Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy gyerek után járó pótszabadságot 2012-től mindkét szülő igényelheti. Ez akkor is érvényes, ha válunk?
Ebben az esetben én is sajnálom :-( Gratula neked, nem ez a megszokott hozzáállás.
Ha most váltok, akkor kérdezd meg az ügyvédedet.
Ezt találtam:
"Ki kaphat gyermeknevelés alapján pótszabadságot?
Gyermeknevelés címén pótszabadságot az a szülő kaphat, aki a gyermek nevelésében nagyobb részt vállal. A szülők dönthetik el, hogy melyikük veszi igénybe. A szabadság csak a 16 évesnél fiatalabb gyermekek után jár: egy gyermek után 2 munkanap, két gyermek után 4 munkanap, kettőnél több gyermek után pedig összesen 7 munkanap évente. A gyermek születésének évétől kell kiadni egészen addig az évig, melyben a gyermek a tizenhatodik életévét tölti be. A gyermeknevelési pótszabadság akkor is jár, ha a szülő gyermekét egyedül neveli."
Megnyugodhatsz,csak munka után lehet együtt a nőjével mindennap. :P
Utolsó vagyok, elrontottam, bocsi. Megtévesztett a bemásolás, mert aki beírta, nem figyelt arra, hogy ez a rendelkezés MÁR NEM HATÁLYOS. Munka Törvénykönyve megváltozott rendelkezése:
2) A munkavállalónak a tizenhat évesnél fiatalabb
a) egy gyermeke után kettő,
b) két gyermeke után négy,
c) kettőnél több gyermeke után összesen hét
munkanap pótszabadság jár. A pótszabadság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.
Szóval igen, jár a férjednek, a törvény nem köti ki, hogy csak házas, stb. hanem a gyerek után jár.
Nem, nem módosít semmit, mert a törvény csak úgy rendelkezik, hogy a munkavállalónak, akinek gyereke van. (innentől kezdve mindegy, hogy házas, elvált, nőtlen, hajadon, az a lényeg, hogy munkavállaló legyen, meg legyen gyereke.)
Szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!