Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyós nevelje a gyerekemet? Ez elég ok a váláshoz?
Anyósom kitalálta, hogy majd ő neveli a 3,5 hós babánkat és én visszamehetek dolgozni, jó gazdagok leszünk, milyen jó lesz nekünk... A baj az, hogy a hátam mögött telebeszélte férjem fejét és most ő is ezt akarja! Azt mondta, ha nem megyek vissza, akkor mostantól a rezsi 1/3-át fizeti, semmi többet :-( Amúgy tényleg "szarul kapok": TGYÁS-om 160e, GYED-em is 90e körül lesz.
Az anyja olyanokat mond neki, hogy ő mindig azt csinált, amit akart két gyerek mellett is és hogy sosem pihent olyan sokat, mint akkor, mindig mindenre volt ideje és energiája; meg hogy a mai tápszerek egészségesebbek az anyatejnél.
Anyukámhoz bármikor mehetnék - szerintetek menjek?
En vissza mentem dolgozni, amikor lejárt a szulési szabadságom (kb 7 honapos volt). (Szlovákiában élek). Igy egyeztunk meg a munkáltatoval. Lányom egész nap a férjemmel van és jol megvannak. Nincs ki segítsen nekunk, mármint anyagilag. Kolcsonre vettuk a házat, rezsi, kaja, na és a gyerekrol nem is beszélve. Férjem éjszaka dolgozik minden nap. Mi dontottunk így, sajnos csak ez volt a megoldás anyagilag. Forintba átszámolva olyan 63 ezrek kaptam otthon.
De ezt nem anyosodnak kell eldontenie hanem nektek. En biztosan kiosztanám a helyedben. Ha megteheted és nem vagytok rászorulva a pénzre, akkor a helyedben és is otthon maradtam volna.
22-es válaszoló: az a "gond", hogy szeretjük egymást a férjemmel, jól elvan a babával is. Én apa nélkül nőttem fel, vagyis "hétvégi apukával", aki az új családja miatt nem mindig ért rá. Ezt nem akarom a lányomnak.
Komolyan olyan, mintha agymosáson esett volna át. Eddig nem volt ilyen anyagias :-(
Aki felvetette, hogy anyós egyedül él-e: erre eddig nem is gondoltam... Igen, a másik fia is most repült ki, nem sokkal a baba születése előtt. Erre nem is gondoltam :-)
Anyóssal én még nem beszéltem erről. Amikor megemlítette, eljöttem tőle és azóta nem is beszéltünk (kb 1 hónapja).
ha eddig is csak a rezsi felét fizette akkor igenis anyagias !!!
és még Te mennél el a SAJÁT LAKÁSODBÓL!?
nem szoktam ilyet mondani, de ha Veled-Veletek él akkor viselkedjen is úgy, és ha másképp gondolja menjen...
egyébként a Tgyás maximalizált összeg, más se kap sokkal többet...
stb stb
Nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Mindjárt jön haza a férjem. Holnap megírom, mi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!