Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kinek mi a véleménye arról,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek mi a véleménye arról, hogy válás esetén a gyermek 1 hetet édesapukánál "éljen" egy hetet pedig édesanyukánál? Egyszóval a lényeg, hogy minden időt (ünnepek, szünetek stb) igazságosan megfelezzenek a szülök.

Figyelt kérdés
Bíróság megszokott ítélni ilyen konstrukciót? Működhet jól egy ilyen felállás?
2012. jan. 3. 10:59
 1/6 anonim ***** válasza:
92%

Azt nem tudom, hogy a bíróság megítél-e ilyet, de ha meg tudtok egyezni, akkor tökmindegy, mit ítél a bíróság (de gondolom azért kérdezed, mert nem tudtok megegyezni).

Az én szüleim 4 éves koromban elváltak, 16 éves koromig apu nevelt és anyuhoz mentem kéthetente hétvégén. 16 évesen kitaláltam ezt a rendszert, amit Te is mondasz, csak kéthetes periódusokban. Egy darabig élveztem, aztán úgy éreztem, sehol sem vagyok otthon... Egy hosszú nap után a suliból elindulva néha nem tudtam, most hova is kell mennem. Azóta se találom az "otthonom" úgymond, pedig már elköltöztem az összes szülőmtől. Szóval akármennyire is igazságosnak tűnik, a gyereket megviseli, pedig látod, nálunk én döntöttem így, és nem is voltam már annyira gyerek.

Próbáljatok valami mást kitalálni.

24N

2012. jan. 3. 11:10
 2/6 wartburg353s ***** válasza:
82%
Ehhez ismerni kéne a családot, hogy véleményt mondhassak. Annyit azért tudok, hogy gyerekként utáltam volna ezt a megoldást. Az én szüleim is elváltak, anyával maradtam, apámhoz mentem nyaralni időnként. Mindenképpen rossz, de szerintem a gyerek (meg senki se) nem tudja egyszerre 2 helyen otthon érezni magát, ahhoz, hogy kialakítsa a saját életét, amiben jól érzi magát, szüksége van az állandóságra, de ha hetente máshova kerül, akkor ez nem tud kialakulni. Jót akartok neki ezzel, de szerintem bármilyen fájdalmas is, el kéne dönteni, hol legyen az otthona. Attól még a másik szülőnek nem kell kilépni a képből, találkozzanak, beszéljenek, amikor jól esik, de a gyereknek is kell saját élet, haverok, helyek, amiket ismer, és ha a két hely között kell ingáznia, az szerintem rosszabb, mert akkor sehol se érzi igazán otthon magát. Tudja, hogy oké, most itt van, de csak egy meghatározott ideig, aztán a másik szülőnél lesz, de ott is csak egy ideig... Én ezt nem akartam volna annak idején, de lehet, hogy másnál működik.
2012. jan. 3. 11:12
 3/6 anonim ***** válasza:
ez olyan hülyeség.....már bocs.az én szüleim is elváltak 1hét itt 1hét ott és úgy éreztem magamat mint a pinpong labda amit egymás között passzolgatnak.....attól függ h az érintett a gyerek kinél szeretne maradni annál van hétköznap hétvégén meg a másik szülőnél
2012. jan. 3. 12:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Én nem értek vele egyet. A gyerek mire megszokja az egyik szülő életvitelét vagy a saját szobáját és kezdené otthon érezni magát, mehet a másikhoz. Én ezt az elméletet nem osztom.
2012. jan. 3. 13:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez butaság.

Ennél sokkal jobb megoldás, hogy a gyerek lakjon az egyik szülőnél és akkor látogathassa meg a másik szülőt amikor csak akarja!

2012. jan. 4. 11:25
 6/6 anonim válasza:
Ha a gyerek már érettebb, 14-től fölfele mondjuk, akkor kérdezzétek meg őt. Én biztos nem szeretnék hetente máshol lakni.
2012. jan. 10. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!