Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van ebből kiút? Elkerülhetetle...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van ebből kiút? Elkerülhetetlen a válás szerintetek?

Figyelt kérdés

Súlyos depresszióm van. Ennek következtében felszedtem 15 kilót, és nagyon nem áll jól. Utálom a testem, utálom, ha a férjem meztelenül lát, és utálok vele szeretkezni, pont ezért, mert számomra elképzelhetetlen, hogy ő nem undorodik tőlem. Utálom, ahogy a ruháim rajtam állnak, és egyáltalán az életem. Sikertelen vagyok minden területen, nincsenek igazán barátaim, a munkám sem ad sikerélményt, mindig csak az örökös megfelelés, ami persze lehetetlen, mármint megfelelni és jól teljesíteni. Mindegy. Rászoktam egy hangulatjavítóra, ha nem veszem be, egész nap feküdnék és néha sírnék. Sírok akkor is ilyenkor ha mondjuk eltörök egy poharat. Férjem persze utálja hogy szedem, a kedvéért néha kihagyom, ilyenkor jönnek az ilyen tünetek.

Elhiszem hogy utálja az életet mellettem, de képtelen vagyok változni, reménytelen és kilátástalan az élet számomra és mellettem is, tényleg megértem őt, csak úgy érzem, magamra hagy és egyedül végem lesz. Beadta a válást, valamikor majd lesz tárgyalás is. Ami gondolom sima menet lesz közös vagyon (minden az övé) és gyerek híján.

Ti rendbe tudnátok hozni, vagy az esetemben már lehetetlen? Nincs semmi erőm, dolgozni sem megyek a héten.

2011. okt. 2. 12:27
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
80%
Miért itt vezetitek le a feszültségeteket? Nem érzitek magatokat szar embernek, mikor belerúgtok olyanba, aki már a földön van és tanácsot kért? "tőled én is elválnék" nyilván férjed sincs, csak jár itt a szád, szerencsétlen. Mégis hogyan kellene reagálnia, mikor valami hisztis liba beleköt? Nagyon jól tette a kérdező, hogy megvédte magát!!!
2011. okt. 2. 13:42
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Azért ha depressziós lettél a férjed mellett,akkor nem biztos hogy 10 körömmel kéne hozzá ragaszkodnod....nem gondolod hogy ez még jól is elsülhet?? Szersd meg magad,mert igenis értékes vagy! Itt az alkalom! Nem kell senkivel sem törődnöd,csak magaddal!Sportolj valamit,sétálj sokat,vásárolj,törődj a külsőddel,stb!!

Aki meg itt okoskodik,azoknak üzenem,hogy baromi viccesek vagytok,annak akinek az a betegsége hogy nem tudja összeszedni magát,hiába mondjátok hogy miért nem szedted össze magad....

A rivotrilról állj át valami másra,próbáld ,meg a Coaxilt,vagy valami mást.Esetleg ne próbálj meg semmi,küldd el a pszichiátered a pi@ba,és keress inkább egy pszichológust,kineziológust,vagy valami önismereti-depi szakkört,bármit! Segithet ha elköltözöl,uj munkát keresel...

Sok sikert.

Egy szintén depis.

2011. okt. 2. 13:44
 13/32 anonim ***** válasza:
92%

Ezek alapján nekem is úgy tűnik, hogy ez a házasság sem számodra, sem a férjednek nem volt építő és boldog. Te depressziós lettél mellette, ő pedig boldogtalan. Talán mindkettőtöknek jobb a másik nélkül...

Általában ez úgy működik, hogy az emberek nem jók vagy rosszak, hanem az a kérdés, egymásból mit hoznak ki. Sem Veled, sem a férjeddel nincs gond, csak az nem jó, ahogy egymásra hattok. Egy másik férfi mellett - vagy akár egyedül is - lehet, hogy ezek a problémák megszűnnének. Vannak romboló kapcsolatok és szerelmek, "héjanász az avaron", amiben nem lehet megnyugodni, csak emészti föl a feleket. Ha a szenvedély alábbhagy, csak a feszültség marad meg belőlük, más esetben a kínzó közöny, s mindkettő romboló hatású.

