Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy is van ez? Lehet itt még...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy is van ez? Lehet itt még tenni valamait, vagy ne erőlködjünk?

Figyelt kérdés
A páromék már elváltak. A lánya az anyjával maradt. A párom külföldön dolgozik, és mielőtt elment itthonról, hallomásból tudtuk, hogy a volt neje is uj életet kezdett, de folytatni angliában fogja. A lányt kérdeztük arról, hogy ő miről tud és mindent tagadott. Ma mégis jött a telefon a volt feleségtől, hogy ő is uj életet kezdett és hogy párjával összeköltöznek, de nem a közelben, hanem Angliában. A gáz ebben, hogy megvárta még párom visszamegy dolgozni, és csak utánna hivta fel, hogy hogyan döntött. Kiderült, hogy már 2 hete kiiratta a lányt a suliból és bejelentette egy angliai suliba, amiről semmit nem tudott a párom. 3 hét mulva költöznek, párom pedig husvétkor jön haza. ugy szervezték, hogy ne is találkozzanak. A párom szeretné látni a lányát , de nem tudja mi lesz ebből, az is előfordulhat hogy nagyon elhül a kapcsolatuk.
2012. jan. 12. 23:37
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Én még az első válaszolók között voltam. Szerintem nem az apát kéne támadni és az anyát védeni. Volt aki azt írta hogy az apa elhagyta a családját,kíváncsi lennék ezt miből gondolja! Ez nem derült ki, lehet hogy pont az anya döntött úgy, hogy véget vet a házasságnak, vagy közös megegyezés alapján lett vége. A kérdés kiírója írta, hogy az apa húsvétkor végle hazajön. Szerintem itt a lány anyja volt az aki szemét módon kijátszotta a dolgokat, szegény lányt kivitte Angliába, hogy ne is találkozhasson az apjával, beledobta a mély vízbe úgy hogy nem is tud angolul. Így lehet hogy tönkreteszik az életét. Továbbra is azt mondom hogy jelentsétek fel, fogadjatok egy jó ügyvédet és még az is lehet hogy a végén az apának ítélik a gyermeket! A lánynak mindenképpen jobb lenne ha itthon maradna míg meg nem tanul meg angolul, mivel egy angol suliban nyilván nem magyarul fognak neki beszélni, így erősen fenyegeti a bukás veszélye.
2012. jan. 14. 00:19
 22/26 anonim ***** válasza:

Nagyon felháborítanak az olyan írások, ahol a nő egy gyerek miatt "röghöz van kötve", pl. nem mehet ki külföldre dolgozni, ha ettől függne a megélhetése, csak mert az apa a láthatási joggal zsarolja, hogy te nem viheted külföldre a gyerekemet! Én akkor odalökném neki, hogy akkor neveld, ezentúl te fogsz róla gondoskodni, de a röghöz kötött jobbágyok korszaka lejárt!

Sok ilyen eset van, én ezért nem szültem még gyereket, pedig lehetett volna! Egy évet már dolgoztam kinn és meg voltam elégedve, nemsokára megyek vissza! K@urva nagy sz@rba lennék, ha lenne egy gyerek a volt élettársamtól és vissza kellene menni ahhoz a leamortizálódott alkoholista fazonhoz, könyörögni neki a bejárati ajtó előtt, hogy írja alá a bírósági papírokat, hogy kivihessem magammal a gyereket! Az az alkoholista soha nem is látogatta volna a kölyköt, ahogy az előző házasságából lévő gyerekre sem nézett rá soha, de az ilyeneknek jól esik a volt exxel szemétkedni, kib@szni! Ugyanúgy élvezik a kárörömöt, amikor a nő a gyerek által meg van kötve, és muszáj a közelében maradnia, rövid pórázon, mint egy pszihopata! A férfiaknak persze könnyű, őket ez nem érinti, ha jó állás van Angliában, már indulnak is!

2012. jan. 18. 23:07
 23/26 A kérdező kommentje:

Tisztelt fórumozók!

A kérdező élettársa és egyben a szóban forgó gyermek édesapja vagyok. 12 év után közös megegyezéssel elváltunk, a gyermek elhelyezésében is megegyeztünk, hogy az anyánál marad. A gyermek láthatását a biróság 2 hetente állapitotta meg ( ez szinte mindeig igy van), viszont a gyermek akkor jött amikor akart, sőt iskolába is járt tőlünk, semmi probléma nem volt. Gyerektartást rendesen fizettem és fizetem ezek után is. Időközben ugy alakult hogy lehetőségem lett külföldi munkavállalásra amit el is vállaltam ( 4 hónapja). 4-6 hetente van lehetőségem hazajárni. Sajnos ez idő közben ( a munkámból kifolyólag) a lányommal már nem ugy tudtam találkozni, de amikor itthon voltam, szinte mindig velünk/ nálunk volt. ez igy volt a karácsonyi ünnepek alatt is. Ekkor már a barátoktól kiszivárgott információ, hogy a volt feleségem a lányommal Angliába költözne. Én az utolsó napokig vártam, hogy hátha értesitve leszek a dologról, a lányomat meg is kérdeztem de ő nem tudott semmi ilyesmiről. Visszajöttem dolgozni Németországba, a negyedik napon hiv a volt feleségem, és közli velem hogy Angliába költöznek február közepén és a belegyezésem kell neki. Ezt ugy érzem, hogy én itt lettem becsapva, hisz otthon voltam 3 hetet és megvárta még visszamegyek, hogy igazából hogy ne birjak semmit lépni. Mert ő ugy gondolta hogy egy telefonnal ezt el tudja intézni.

És itt jönnek az én aggodalmaim:

- kiveszi az iskolából év közben ( febr.1-től) és az 5. osztályt szinte azonnal el is veszti

- egy 4 osztályt végzett gyermek hogyan tud beilleszkedni egy angol iskolába

- az angol nyelvet 1,5 éve tanulja

- egyben az anya miért kockáztatja meg azt hogy kiviszi egy 2-3 hónapos kapcsolat után ( megismerkedett egy pasival, aki kint dolgozik ), és ezzel kockáztatja a gyermek jövőét is, mert pl ha nem jön be nekik kint és visszajönnek a lányom már évvesztes lesz

- a lánynak kint még nincs iskolája, a volt feleségem ugy gondolta , hogy ha kiérnek utánna keresnek ( a legfelelőtlenebb gondolat)

Itt nem azzal van problémám hogy uj életet akar kezdeni a volt feleségem , hisz én is uj életet kezdtem, de se munkahelye, sem biztos lakása, a lánynak nincs iskolája. Részemről az volt a kérés, hogy fejezze be az 5. osztályt a lányom, amit tőlünk is be tud fejezni és ő nyugodtam menjen ki és alapozza meg a lányom helyét. Ha itthon befejzné az 5. osztályt, és ha nem jönne be nekik az élet a lányom ugyanonnan folytathatná ahonnan abbahagyta( nem lenne év veszte, mert itthon különbözeti vizsgát tehetne).

Én a láthatással nem zsarolom, de igenis igényt tartok rá ( ha nem is kéthetente!!), amit az anyának biztositania kell.

Részemről ennyi, köszönöm

2012. jan. 20. 21:30
 24/26 anonim ***** válasza:
Engedélyt kért? Akkor nem írod alá, és kész.
2012. jan. 20. 21:35
 25/26 anonim ***** válasza:
Jaj jaj te hónapokig külföldön és te vagy becsapva azokban a hónapokban az anya van éjjel nappal a gyerekkel.
2012. jan. 21. 01:27
 26/26 A kérdező kommentje:

kedves előttem lévő!!

gondolom te nem vagy elvált, neked minden happy, minden szép!! gratula hozzá!! de hidd el ha te lennél ilyen helyzetben, vagy rosszabban, nem igy csaholnál!!!! ja és ha itthon lennék akkor is az anyjával volna , mivel nála maradt!!!

2012. jan. 21. 11:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!