Horvátország) mennénk nyaralni a kislánnyal, ezt megakadályozhatja? A láthatást én mindig biztosítanám, részemről nem gond (ami kéthetente hétvége+egy hétköznap délután, ezt is rögzítjük). Nem tudom, hogy aláírjam-e a közös szülői felügyeletet? A férjem nagyon nehéz, problémás ember, a családomat mindig is el akarta taszítani (ez is az egyik válóok nálunk többek között). Köszönöm a válaszokat!
2012. jan. 24. 20:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

A láthatást nem biztosítod,ha csak kéthetente meg egy nap találkozhatnak. Normális váláskor akkor találkozik a gyerek az apjával,amikor akar.

A külföldi úthoz kell a beleegyezése,akkor is,ha nincs közös megegyezés.

Legokosabb,ha ügyvédet kérdezel meg erről a dologról.

2012. jan. 24. 20:42
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszi a kioktatást! Másfél éves gyerekről beszélünk. A birói gyakorlat szerint 3 éves koráig nem vihetné el, csak nálam láthatná kéthetente, ehhez képest én engedem, hogy elvigye, gyakrabban is láthatja... Na ennyit erről. Az ügyvéd szerint pedig ez az iskolaválasztást, pályaválasztást érintő kérdéseknél fontos, de a csjt szerint ezzel kapcsolatos kérdésekben közös szülői felügyelet nélkül is közösen kell döntenünk. Akkor hol van a közös szülői felügyelet hátránya? Mindenhez az apuka aláírása kell? Aki nagyon NEHÉZ EMBER, mint már írtam!!!
2012. jan. 24. 20:58
 3/18 A kérdező kommentje:
Miért ragaszkodik az apuka a közös szülői felügyelethez?
2012. jan. 24. 20:59
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem is tudom...... talán mert ő is a gyermek édesszülője? Persze csak találgathatok......
2012. jan. 24. 21:14
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

"...csak ismerem és vannak félelmeim..."

Talán azért akar közös szülői felügyeletet, mert ő is ugyanezt érzi veled kapcsolatban.

2012. jan. 24. 21:16
 6/18 A kérdező kommentje:
Nem fogok magyarázkodni, de itt tényleg nem én vagyok a hunyó, bármíly hihetetlen is. Szóval aki tud a kérdéseimre válaszolni, annak megköszönöm, mások pedig ne ítélkezzenek úgy, hogy nem tudnak rólam semmit. Köszönöm!
2012. jan. 24. 21:30
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik válaszadó azt írta, hogy csak találgat, a másik, hogy "talán".

Ez tény, hogy az olvasók számára ez is benne van a pakliban azok alapján, amit írtál.

Szóval senki nem ítélkezett.

2012. jan. 24. 21:55
 8/18 anonim ***** válasza:

Beszéld meg az ügyvédeddel.

Ha nincs közös felügyelet, akkor is közösen kell dönteni az iskoláról és külföldre sem viheted ki.

Amúgy azt miért akadályozná meg, hogy külföldre vidd nyaralni?

2012. jan. 24. 21:59
 9/18 anonim ***** válasza:

például egy buktató. Közös szülői felügyeletnél nincs különösebben leírva, hogy apuka mikor láthatja gyermekét. Tehát benne van a nevében, hogy közösen döntötök a láthatásról, szünetekről, ünnepnapokról stb.

Pl. apuka telefonál, hogy pár nap múlva szeretne több napot együtt lenni a gyerekkel, pl. mert elutaznának. Neked valami miatt még sem felel meg. (mondom nem rosszindulatot feltételezek, egyszerűen csak nem felel meg valami miatt neked) tehát nemet kell mondani apukának.

na ha ő olyan típus, és magára veszi akkor már megy is a gyámügyhöz, hogy közös szülői felügyletben állapottunk meg, de hát feleségem kezdi meggondolni magát...és felhozza pl. ezt a dolgot.

Én ilyenekre tudok gondolni.

Egyébként olvastam 2 magyar ügyvédnek a publikációját, mindenféle statisztikát csináltak. Abban volt benne, hogy egyébként a közös szülői felügyelet egy idő után nem szokott működni. És ha valamelyik fél bejelnti, hogy neki ez mégsem felel meg, akkor hivatalból visszakell csökkenteni a jó kis megszokott 2 hetente hétvége láthatásra.

Azt is olvastam, hogy ezt nagyon sokszor az anyukák szokták meglebegtetni apukának.(közös szülői felügyeletet) Tehát anyuka, hogy minél hamarabb "szabaduljon" a válóperből felajánlja apukának, hogy mindenben segítőkész leszek, akko jössz amikor akarzs, akkor viheted el a gyereket amikor csak akarod. jobb esetben ennek apuka megis örül,. hisz ő sem akar mást, minthogy a lehető legtöbbet legyen a gyermekkel. na ezt végzésbe foglalja gyámügy vagy bíróság. Megkezdődik az élet, kb. bírja anyuka 1 hónapig, és aztán elkezd agyalni azon hogyan is mászhatnék ki belőle. és akkor jönnek majd az indokok:felborul gyermek megszokott rutinja, sokszor a gyerek nem tudja éppen mikor hova kell mennie stb. És ezeket megvizsgálva szinte biztosra vehető, hogy visszacsökkentik a láthatást a megszokottra. apuka csak pislog, hogy ugyanott vagyok ahol indultam, ugyanúgy nem láthatom többet a gyermekeimet stb.

De mondom akinek nem inge nem veszi magára, de ezt olvastam...ügyvédek számoltak be ilyen tapasztalatokról.

2012. jan. 25. 08:51
 10/18 anonim ***** válasza:
9-es vagyok. De mondom ehhez egy olyan anyuka kell aki nem a gyermeki érdekeit nézi. Egyik kérdező írta, hogy mégis miért akarná megakadályozni apuka a külföldi nyaralást. Hát nálunk párom volt felesége módszeresen akadályozza a nyaralást. Gyerek önkívületi állapotban sírt amiko megtudta hogy nem tudunk menni, mert nincs útlevél... Egyszerűen nem adja oda az útleveleket anyuka. volt olyan már hogy ellopták, olyan is, hogy beleesett a vízbe, és olyan is hogy egyszerűen csak nem találom! :S nyilván már kutya macska nem hiszi el neki. Tehát higgyétek el, hogy van ilyen sajnos. :S
2012. jan. 25. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!