Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az apa láthatási jogát hogyan lehet korlátozni?
Figyelt kérdés
Fél éve mondták ki a válást, közös megegyezés, 2 hetente hétvégére az apánál van a gyerek. Apuka, valószínűleg az anya új, ígéretes kapcsolata miatt ugyan elviszi a kicsit, de nem igazán foglalkozik vele. Hogyan lehetne elérni, hogy az apa csak felügyelettel láthassa a gyereket (4 éves). Nem véglegesen, csak amíg észhez nem tér.2011. dec. 29. 09:38
11/20 A kérdező kommentje:
Úgy nem foglalkozik vele, hogy például a karácsonyi láthatás után csupa pisis nadrágban hozta vissza, amit azzal indokolt, hogy ő nem tehet róla, hogy az anyja nem tanította meg a szobatisztaságra, mert biztos az "új kanjával" volt elfoglalva... A kicsi még nekem is elmodta, hogy apa nem vitte WC-re mikor szólt, hogy kell.
2011. dec. 29. 10:44
12/20 A kérdező kommentje:
Menni ideig tart ezt elintézni a bíróságon?
2011. dec. 29. 11:14
13/20 A kérdező kommentje:
*Mennyi
2011. dec. 29. 11:16
14/20 anonim válasza:
Nagyon sajnálom szegény gyereket. :-( A kedves apának pedig el kellene magyarázni, hogy ha egy jelenleg szobatiszta gyereket nem visz el a wc-re amikor az kéri, és ezáltal szegénynek muszáj a nadrágjába pisilni, azzal csak azt fogja elérni, hogy a gyerek vissza fog esni és akár több évig is eltart, amíg újra 100 százalékosan szobatiszta lesz. :-( 4 éves gyerek lelkivilága egyébként is nagyon sérülékeny, ezzel a viselkedéssel a gyerek hamarosan magát fogja hibáztatni.
15/20 anonim válasza:
Mondd csak kérdező! Te vagy az anya új párja? (Tudom, hogy az apa testvére vagy, de ez nem zárja ki). Nekem meg nagyon így jött le.
Idővel majd benő az apa feje lágya, ha meg nem hát nem. A bíróság ezért nem fogja korlátozni a láthatását, azért sokkal súlyosabb indokok szükségesek ehhez, például ittas állapot, amely alatt veszélyezteti a gyerekeit, vagy tényleges veszélyeztetés, mondjuk nincs fűtés, nem ad enni a gyerekeknek, akik éheznek nála. Ez amit te mondtál még nem indok egy láthatási jog felfüggesztésre.
16/20 A kérdező kommentje:
Nem, én az apa húga vagyok. Csak eléggé belefolyunk az eseményekbe, mert az ex a legjobb barátnőm (27 éve) és a szüleink is lányukként szeretik ezért náluk lakik a válás után is a kicsivel, a tesóm ment albérletbe. Elég sok időt töltünk együtt, gyakorlatilag a hét majdnem minden napján találkozunk, mert sokszor anyu hozza el a fiamat a bölcsiből. A tesóm látványosan kifordult magából, feledékeny, zavart, már néha dolgozni se megy be és mindenért kiabál. Én sem merem már a fiamat vele hagyni, sőt a bölcsiben megtiltottam, hogy neki kiadják (néha meglepi képpen elvitte cukrászdába). Megértem, hogy a barátnőm sem szeretné felügyelet nélkül átadni neki a gyereket.
2011. dec. 29. 13:33
17/20 A kérdező kommentje:
Azóta változott meg ennyire, mióta a kicsi egyszer elmondta neki, hogy milyen jó, hogy neki két apukája van. Ezelőtt játszottak, állatkertbe mentek, játszótérre... A kicsi örült, amikor jött. Most meg elkezd zokogni és bújik a függöny mögé, hogy ne-ne-ne. Anyu már arra gondolt, hogy nem engedi be a házba.
2011. dec. 29. 13:39
18/20 A kérdező kommentje:
Az anya nem akarja felfüggesztetni a láthatást, csak azt, hogy felügyelet mellett legyenek (ő, esetleg anyuék vagy én).
2011. dec. 29. 13:56
19/20 anonim válasza:
A helyetekben simán közölném vele, hogy nem viheti el a kicsit. Láthatja nálatok, ott van anyukád, a kicsi anyukája. Aztán pereljen ő, ha valami nem tetszik neki. (Úgysem fog.) Ha mégis, akkor mentek tanúskodni a feleség mellett.
20/20 anonim válasza:
ez fordítva működik.
Intézze el az anya, hogy felügyelet mellett láthassa csak, és akkor lesz joga oda nem adni a kicsit.
Szegényke!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!