Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvehetik tőlem a gyerekeket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvehetik tőlem a gyerekeket ha elköltözök?

Figyelt kérdés
Elváltam 6 hónapja beteges féltékenység, lelki terror, fizikai bántalmazás miatt. Mivel a lakást nem sikerült eladni, ketté lett osztva én lakok az egyik részben a gyerekekkel, a másik részben a volt férjem. A volt férjem továbbra is zaklat, már a válás kimondása óta is többször megütött. A rendőrség nem csinál semmit. Válás után 6 hónappal megismerkedtem egy szimpatikus fiatal emberrel.Azóta még rosszabb lett a helyzet. Feljelentett a gyámhivatalnál hogy nem gondoskodok a két kiskorú gyerekről állandóan kékre-zöldre verem őket, kizárom a házból stb. Ami persze nem igaz. Gyerektartást nem fizetett még soha, már a számlák rá eső részét sem fizeti, mostmár a lakás törlesztő részleteit sem. Gyermekjóléti szolgálat és a gyámhivatal arra akar rábeszélni hogy költözzek el onnan. De a kisebb gyerek nem nem akar elköltözni. Ha nekem vannak ítélve a gyerekek hogy költözzek el nélkülük? Ők nem azért lennének hogy az anyákat és a gyerekeket támogassák?
2011. okt. 11. 22:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hiába beszélik tele a fejét mert a párod ugyanúgy bánik majd vele mint veled nem értem mért védi a család az erőszakos apát.
2011. okt. 11. 23:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Ez mar nem csaladon beluli eroszak, ha elvaltatok, tehat a rendorseg igenis koteles minden szavadat komolyan venni es kivizsgalni.

En elkoltoznek, es ha tetszik, ha nem, vinnem a gyerekeket is. Ez nem eppen az a helyzet, ahol egy gyerekre kell bizni a dontest.

Amugy egyik sem kiskoru, mind a ketto fiatalkoru 14 eves kortol.

2011. okt. 12. 01:57
 13/14 anonim ***** válasza:

1 kérd a bíróságon a kizárólagos lakáshasználatot és a távolságtartást 8ehhez viszont maradnod kell)

2 látlelet

3 gyerektartás nem fizetése bűncselekmény, tehát jelentsd fel - határozat másolata + a bankszámlaszámod tértis levélben menjen a munkahelyének

4 ha az első ponttal nem élsz, akkor is költözhetsz, a gyerek, ha nem akar menni, majd utánad viszik a rendőrök

5 bíróságtól kérd a közös tulajdon megszüntetését és akkor meglesz a lakás ára is

2011. okt. 12. 11:31
 14/14 anonim ***** válasza:

OFF: Kiskorú az a személy, aki a 18. életévét még nem töltötte be, kivéve, ha 16 és 18 éves kora között házasságot kötött, mert ekkor a házasság megkötésével a nagykorúság bekövetkezik. - Magyar Polgári Törvénykönyv

Az 1978. évi IV. törvény a Büntető törvénykönyvről (továbbiakban: Btk.) a 107. §-a (1) bekezdésében a fiatalkorút a következőképp határozza meg: ,,fiatalkorú az, aki a bűncselekmény elkövetésekor a tizennegyedik életévét betöltötte, de a tizennyolcadikat még nem”.

Szóval a fiatalkorú az büntetőjogi kategória, csak sokan keverik, a 18 év alattiak azok kiskorúak.

Valahogy nem lehetne őt kirakni a lakásból? Ha te fizeted a hitelt is, akkor csak neki teszel jót, viszont kénytelen vagy, mert ha nem... Ördögi kör.

2011. okt. 12. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!