Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
1 1/2 évnyi házasság után válni szeretnék. Mik a teendők? Mi az a keresetlevél? Hol szerezzem be? Ha én inditom el a válást mennyit kell fizetnem? Meddig tart a válás?
Utolsó, elég sok hülyeséget írtál.
Most váltam el én is.
12.000 ft az illetékbélyeg, ezt kell megvenni és ráragasztani a keresetlevélre.
Ez egyszeri díj, nem tárgyalásonkénti.
Ha nincs gyerek, és mindenben megegyeztek, csak egy tárgyalás van, a te esetedben nem számít mióta éltek külön. (ha gyerek van, akkor van kettő)
Én 3 éve váltam. Kb. 10k az illeték, és egyszeri díj valóban. Ügyvéd nem szükséges ha közösen megegyeztek a vagyonelosztásról az házastársi tartásról stb. Ha nincs gyerek elég az egy tárgyalás is, de csak abban az esetben ha közösen meg tudtok egyezni. Ahogy írták 30 napon belül kitűzik a tárgyalást. Nekem 2-3 hónapra rá volt az első tárgyalásom a keresetlevél beadása után.
A keresetlevélben leírod, hogy a házasságod helyrehozhatatlanul megromlott. Akár röviden leírod a tényeket. Mármint mikor házasodtatok nagy vonalakban leírod, hogy mi vezetett idáig. Ja és ajánlatos beleírni. Én ehhez mellékeltem egy közös megegyezésről szóló - mindkettőnk által aláírt - dokumentumot is, amiben leírtam, hogy miben és hogyan egyeztünk meg (tanúkkal aláírattuk) Ja és a bíróságra küldtem be a papírt.
Amennyiben kérdéses a vagyon elosztása (a közös idő alatt szerzett vagyon fele illeti meg mindkét felet alapesetben), úgy jobb ha beszélsz egy ügyvéddel, mert ő segíthet abban, hogy mit hogyan intézz a vagyoni kérdésekben. A bíróságokon vannak panasznapok. Olyankor akár ingyenesen is kérhetsz tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!