Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nagyon nagy segítségre szorulo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon nagy segítségre szorulok a párkapcsolatunk nagyon elfajult?

Figyelt kérdés
Röviden el mondom a jelenlegi helyzetemet és 1 kérdést szeretnék fel tenni kérem aki jártas volt már e félében vagy hasonló ügyben kérem írjon mert segítségre szorulok életekről van szó ! Úgy kezdődött hogy a férjem és én 5 éve házasodtunk össze 3 éven át nyugodt családi életet éltünk és született is 2 gyerekünk az utóbbi 2 évben , de jó pár hónapja teljes negatívum irányban fordult az egész életünk pontosabban a viszonyunk köztem és a férjem közt ugyanis : megcsalt , alkoholt fogyaszt minden nap és ez mellet kábítószer fogyasztására is mondhatni így nagyon alkalmas tud lenni majdnem minden nap , ráadásul majdnem minden héten veszekedünk és mind ezt sajnos a gyerekeink előtt zajlik. Próbáltam már el költözni és albérletbe menni a 2 gyerekkel de a pénz nehézségek miatt sajnos nem volt más választásom mint vissza költözni a férjemhez. A mai napokra már ez a negatív viszony annyira elfajult hogy olyanokkal fenyeget hogy addig bántalmaz fizikailag még bele nem halok.... Na most a kérdésem az lenne hogy ez ügyben hová forduljak mert gondolkoztam rendőrségi feljelentésen de rokonokkal akikkel beszéltem erről a viszonyunkról azt mondták hogy előtte egy pszichológus vagy orvos által le pecsételt papírt kell vinnem a rendőrségre stb stb. Na most ebben nem vagyok jártas fogalmam nincs hogy kezdjek bele , gondolkoztam már azon hogy be megyek a rendőrségre és ezt el mesélem de az nem elég gondolom vagy fogalmam nincs kérem segítsen az aki erre megfelelő pontos választ tud adni igazán fontos lenne nekem a gyerekeim és az egézségünk érdekében. Köszönöm hogy el olvastátok és előre is köszönöm a kommenteket.
2011. okt. 23. 11:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2011. okt. 23. 11:43
 2/11 anonim ***** válasza:

Fordulj a NANE-hez.

Amúgy a rendőrségre sem kell semmilyen lepecsételt papír.

2011. okt. 23. 11:46
 3/11 A kérdező kommentje:

Szia kedves első kommentező !

Egy kis részletet kaphatnék arról a linkről ? Hogy hogyan kellene cselekednem ? Csak a telefonszámot kell fel hívnom és el mondani nekük a "bajomat" ? Előre is köszönöm.

2011. okt. 23. 11:47
 4/11 A kérdező kommentje:
Kedves második a kérdésem feléd is szól kérlek segíts.
2011. okt. 23. 11:47
 5/11 bánomisén ***** válasza:

Mindenképpen fordulj olyan szervezethez, amely a családon belül erőszaknak kitett nőket és gyerekeket védi. Az előző, látom, már be is linkelt egyet. Ezek a szervezetek mindenben segítenek, ez a dolguk.

Ne húzd sokáig, lépj, már csak a gyerekek miatt is, mert a ti helyzetetekben a halogatásnak nem lesz jó vége.

2011. okt. 23. 11:49
 6/11 anonim ***** válasza:

Sajnos a rendőrség semmit nem csinál,ha bemész és ezt elmondod. Esetleg ha megüt a férjed,akkor menj el az orvoshoz,vetess látleletet és úgy menj a rendőrségre és akkor TALÁN történik valami. De ha történik is sajnos hosszú hosszú hónapok múlva lesz lépést az ügyeben.

Addig: nane.hu

2011. okt. 23. 11:49
 7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a komikat !
2011. okt. 23. 11:52
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha fizikailag nem bánt,a lelki terror is bántalmazásnak számít. Nem írtad meg hogy mit vársz segítségül. Az az igazság hogy neked kellene az első lépéseket meg tenned. Költözz el, rokonokhoz, vagy szüleidhez,és ha nem akarsz vele tovább maradni,add be a válást.
2011. okt. 23. 11:58
 9/11 anonim ***** válasza:

Beütöd a keresőbe azt, hogy NANE, és egy csomó minden lejön. Pl. ez is:

Segélyvonal bántalmazott nőknek és gyerekeknek

Ingyenes segélyvonal: 06-80-505-101

Minden este (szerda szünnap) 18 és 22 óra között

A Magyar Telekom támogatásával

1994 februárja óta az Egyesület képzett önkéntesei minden este 18 és 22 óra között várják a beérkező hívásokat. Naponta mintegy 5-8 bántalmazással kapcsolatos hívásunk van. 1999. óta ingyenesen hívható zöld számmal is rendelkezünk. Az este hat és tíz óra között érkező hívások díját a Magyar Telekom fedezi.

A NANE Egyesület segélyvonala tematikus vonal: nők elleni férfierőszakkal, illetve a nők elleni erőszakhoz kapcsolódó gyerekbántalmazással kapcsolatban várjuk áldozatok, közelállók és segítő szakemberek hívásait. A segélyvonal alapelvei nagyrészt megegyeznek az Egyesület általános alapelveivel.

Segélyvonalunkon anonimitást biztosítunk a hívóknak. Ennek egyik oka, hogy a bántalmazott nőket mind szűkebb környezetük, mind a tágabb társadalom gyakran megbélyegzi, így a szégyenérzet gátolja a nyílt, szemtől-szembeni segítségkérést. Segélyvonalunk a nők elleni erőszak hatékony kezelésének első lépését nyújtja: az öntudatébresztő, információmegosztó segítő beszélgetést. Ezen beszélgetések célja a hívó kívánságainak és erőforrásainak feltérképezése, lehetőségeinek felmérése, valamint a nők elleni erőszakról az áldozatokban is élő tévhitek és mítoszok eloszlatása.

A segélyvonal szükségessége

Magyarországon a legóvatosabb becslések alapján is hetente legkevesebb egy nő hal bele a családon belüli erőszakba: férje, volt férje vagy partnere agyonveri őt. Ez évente legalább 52 nőt jelent.

Európai és magyar adatok szerint minden ötödik nőt rendszeresen ver a férje vagy partnere. Ez Magyarországon körülbelül félmillió nőt és közel ugyanennyi férfi elkövetőt érint.

A bántalmazott gyerekek számát csak becsülni tudjuk. Hazánkban többszázezer olyan gyerek él, aki hozzátartozó által elkövetett testi, lelki vagy szexuális erőszak áldozata. Bántalmazott gyereknek minősül az a gyerek is, akit szülei nem vernek, de azzal a tudattal nő fel, hogy apja veri az anyját.

A bántalmazott nők átlagosan nyolc alkalommal kérik a rendőrség segítségét. (A leggyakrabban hiába, mivel a rendőrség "családi ügyekre" való hivatkozással nem megy ki a helyszínre.)

1994. óta az egy év alatt befutó segélyhívásaink száma több mint háromszorosára nőtt.

A magyar adatok forrásai:

Morvai Krisztina(Fejlesztés alatt) és Tóth Olga kutatásai

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy noha korlátozott időintervallumban, de minden este elérhetőek legyünk. 1997. december 24-én a tv2 egyik szerkesztősége körbetelefonálta a segélyvonalakat, és kiderült, hogy a NANE segélyvonalán kívül ezen az estén mindenütt üzenetrögzítő működött.

A nők elleni erőszakról bővebben

NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) Egyesület

Bántalmazott nők és gyerekek segélyvonala: 06-80-505-101 (este 6 és 10 között)

Biztonsági információk külföldi munkát kereső fiatal nőknek: 06-80-630-125 (kedden és csütörtökön délután 2 és 6 között)

Postacím: 1447 Budapest, Pf. 502.

E-mail: info@nane.hu ** Internet: www.nane.hu

2011. okt. 23. 12:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Második vagyok. Egyszerűen csak hívd fel őket, ők majd elmondják, mit hogy tégy.

A rendőrséget pedig kicsit védelmembe venném. Engem az exem zaklatott sokáig, egyszer bemászott az erkélyünkre hajnalban. Kihívtam a rendőröket, akik nagyon segítőkészek voltak, elvitték az exemet, későbbiekben többször felhívtak, hogy mi a helyzet, szóval igenis lehet rájuk számítani!

2011. okt. 23. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!