Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedves Válaszolók! Mennyit tartotok irreális
tartásdíjnak? Van olyan anyuka akinek megítéltek
irreális akár 100. 000 ft-os tartásdíjat? Van olyan
apuka akinek kb 100. 000 Ft-os tartásdíjat kell fizetnie
kiskorú után?
De csinálhat olyat is az apuka, hogy ad egy alap összeget gyerektartásra, plusz nyit egy számlát a gyereke nevére, amire havonta utal pénzt, amit a gyerek kivehet 18 évesen, így biztos, hogy nem asszonytartás fog fenn állni!!!
2011. nov. 15. 10:56
jah és utolsó vagyok az x százalékot az anya jogosan követeli, őt az megilleti. nincs vaker. ha az éppen 100ezer Ft, akkor annyi, ez törvény.
2011. nov. 15. 10:57
Az unokaöcsém 2 gyerekre fizet 120.000.-et. A pénzéhes anyukának megmagyarázta a bírónő, hogy neki is kötelessége ugyanannyival hozzájárulni a gyerekek eltartásához,mint az apának. A gyerektar6tás összegét a gyerekere kell fordítani,és nem az anya megélhetésére. Menjen el ő is dolgozni,akkor szépen meg tudnak élni. (A gyerekek már iskolások)
Nem kéthetenkénti láthatás ítélt meg,hanem folyamatos kapcsolattartást. Az apa,ha kell valami a gyerekeknek,akkor arra külön ad nekik.
Ezt tartom normálisnak.
2011. nov. 15. 10:57
Nem ismerek ilyet, felháborítónak tartom az ilyen magas gyerektartást. Abból az anyuka is vígan megélne, nemcsak a gyerek... Szerintem korrektebb lenne egy alacsony összeg, ami reális és apa ezen felül nem anyagi javakban adna a gyerekének dolgokat. Szóval pl. ruhát, stb. az alacsonyabb összegből meg telne a gyerek kajájára, meg a fogyasztott rezsijére.
2011. nov. 15. 10:59
a bíróságok hülyén kezelik ezt a dolgot! Ha apuka keres 250ezret,de csak 70ezerre van bejelentve,akkor az utóbbit nézik... nálunk pont ez a helyzet és baromira dühít, hogy a volt férjem éldegél,mint Marci Hevesen és egyáltalán nem érdekli hogy oldjuk meg a gyerekkel a megélhetést,mert a BÍRÓSÁG ezt ítélte meg! A vagyonvizsgálat meg túl "drága" és értelmetlen az ilyen esetben. Szánalmas,hogy Mo-n ilyen lehetetlen a helyzet! És igen is, ha 1milliót keres apuka,akkor is meg lehet ítélni 200ezret,max lenne a gyereknek idővel ingatlana,sítábor,ilyesmi...
2011. nov. 15. 10:59
16/40 A kérdező kommentje:
10/10 ez a nagyon ritka eset. Jó olvasni hogy van még ilyan anyuka. :) Ugye sajnos a gyakori az, hogy apuka hiába fizet sok trtásdíjat, szokás sezrint gyerek kinőtt ruhában van, évszaknak nem megfelelő ruházattal küldi el, és maguk a gyerekek mondják hogy nem járnak sehová, mert állítólag nincs rá pénz! :( ilyen esetekben érzi az ember azt, hogy valami nem stimmel a pénzgazdálkodással!
17/40 A kérdező kommentje:
Én valahol azt olvastam, hogy van valamiféle bíró gyakorlat a kiemelkedően magas tartásdíjnál, és ott valami olyasmi van, hogy a 20% nem lehet márvvadó magas fizetéseknél, ez esetben pl. 10 % gyermekenként ami reális szokott lenni. Tehát a 20%os megítélés állítólag a normál keresetekre vonatkozik...
18/40 A kérdező kommentje:
13/17 Na ez az összeg már inkább igazodik a realitáshoz amit említettél. Igen valóban én is azt hallottam hogy kb. anyukának is fel kell tudnia mutatni annyit amennyit követel apukától...
Szerintem is a bíróság ítéli meg, a bejelentett jövedelem függvényében, és azt tényleg a % határozza meg!
Azt nem tudom, olyanra van -e lehetőség, hogy írnak a szülők egy feljegyzést, hogy apuka abban a hónapban a megítélt tartásdíj felét adta csak oda, a többin ruhákat vett, amit számlákkal is tud igazolni. A feljegyzés akkor kell, ha a volt nej ellenséges, így apuka is védve van. Igen, az nagyon nehéz helyzet, ha apuka pumpálja a pénzt, és a gyerekre ránézve ennek semmi látszata nincs, sőt nagyon is hogy úgy tűnik, még az alapigényei sincsenek kielégítve. Ilyenkor vagy jogi segítséget kér (mit lehet pontosan megtenni az ő esetükben és mit nem), vagy ha megengedheti magának, grátiszban a gyerektartáson felül megveszi szegény gyereknek, amit kell.
2011. nov. 15. 11:05
20/40 A kérdező kommentje:
Hát nemtudom milyen feljegyzést lehet írni egy ellenséges volt feleségnek?Nem hinném, hogy belemenne abba, hogy rendben fizesd csak a felét...mert nyilván ő azt a mondatot már megsem hallaná, hogy de azért a másik fele is jó dolgokra fog elmenni, nyilván számlákkal igazolná apuka ezt! Anyuka csak azt hallaná meg ebből az egészből, hogy ezentúl a fele pénz fog érkezni hozzá!! :(
Kapcsolódó kérdések: