Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kedves Válaszolók! Mennyit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kedves Válaszolók! Mennyit tartotok irreális tartásdíjnak? Van olyan anyuka akinek megítéltek irreális akár 100. 000 ft-os tartásdíjat? Van olyan apuka akinek kb 100. 000 Ft-os tartásdíjat kell fizetnie kiskorú után?

Figyelt kérdés
2011. nov. 15. 10:24
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

10:55 vagyok.

Nos, nekem eszembe nem jutna, hogy másra költeném el azt a pénzt, ami a volt férjem fizet a gyerek után. Nyilván veszek belőle ételt, italt, belépőjegyet esetleg színházba vagy bábelőadásra, múzeumokba, etc.. és ezt én is 'használom', de én anno - és szerencsére a drága apuka is - úgy vállaltam a gyereket, hogy mindent megadok neki. Persze, nem elkényeztetés szinten, de azért ne szakadt nadrágban és kinőtt, nem évszaknak megfelelően - ahogy az egyik hozzászóló írta - járjon a gyermekem..

Sajnos előfordul olyan szülő is - apuka is lehet ám! -, aki egy centet se költ a gyermekére.. Nekik egyáltalán nem való gyerek. Hiszen a gyermek nem kérte, hogy abba a családba szülessen, akár hány éves! Nem ő választotta az életet, őt 'elkészítették' és megszülték.

Egy gyereknek joga van az élethez, a tanuláshoz, a tapasztalatszerzéshez, az egészséges életmódhoz, stb ...

Aki ezt nem veszi figyelembe és nem óhajt ezen változtatni, annak nem való gyerek!!!

Ismerek olyan családot, akik lassan már nyomorban élnek, de amit tudnak megadnak a gyereknek! És itt akár ételekről, akár ruházatról is beszélhetünk...!

Bocs, kicsit eltértem a tárgytól, de ez a véleményem.

2011. nov. 15. 11:15
 22/40 A kérdező kommentje:
Oh persze tisztában vagyok, hogy beszélhetünk másik végletről is amikor valóban apuka bújócskázik, hogy hogy lehetne kevesebb pénzt kimutatni, ezt teljes mértékban elítélem magam is!!
2011. nov. 15. 11:18
 23/40 anonim ***** válasza:
83%
Sokkal gyakoribb az az eset, amikor apuka nem akar fizetni, mint az, amikor az anyuka magára költi az irreálisan magas gyerektartást :). Anyuka természetben ledolgozza azt, amit apuka kifizet, NEM kell neki is annyit hozzátenni! Egy apa meg semmi pénzzel nem pótolhatja azt, amit elvesz a gyerektől, amikor otthagyja. Nekem egy ismerősöm 80000-et kap a gyerekére, és még ajándékokat is hoz az apuka. Senki nem fog abból a 80000-ből kiskirályt játszani! Ha meg a kedves apa 3-4 gyerekkel lépett le a családtól, nem fog az anya állást találni egyhamar, hogy elláthassa a 3 gyereket is, tudja vinni őket iskolába-óvodába, háztartást, mindent egyedül. Ilyenkor mégis miből élne? Főz a gyt-ból, aztán nem eszik belőle, csak a gyerek? Amit az apa vállalt, abból nem lehet veszteségek nélkül kibújni, le kell nyelni a békát. Sokkal nagyobb kár éri a családot így is, mint az apát, aki csak a fizetése egy részét leperkálja...
2011. nov. 15. 11:36
 24/40 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Lehet, hogy csak véletlen a szóhasználat, de szinte minden esetben úgy jön le, hogy csakis az apukák bonthatják meg a családi "idillt" úgy írod, mintha apukának egyfajta kompenzációt kéne adnia amiért ő hagyta magukra a gyermekeket! De lehet hogy véletlen volt a szóhasználat többször is.
2011. nov. 15. 11:38
 25/40 anonim ***** válasza:

A bíróság apuka bejelentett keresetének 20 maximum 25%át ítélheti meg. Több gyermek esetén sem haladhatja meg a fizetés 50%át. Ez van. Mivel Mo.n igen ritka a kiemelkedő fizetés (még ha valaki 200.000 keres havonta akkor is minimálbérre van bejelentve). Asszonytartást minden feleség kérhet, a kérdés, hogy megkapja-e. Ha láthatóan romlanak a gyermek életkörülményei bírásógához kell fordulni (újabb herce-hurca).

Itt ahol élek, az asszony tartás kötelező! A gyermektartás díja pedig a csillagos eget verdesi.

2011. nov. 15. 11:47
 26/40 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Akkor párom tartozhat a nagyon ritka esetek közé, nem milliós a fizetése, de nem is 200.000 Ft. mondjuk azt, hogy 500 ezer és 600 ezer ft között van. sőt teljesen korrekten még be is van jelentve...:)
2011. nov. 15. 11:55
 27/40 anonim ***** válasza:
A mi helyzetünk: édesapám 200ezret fizet utánunk (ketten vagyunk tőle, bár a kisöcsém koraszülött, epilepsziával), viszont ezt gyönyörűen el is viszi a rezsi (miénk lett a ház, amit édesanyám fizetéséből nem lehet fenntartani), a gyógyszerek, és az egyetemem (pedig államis vagyok az orvosin). Igazából kicsit igazságtalannak érzem, mert hiába a nagy gyerektartás, apám éldegél egy palotában, folyamatosan külföldre jár, és a gyerektartáson kívül nem teljesíti a válási szerződésben leírtakat. Nehéz helyzet, hiszen minden eset egyedi, viszont van olyan eset (pl. a miénk), ahol teljesen indokolt a nagy összegű gyermektartás.
2011. nov. 15. 12:01
 28/40 A kérdező kommentje:
igen a tartósan beteg gyermeknél valóban érthető! hát sajnálom. de amúgy apukával tartjátok a kapcsolatot? vagy részéről levan tudva azzal, hogy fizet utánatok?
2011. nov. 15. 12:15
 29/40 anonim ***** válasza:
A kisöcsémmel születése óta nem törődik (szegénynek igen erős zavart is okoz, hogy nincs apaképe), velem évente párszor találkozik (bár sajnos ez ameddig együtt voltak sem volt sokkal gyakoribb). Igazából édesapámnak nem való az apaszerep, csecsemő voltam, mikor meggazdagodott, azóta csak a bulik, a titkárnők és egyéb ilyen dolgok érdekelték... Nem is értem édesanyámat miért maradt vele (édesapám kezdeményezte a válást az aktuális k*rvája kérésére...).
2011. nov. 15. 12:20
 30/40 A kérdező kommentje:
hát ez esetben sajnálom. és anyukátoknak lett új kapcsolata?
2011. nov. 15. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!