Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
SOS váljak v. ne váljak?

Szerintem is válj. Nálunk egyébként hasonló a helyzet, csak mi nem házasodtunk össze, és nincs gyerekünk. Ő is a mocizásnak él, bár azért figyel rám. Egyszerűen annyira jó vele, hogy visszaesett erre a szintre, és már nem szeretem szerelemmel. Tegnap szakítottam vele, még mielőtt nem terveztünk komolyabbat.
Még 26 vagy, kezdhetsz új életet. Szerintem üljetek le, és beszéljétek meg, barátian. Abból nem lesz baj.
Ha a gyerekeket nézzük, az már más. Bár nem lehetsz áldozat emiatt. Huh, nehéz..

A szerelemhez nem elég, hogy nem ver meg, stb. - talán még szép, hogy ilyesmit nem tesz! De ez alap. Attól nincs semmi elintézve a család felé, hogy "de ő a pénzt leadja, nem iszik, stb." mert ennél sokkal többet kellene tenni.
Összességében úgy látom, le se sz.r Benneteket. Persze biztos jó neki, hogy feleség, gyerekek "ki vannak pipálva" - elmondhatja, hogy van családja - mert a világ előtt szüksége van a "címkére"??? Másért nem tudom, minek neki a család...
Ismerek motoros párokat, de ők EGYÜTT mennek motorostalálkozókra, stb. ha lehet, a gyerekeket is viszik pl. kisebb bemutatókra.
Ez nagyon igazságtalan, ahogy ő viselkedik Veletek.
Kíváncsi lennék, Neked mi a hobbid? Neked ugye nem lehet, mert a Te nyakadba szakad a háztartás és a 2 gyerek, meg el tudom képzelni, még őt is ellátod...
Mit lépne, ha kijelentenéd, hogy ezentúl az a hobbid, hogy - csak egy példa - beálltál egy zenekarba énekelni, és szerdán este meg szombaton délelőtt van próba, - ugye még így is kevesebbet lennél távol otthonról, mint ő!!! - akkor sajnos neki kell vigyáznia a gyerekekre? Mit mondana? Nem működne együtt, mert nehogymár Neked is "hobbid" legyen, csak neki lehet, mert ő férfi, te meg nő vagy? Na ha ez jönne ki belőle, akkor ez egy egyenlőtlen kapcsolat, és Te vagy benne az alárendelt.
Így nem csoda, hogy a szexet sem kívánod vele. (Amikor van, akkor élvezed?)
A hülyéskedés, stb. az lehet puszta megszokás is, arra semmit nem lehet építeni.
Tudom,nem könyű válni, úgyhogy én a helyedben megpróbálnám vele még egyszer és határozottabban megbeszélni a dolgokat. Ezentúl kiveszi a részét a házimunkából, nem hagy Rád mindent, segít gondozni a gyerekeiteket (az nem kifogás, hogy kicsik! Annál fontosabb a jó kapcsolat kialakítása velük!) Elmehet persze motorozni, senkit nem szabad megfosztani a hobbijától - de ésszerű időközönként, ÉS Te is kapsz ugyanannyi időt, amit cserébe MAGADRA szánhatsz, arra, amivel szívesen foglalkoznál, továbbtanulás, barátok, művészeti tevékenység, szórakozás, bármi. És megbeszélitek, hogy mondjuk hetente-kéthetente egyszer együtt elmentek valahova.
Mondd meg neki, hogy ha nem változtat, elválsz, és ne látszódjon rajtad, hogy félsz, hogy mi lesz vele, meg hogy mit fognak szólni, mert vissza fog élni a gyengeségeddel, és nem érsz el pozitív változást!
Ha ettől nem tér észhez, akkor semmitől, akkor tényleg válj el.
Szia!Végig olvastam az eddig adott válaszokat és megdöbbentem,hogy senki nem írta azt,hogy érdemes lenne leülnötök megbeszélni a gondokat,bár férfiakkal ezt nem egyszerű...de a kapcsolatok már csak így működnek.Bárkivel is kezdenéd újra 1-2 vagy néhány év elteltével ugyanott tart az ember,hogy már kiismered a másikat és gyűjtögeted magadban a másik egyre idegesítőbb szokásait.Nehéz lenne olyan valakit találnod-pláne két gyerekkel-aki biztosan jobb lenne ,mint a jelenlegi párod néhány év együttélés után is.Persze gondolhattok maradi felfogásúnak is,de egy házasság mindennapjai a jóban-rosszban jegyében telnek-nem pedig csak jóban.A férfiak ritkán mondják ki,hogy ha valami nem tetszik nekik,még akkor is ha többször is próbálkozol ezt megbeszélni,könnyebb nekik úgy tenni,mintha nem is lenne probléma és inkább "házon kívül"elfoglalja magát vagy így vagy úgy,hogy otthon kerülje a konfliktust azzal akit egyébként szeret,csak idegesítik dolgok,de beszélni nem akarnak róla.
A másik,hogy ne idegenektől kérj szerintem tanácsot,mert könnyű téged bíróságra küldeni így ismeretlenül,nem mások fognak helyetted bíróságra járni.
Ha van a környezetedben olyan ember pl.nagyszülő,akinek hosszú házassága van-volt kérdezd meg őt,hogyan kezelték a hasonló helyzeteket,mert volt nekik is,ebben biztos lehetsz!
Egyébként ,ha elromlik az autódon valami,ott hagyod az út szélén és elkezdesz másikat keresni?Egy szerelő tudna neked mesélni,hogy mi mindent meg lehet javítani a kocsikon.Szerintem a megoldást keresd ne a kibúvót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!