Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyós nevelje a gyerekemet? Ez elég ok a váláshoz?
Anyósom kitalálta, hogy majd ő neveli a 3,5 hós babánkat és én visszamehetek dolgozni, jó gazdagok leszünk, milyen jó lesz nekünk... A baj az, hogy a hátam mögött telebeszélte férjem fejét és most ő is ezt akarja! Azt mondta, ha nem megyek vissza, akkor mostantól a rezsi 1/3-át fizeti, semmi többet :-( Amúgy tényleg "szarul kapok": TGYÁS-om 160e, GYED-em is 90e körül lesz.
Az anyja olyanokat mond neki, hogy ő mindig azt csinált, amit akart két gyerek mellett is és hogy sosem pihent olyan sokat, mint akkor, mindig mindenre volt ideje és energiája; meg hogy a mai tápszerek egészségesebbek az anyatejnél.
Anyukámhoz bármikor mehetnék - szerintetek menjek?
Csak te ismered a férjedet, és azt is, hogy van -e ezen kívül más problémátok. És én alapvetően nem szoktam egyből a válást, szakítást javasolni, főleg ha valaki hirtelen felindulásból döntene így. Ezt a dolgot neked és a férjednek kell megoldani, nem az anyósnak.
A férjeddel jó lenne átbeszélni, hogy így is több mint 200e Ft-ot kapsz, a leírásodból úgy gondolom, h ő is jól kereshet, így az anyagiak nem jelenthetnek indokot.
A személyes véleményem pedig az, hogy a gyereknek elsősorban anya kell, főleg az első időkben, hiszen akkor alakul ki igazából a kötődés. Az anyatej pedig egyértelmű, h a lehető legjobb a gyereknek, és ezt sem tudja a nagymamától megkapni.
A férjed meg egy barom, már ne is haragudj. Azzal zsarol, h csak a rezsi 1/3-át fizeti? Nevetséges, és szánalmasan anyagiasnak hangzik ez alapján... Valahogy mégis jobb belátásra kéne bírni.
Te maradsz a babával, anyós meg pihenjen a mostaninál is többet...
Én is csak egyetérteni tudok a többséggel: vagy beszélj a férjed fejével, vagy menj anyukádhoz. A te dolgod, hogy a gyerekkel légy, pihenned is kell, és kell az anyatej a gyereknek. Egészséges kapcsolat az anyukával a gyerek első évében alapozódik meg, ha a fals gondolkodású nagyanyját többet látja, mint az anyját, hát...
Vitatkoznék az egyik válaszolóval: a gyereknek sok esetben a válás van hasznára. Családon belüli erőszak, alkoholizmus, egéb szenvedélybetegség súlyos változata, teljes elhidegülés, folytonos vita. A gyereknek az a jó, ha két kiegyensúlyozott, boldog szülője van, és ha ez csak külön oldható meg, akkor külön. A feszültségnél, lelki kínoknál nincs rosszabb.
Anyukám az elején segített, de olyan 4-5 hetes korától én intézek mindent. Rend van és meleg kaja (nem főzök minden nap, de akkor többet).
Igen, az 1/3-ot a férjem mondta.
Bár ez nem tartozik szervesen ide, de a lakást én vettem még a kapcsolatunk előtt a nagymamám segítségével és munkáltatói kölcsönből. Amikor még csak együtt laktunk, akkor sem fizette a hitelt csak a rezsi felét.
Azért mennék mégis anyukámhoz, mert ő lelkileg is támogatna.
Este megpróbálok beszélni a férjemmel, nyugodtan...
Az a baj, hogy oké, hogy a lakás a tied, de a kölcsönnek az a része, amit a házasság alatt fizettetek vissza, közös, mert a törvény szerint közös pénzből fizettétek. (lényegtelen, hogy kinek a fizetéséből ment)Szóval a házasság alatti kölcsön visszafizetett kölcsön felét ki kellene fizetni a férjed részére.
N, ez off volt. _Beszélj vele. Anyós egye4dül él?
Nincs az a pénz, amiért én az anyósomra hagynám a 3,5 hós babánkat, ha ő lenne Mary Poppins se...
A férjed meg nem anyagias kissé? Ha egyébként jól működött idáig a kapcsolatod a férjeddel, a kedves mamát egy kis időre ki kell kizárni és megmosni a férjed fejét, hagy találjon már önmagára ismét és kerüljön minden a rendes kerékvágásba.
Teljesen el vagyok képedve.
Első körben higgadj le!
Mély levegő, no para. este beszélj a férjeddel. Emlékeztesd a megállapodásotokta, és állj ki magadért. Utána hozz össze egy hármas kupaktanácsot és anyósoddal is beszélj erről. Ha nem oldódik meg a dolog, akkor egy időre vonulj anyukádhoz. Kitartás!
Az én anyósom is ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!