Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most mit tegyek? Van erre jó megoldás? Többi lenn.
Férjem 5 évvel ezelőtt azt javasolta, hogy az addig közös tulajdonban levő házunkat házasság alatti vagyonmegosztás címén teljes egészében írassuk a nevemre. Azzal az okkal javasolta, hogy mivel veszélyes munkát végez, jobb, ha az én nevemen van minden, mert ha őt éri valami, nem kell a gyerekek mellett hagyatéki ügyekkel foglalkozni. Meggyőzött. Illetékmentesen meg is oldotta az ügyvéd, nem érdekes hogyan, de törvényes volt. Rá 4 évre a férjem bejelentette, hogy el akar válni, mert "elhidegült tőlem". Bármennyire kapálóztam, elváltunk. Mostanában zárult le a per, vita, veszekedés nélkül. És itt jön a java!
Hétvégén beállított egy 5 éves kislánnyal, hogy az Ő gyereke, de csak 1 éve tartják a kapcsolatot. Elmondta, hogy nem akart róla tudomást venni, a házat is azért íratta rám, hogy az a gyerek ne örököljön utána. Csakhogy megváltozott a helyzet, és most kéri vissza a fél házat. Hát lehidaltam. A gond ott van, hogy ha ezt válás előtt mondja, ugyanúgy vissza tudtuk volna csinálni, mint ahogyan átirattuk. De most már adó és illetékköteles. Még ez sem lenne baj, ha nem velem akarná kifizettetni ezeket az összegeket. Én azt gondolom, tényleg megilleti a fél ház. De ez az egész nem az én saram, nem értem, miért nekem kellene adóznom utána. Most perrel fenyeget. Mit csináljak?
Igen kedves utolsó, én is ezt látom járható útnak. Így a gyerekeim is biztonságba lennének, és a kislány sem lenne kisemmizve. Remélem a volt férjem belemegy ebbe, és nem akar pereskedni, mert arra egyikünknek sincs szüksége.
Majd ha kicsit lecsillapodnak a kedélyek, megpróbálok beszélni a kislány anyjával is, mert bár még nem ismerem, remélem szövetségesre lelek benne, és együtt meggyőzzük az exemet.
Még egyszer köszi mindent!
Sokan inkább lehülyéznek:)
Tudod, én nagyon szerettem a férjemet, és el kell ismernem, 12 év házasság alatt csodálatos időszakaink voltak. Azt sem tudom elfelejteni, hogy Ő a gyerekeim apja.
Tudom, hogy gyenge kifogás részéről, de arról a kislányról azért hallgatott annak idején, mert nem akart fájdalmat okozni, és azt hitte le tudja zárni az egészet.
Hát nem sikerült neki. Csak hiányzott neki az a gyerek is.
A másik maga a kislány személye. Oké, sokkot kaptam, amikor megláttam. De annyira szép, úgy hasonlít az én lányomra. És annyira nem tehet semmiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!