Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért kell a házasság ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kell a házasság ha úgyis válás lesz a végén?

Figyelt kérdés
2011. okt. 4. 12:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
34%

kedves 12:41es hozzászóló!

én úgy látszik a 'hülyék táborát' erősítem :)

1hónap után igent mondtam és házasok vagyunk 6éve.

4.voltam

2011. okt. 4. 12:44
 12/20 anonim ***** válasza:
Buta kérdés. Amikor valakinek kimondod a boldogító igent, akkor nem úgy gondolod, hogy valamikor is el fogsz válni. Aztán jönnek a problémák, a szürke hétköznapok, a stresszhelyzetek, a rosszul megoldott, lereagált helyzetek és egy idő után marad a válás, ha nem sikerül időben megoldani.
2011. okt. 4. 13:10
 13/20 anonim ***** válasza:
89%

úgyis válás lesz a vége...

minek születsz meg, ha egyszer úgyis meg fogsz halni?? minek leszel szerelmes, ha egyszer úgyis el fog múlni? minek eszel, ha egyszer úgyis ki fogod sz.arni?

értelmetlen a kérdésed.

2011. okt. 4. 13:59
 14/20 anonim ***** válasza:
82%

Mit is lehet válaszolni ilyen értelmetlen kérdésre? Csak a hülye nem tudja, hogy nem minden házasság végződik válással és csak a még hülyébb hiszi azt, hogy ugyanúgy az élettársi kapcsolatok nem mehetnek szét.

A szüleim pl. jó 30 éve házasok és eszük ágában sincs válni. Jórészt házas embereket ismerek és az ismerőseim között egyetlenegy válásról tudok, a többiek boldog házasságban élnek.

Az viszont teljesen igaz, hogy aki azon agyal, hogy mi lesz, ha elválik, az ne is házasodjon, mert neki felesleges. A házasságra nem mindenki alkalmas.

A házassághoz elég komoly bizalomra van szükség, ezután már anyagilag is, jogilag is összetartozunk és mindent megosztunk a másikkal. Racionalitásra, mert nem szabad azt hinnünk, hogy mindig rózsaszín ködben fogunk úszni, szinte minden házasság, kapcsolat megéli a saját poklát is, problémák mindig lesznek. Felelősségvállalásra, mert ezentúl egymásért is felelősséggel tartozunk. Nagyon nagy szeretetre, türelemre, megértésre, kitartásra, hogy a problémákat átvészeljük, megoldjuk és hacsak nagyon el nem fajul a helyzet, ne cseréljük le a partnerünket, mint a használt ruhát.

Aki ezt nem tudja, nem akarja, vállalni, vagy csak kétségei vannak, az maradjon csak az élettársi kapcsolatnál. A lényeg, hogy a párjával együtt hasonló véleményük legyen erről a dologról.

2011. okt. 4. 14:12
 15/20 anonim ***** válasza:

Kedves 12.44-es hozzászóló!

Bocsánat, ha félreérthetően fogalmaztam. Természetesen nem mindenki hülye, aki ennyi idő után köt házasságot. A megjegyzésem azokra vonatkozott, akik még teljesen éretlenek, fogalmuk sincs az életről, de mindenképp hamar akarnak házasodni, mert az tökjó dolog, és attól felnőttnek fognak látszani. Csakhogy önmagában a papír - hogy egy kölcsönvett minősítéssel éljek - luf@szt sem ér, ugyanis fejben kell felnőni.

2011. okt. 4. 17:46
 16/20 anonim ***** válasza:

Jobbat mondok, mint a többiek :)

Ezzel az erővel kapcsolatot se létesíts senkivel :) HIszen a szerelmi kapcsolatok 99%-a szakítással végződik :) Neked hány akármilyen kapcsolatod volt (rövid, hosszú, egyéjszakás)? No és hány végződött szakítással? Jobb, ha legközelebb már rá sem nézel másik neműre :)

2011. okt. 5. 07:55
 17/20 anonim ***** válasza:

7 éves házasság után váltam el. Nemrég találtam egy lányt, akit el szeretnék venni. Tudom, hogy sokat jelentene neki az esküvő, de azt is tudom, hogy korai még előhozakodnom a témával. Nekem is sokat jelentene.

Előző házasságomban én is csak egy papírnak tartottam.

2011. okt. 18. 15:35
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem szabad így gondolkodni. azért házasodunk mert szeretjük a párunkat és hivatalossá akarjuk tenni a kapcsolatot.

én legalábbis ezért fogok a jővő héten férjhez menni.

félek az ismeretlentől persze, de nem úgy megyek neki, hogy az első nézeteltérésnél majd elválok...

aki így áll hozzá az tényleg ne házasodjon.

25/N

2011. nov. 29. 14:48
 19/20 anonim ***** válasza:

előző vagyok. azóta is boldogan:)

a házasság tényleg csak azoknak való, akik megértek rá.

egyébként én is egy hónap után mondtam igent a lánykérésre. másfél évre rá volt esküvő

27/N

2013. febr. 25. 19:53
 20/20 anonim válasza:
jó a kérdés
2020. dec. 22. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!