Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan működik, külön élő szülők, láthatás, új partner?
Fél éve külön élünk férjemmel (még nem váltunk el), azóta neki volt több rövidebb kapcsolata, nekem még nem. A közeljövőben szeretné egy hétvégére magához vinni a gyerkőcöt, de valószínüleg ott lesz az épp aktuális barátnője is (max 1-2 hónapnyi ismeretség). Akit én természetesen nem ismerek. Ilyenkor mit lehet tenni, nem nagyon örülök neki, el nem tilthatom.
Kérhetem hogy mutassa be nekem, vagy hogy ne legyenek együtt, stb ?
Kérlek segítsetek, eléggé szomorú vagyok, nem tudom hogy védhetném meg a picit, nem tudom mit érzékelne belőle.
nálunk 3éves korig nem viheti el az apuka, csak látogathatja,sőt 3 és 6 éves kora között is csak egy reggeltől estig viheti el.
MI így eggyeztünk meg, egyezzetek megti is valahogy valami rendszeres fixben
Nálunk már lezajlott a válás és amíg nem lesz 3 éves a gyerek nem viheti el felügyeleted nélkül. Szerintem ez a legtöbb helyen így van.
Viszont, ha ő és az új kedvese fog vigyázni a gyereketekre, akkor szerintem megkérheted, hogy mutassa be neked. Szerintem jogod van megismerni azt, aki vigyázni fog a gyerekedre, még akkor is, ha mindez az édesapa "felügyelete" mellett zajlik.
Ez persze csak az én véleményem, de azt gondolom, hogy egy ilyen pici gyereket nem vagy köteles csak így elengedni, úgy, hogy közben aggódsz.
Szia. Leírom a jogi oldalát, mert ezen mi is átmentünk. Mivel még nem váltatok el, ezért a férjednek ugyanannyi joga van a gyerekhez mint neked. Vagyis akkor és oda viszi ahova akarja. Ha elváltatok és nálad van elhelyezve a gyerek és még 3 éven aluli, akkor sem tilthatod meg, hogy elvigye, sőt csak nyomós indok mellett korlátozzák (értem ez alatt, hogy felügyelet mellett) a találkozásokat. Három éves korig lehet kérni, hogy a hétvégi láthatások alkalmával éjszakára vigye haza, ezt különösebben indokolni sem kell, mert benne van a törvényben a lehetőség. Három éves kor után ezt már nem lehet kérni, csak ha nyomós indok van rá.
A saját véleményem pedig az, hogy próbálj az apukával kompromisszumot kötni. Mutasd felé, hogy nem vagy mindenáron az új párja ellen, csak szeretnéd megismerni, legalább látni azt a nőt, aki a gyerekedre vigyázni fog. Hangsúlyozd, hogy ez nem bizalmatlanság és nem a férjedben nem bízol, hogy olyan nőt enged a gyereketek közelébe, aki "veszélyes" lenne a gyerekre, csak az anyai szívednek megnyugvást jelentene. Ha elzárkózik, akkor se "ugorj" neki, lássa, hogy higgadt vagy. Nyugalommal többet fogsz elérni, abban pedig szerintem biztos lehetsz, hogy a gyerekének ő sem akar rosszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!