Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
10ezer gyerektartást kapok. Feketén dolgozik. Hova forduljak? Be-volna jelentve fizetésének a 20%kapnám. Minden nap céghez jár dolgozni.
Ezért szerintem TE ne jelentsd fel.Gondolj bele a következményekbe,szerintem nem jókedvéből dolgozik feketén,hanem mert bejelentve senki nem alkalmazná,vagy röhejes összegért.Ha lebuktatod,automatice kirugják(Ha a cég eddig nem fizette utána a többtízezres járulékokat,ezután szerinted miért tenné?Találnak helyette 1000 másikat,aki után nem kell.)Ha meg kirúgják,még ennyit se fogsz kapni.
Szóval én a te helyzetedben ezt a kérdést mérlegelném,mert saját magadat szúrhatod mellbe ezáltal.
Első vagyok.Max.abban az egy esetben balhézz,ha tudsz neki olyan munkát,ahova van protekciód + te magad vállalsz érte kezességet,hogy tutira,de 100% felveszik,és az oda való átlépést elutasítja.
Ha ilyen munkahelyet nem tudsz neki 100%-os biztonsággal garantálni(és erősen gyanítom,hogy nem),akkor örülj,hogy egyáltalán fizet valamennyit.
AKKOR én mondok dúrvábbat.Az én apán havi 3000Ft-ot küld vagy 4 éve már.
Mellesleg 10éve nem is találkoztunk.De nem baj,én beletörődtem,kiváncsi leszek ő majd öreg korába beletörödik-e hogy nem fog érdekelni,mi van vele?!
Első vagyok.
Ha nem arról van szó,hogy tudsz neki egy olyan állást,ami többet fizet,csak ő valamilyen mondvacsinált kifogás miatt nem akarja elfogadni,akkor szerintem tegyél le a feljelentéséről,mert ha ez napvilágra kerül,az eddig őt feketén foglalkoztató cég szinte borítékolható,hogy ki fogja őt rúgni(ezer másikat talál a helyére,aki boldogan dolgozni fog helyette feketén),és ha kirúgják,a munkanélküli segély (rendelkezésre állási támogatás-RÁT,vagy bármi egyéb szociális juttatás) garantáltan kevesebb lesz,mint amit most ad.
Szóval szerintem törődj bele.Nem arról van szó,hogy ő nem akarja,hogy bejelentsék,a cég nem akarja bejelenteni,mert így kevesebbe kerül nekik,és ennyiért még megéri őt foglalkoztatni.Valószínű azért nem jelentik be,mert ha bejelentenék,akkor a bérét mindenféle adók,járulékok terhelnék,amit ő ugyan nem kapna meg,de a cégnek be kellene fizetni az államkasszába mint munkaadói terhet,s ennyit már valószínű nem érne meg a munkája a cégnek.Ha pedig nem éri meg nekik,akkor ilyen esetben automatikus és teljesen logikus,magától értetődő reakció,hogy kirúgják. Találnak helyette 1000 másikat aki boldogan hajlandó illegálisan is dolgozni,így nincs vele ilyen gond.
A te gondodat viszont nem oldja meg az,hogy kirugják -mivel nem a károkozás öröme,a káröröm vezérel-hanem épp ellenkezőleg -inkább még ennyit se fogsz kapni,tehát magaddal szúrsz ki.
Esetleg próbálj meg neki munkát(protekciót,stb.) szerezni,és ha azt nem fogadja el,na azért manapság már lehet alkalmazni szankciókat,lsd. a közmunka programban is van egy olyan kitétel,ha valaki a közmunka keretében felkínált munkát nem fogadja el,akkor meg lehet tőle vonni a RÁT-ot(rendelkezésre állási támogatás),segélyt,mindent...
"AKKOR én mondok dúrvábbat.Az én apán havi 3000Ft-ot küld vagy 4 éve már.
Mellesleg 10éve nem is találkoztunk.De nem baj,én beletörődtem,kiváncsi leszek ő majd öreg korába beletörödik-e hogy nem fog érdekelni,mi van vele?!"
anyád kérjen emelést a bíróságon - ha meg nem ennyi lett megítélve, akkor a végrehajtó letiltatja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!