Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az az ajándéktipus, amit válás után egyik, vagy másik fél adományozója visszakövetelhet?
Figyelt kérdés
Mit jelent válás során az ajándék? Ki és milyen alapon követelheti azt vissza? Pl a nászajándék ajándék? A nászajándékot adományozó milyen módon követelheti azt vissza? Az időközben elhalálozott bizonyított ajándékát hogy lehet visszaszolgáltatni az örökösnek? Hol húzódik az a határ ami alatt már nem közös vagyon az ajándék és meddig tart az az adomány, amit el kell osztani? Mit mond ezekben az esetekben a jog?2011. dec. 8. 11:03
2/18 A kérdező kommentje:
Nem értem!
2011. dec. 8. 11:15
3/18 anonim válasza:
Nincs olyan ajándéktípus. Ami ajándék, az különvagyon.
4/18 anonim válasza:
Ajándékot nem igazán lehet visszakövetelni. Meg lehet próbálni peres úton, de annyira macerás bizonyítani, hogy miért kell visszaadni, hogy ritkán lesz igaza a peres félnek.
De ha konkrétan elmondod, mire vonatkozik a kérdés - tehát leírod a szituációt - talán épkézláb választ tudunk adni.
5/18 A kérdező kommentje:
Nászajándékba kaptam az unokatestvéremtől egy kávés készletet, ami elég nagy érték mind eszmeileg, mind anyagilag! Ő úgy gondolja, hogy mivel a házasságunk felbomlik, így azt vissza kéri. Én ennek a kérésnek eleget is tennék, ha a válófélben lévő másik fél nem közös vagyonnak tekintené ezt!
Természetesen van az volt házastárs rokonságától kapott (nem nász)ajándék is, de én erre nem tartok igényt! A vita ennek ellenére fenn áll!
2011. dec. 8. 11:30
6/18 anonim válasza:
Ajándékot visszakérni??Micsoda emberek vannak!!!!! :((((
7/18 anonim válasza:
nem hiszem hogy visszakövetelheti, inkább osztozz meg rajta a volt férjeddel
8/18 anonim válasza:
Nászajándékot ketten kaptátok ergo közös vagyonná válik attól függetlenül melyik családtól kaptad. Az unokatestvéred kössön rá csomót.
9/18 A kérdező kommentje:
Egyre hasznosabb tanácsok! :(
2011. dec. 8. 11:51
10/18 anonim válasza:
Küldd el az unokatesód a francba. Nehogy már egy kávéskészlet legyen most a legnagyobb baja?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!