Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi az az ajándéktipus, amit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az az ajándéktipus, amit válás után egyik, vagy másik fél adományozója visszakövetelhet?

Figyelt kérdés
Mit jelent válás során az ajándék? Ki és milyen alapon követelheti azt vissza? Pl a nászajándék ajándék? A nászajándékot adományozó milyen módon követelheti azt vissza? Az időközben elhalálozott bizonyított ajándékát hogy lehet visszaszolgáltatni az örökösnek? Hol húzódik az a határ ami alatt már nem közös vagyon az ajándék és meddig tart az az adomány, amit el kell osztani? Mit mond ezekben az esetekben a jog?
2011. dec. 8. 11:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez de durva. És, ha pénzt kértetek volna, azt is visszakérné? :DDD
2011. dec. 8. 12:29
 12/18 A kérdező kommentje:
Itt nagy félreértés van! Én nem vádolom az unokatesóm! Én csak a kérdésre várok választ. Visszakérheti-e, ha igen miért, ha nem, akkor milyen jogon nem! Nem szemét az unokatesóm, épp ellenkezőleg! A házastárs akar minden általa kapott ajándékot különvagyonnak tekinteni, de amit nászajándékba kaptunk, azt közös vagyonként akarja elszámolni! Nekem kedves (ezért is írtam, hogy eszmei érték is!!!) az ajándék amit nem akarok elveszteni! Úgy gondolom, hogy a példa kedvéért egy 2 éves mosógépet ha elismerek ajándéknak, akkor egy 19 éves kévés készletet is el lehetne ismerni! De a mohóság, gyarlóság egyesekben halmozottan megvan!
2011. dec. 8. 12:34
 13/18 anonim ***** válasza:
Sztem inkább kérdezz meg egy ügyvédet... de van egy olyan sanda gyanúm, hogy nincs olyan ajándéktípus, amit jogilag vissza lehet követelni. Etikailag meg a legnagyobb parasztság, basszus, nem kölcsönbe adták! Hogy milyen szemetek vannak...
2011. dec. 8. 13:40
 14/18 anonim ***** válasza:

Bocs, a legutolsó kommentedet még nem olvastam. Hát akkor a leendő volt párod/volt párod a szemét. Nem tudják a rokonaid igazolni, hogy azt neked adták főleg, és nem közösen?

És az általa kapott ajándékokat jól értem, hogy a párod vissza akarja kérni, és úgy tekinti küloönvagyonnak, vagy azokat odaadja neked? Egyébként azt ajánlom, ha nagyon értékes neked eszmeileg a készlet, akkor próbálj alkudozni, hogy más nálad maradt cuccra becseréled...

2011. dec. 8. 13:43
 15/18 anonim ***** válasza:
Tehát az ajándékozó elhunyt és az örököse kéri most vissza a készletet. Te visszaadnád, de a férjed nem. Ez esetben az örökös indíthatna pert kettőtök ellen, de a bíróság vissza fogja dobni a kérelmét, mivel te a rokona vagy a felperesnek, és előfordulhatna, hogy csak neked akarna kedvezni, vagyis segítene kimenteni a közös vagyonból. A nászajándék közös vagyon, azt az ajándékozók a pár közös életének segítésére adják. Pl. a menyasszonytáncból befolyt pénz is közös, hiába adtak az egyik fél részéről többet, a tulajdonjog ott is fele-fele.
2011. dec. 8. 13:57
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Más úton már hozzájutottam a jogilag alátámasztott válaszhoz!
2011. dec. 8. 14:01
 17/18 anonim ***** válasza:
Ilyen nincs! Nincsen joga visszakérni azt a kávéskészletet akitől kaptátok, mert váltok!? Az a kettőtöké a volt pároddal, osztoznotok kell rajta.
2011. dec. 8. 15:28
 18/18 anonim ***** válasza:
Akkor lehet visszakövetelni, ha bebizonyítják, hogy a megajándékozott méltatlanná vált az ajándékra.
2011. dec. 8. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!