Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedves Válaszolók! Mennyit tartotok irreális tartásdíjnak? Van olyan anyuka akinek megítéltek irreális akár 100. 000 ft-os tartásdíjat? Van olyan apuka akinek kb 100. 000 Ft-os tartásdíjat kell fizetnie kiskorú után?
10:55 vagyok.
Nos, nekem eszembe nem jutna, hogy másra költeném el azt a pénzt, ami a volt férjem fizet a gyerek után. Nyilván veszek belőle ételt, italt, belépőjegyet esetleg színházba vagy bábelőadásra, múzeumokba, etc.. és ezt én is 'használom', de én anno - és szerencsére a drága apuka is - úgy vállaltam a gyereket, hogy mindent megadok neki. Persze, nem elkényeztetés szinten, de azért ne szakadt nadrágban és kinőtt, nem évszaknak megfelelően - ahogy az egyik hozzászóló írta - járjon a gyermekem..
Sajnos előfordul olyan szülő is - apuka is lehet ám! -, aki egy centet se költ a gyermekére.. Nekik egyáltalán nem való gyerek. Hiszen a gyermek nem kérte, hogy abba a családba szülessen, akár hány éves! Nem ő választotta az életet, őt 'elkészítették' és megszülték.
Egy gyereknek joga van az élethez, a tanuláshoz, a tapasztalatszerzéshez, az egészséges életmódhoz, stb ...
Aki ezt nem veszi figyelembe és nem óhajt ezen változtatni, annak nem való gyerek!!!
Ismerek olyan családot, akik lassan már nyomorban élnek, de amit tudnak megadnak a gyereknek! És itt akár ételekről, akár ruházatról is beszélhetünk...!
Bocs, kicsit eltértem a tárgytól, de ez a véleményem.
A bíróság apuka bejelentett keresetének 20 maximum 25%át ítélheti meg. Több gyermek esetén sem haladhatja meg a fizetés 50%át. Ez van. Mivel Mo.n igen ritka a kiemelkedő fizetés (még ha valaki 200.000 keres havonta akkor is minimálbérre van bejelentve). Asszonytartást minden feleség kérhet, a kérdés, hogy megkapja-e. Ha láthatóan romlanak a gyermek életkörülményei bírásógához kell fordulni (újabb herce-hurca).
Itt ahol élek, az asszony tartás kötelező! A gyermektartás díja pedig a csillagos eget verdesi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!