Bogyók helyett jó szakember, séta minden nap (még ha az elején ez borzasztó nehéz is lehet), kis testmozgás. Ehhez akár társat is kereshetsz női fórumokon, akiket szintén csak a partner hiánya tántorít el mondjuk egy aerobic edzéstől, vagy hastánc tanfolyamtól. Ezzel duplán nyerhetsz, hiszen fogyni fogsz és társaságod is lesz.

Nyilván ezeket külső segítség, szakember nélkül nehéz lenne egyedül megvalósítani, de még ha minden elveszettnek is tűnik, ebben az egyben ne habozz: segítséget kérni!

2011. okt. 2. 15:48
 14/32 anonim ***** válasza:
71%

Mi az, hogy hangulatjavítót írt fel a szakember? Milyen szakember? Neurológus? Az nem jó. Pszichológushoz, vagy pszichiáterhez kell menned. Ott nem lesz egyszerű menet, de ha keményen dolgozol, kijössz a depiből.

Én nem úgy látom, hogy a férjed nagyon segített volna. Megfogott, és elvitt orvoshoz? Járt veled oda? Elkísért? Vagy csak nézte a szenvedésed? Az, hogy azt kérte ne szedd, az még nem segítség. Nem csak te vagy a hibás. Valaminek a következménye, hogy depis vagy. Gyerekkori trauma? Valaminek lennie kell.

Szóval van kiút, nem a válás a megoldás rögtön. Kezelés (ami szerintem minimum 1 év) és utána rendbe jönnél minden téren. Egyébként miért nem szereted magad ducin? Hát az én lányom iszonyú vékony, és sz...rik rá, hogy mit mondanak, ő így is büszke magára. Irigylem is az önbizalmát. Ez a példa. Te is sz...d le, hogy kicsit duci vagy, járj emelt fővel, és főleg szeresd magad így is. Miért, így már nem az az ember vagy, aki voltál? Dehogynem. Egy embert nem csak a külseje miatt lehet szeretni.

Fogjál bele, és csináld végig! Még fiatal vagy, és előtted a jövő. Nem kell így leélned az életed. De ez a gyógyszer, nem fér a fejembe, hogy merték ezt felírni neked. Gyógyszer, csá, pá, mehetsz. Hát ez volt a legegyszerűbb a dokinak.

2011. okt. 4. 10:25
 15/32 anonim ***** válasza:
Hát. Nem bántásból írom, ne annak vedd.... Amíg Te nem akarsz meggyógyulni, amíg ennyire negatív vagy, addig nem fog menni. Menj el sportolni társaságba (tánc, aerobic). Ahogy fokozatosan egyre jobban fog menni, annál jobb kedved lesz. Ezután beszélj a férjeddel, lényeg, hogy lássa rajtad, hogy nem vagy teljesen negatív, akarsz változni.
2011. okt. 4. 11:36
 16/32 anonim ***** válasza:

Próbáld ki mindenképpen a fényterápiát, akár a gyógyszer mellett. Engem helyretett. De azért nézd meg, hogy nem okoz-e fényérzékenységet a gyógyszer, amit szedsz.

Üdv,

Egy VOLT depressziós.

(Éééés igen, végre leírhattam, hogy már csak "volt"!)

2011. okt. 4. 12:57
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Van kiút, ha az alábbi utasításokat teszed:

1. Végezz el egy agykontroll tanfolyamot!

2. Sportolj minden nap, fuss, kerékpározz vagy sétálj!

3. Olyan ruhát használj, ami jól áll rajtad!

4. Válts munkahelyet!

5. Csináld azt gyakrabban, ami a hobbid!

Ha ezeket az utasításokat pontosan végrehajtod, csak akkor van kiút ebből az egészből!

Saját magamra nézve:

1. Én is elvégeztem az agykontroll tanfolyamot még 2003-ban, s nekem nagyon sokat segített, akkor még kevés volt az önbizalmam, de utána nagyon jót tett nekem a tanfolyam.

2. Én kerékpározok minden nap, s így ezáltal megelőzöm a depressziót. Ha nem Pesten laksz, akkor biztosan van lehetőséged neked is bicajozni! Merre laksz?

4. Ha úgy érzed örökös megfelelés kell a munkahelyeden, akkor válts egy olyan munkára, amit szívesen csinálsz! Én is ezt tettem anno, h eljöttem az előző munkahelyemről, mert nem szerettem ott lenni a vége fele már.

Mit dolgozol egyébként?

5. Biztosan vannak olyan dolgok, amiket szívesen csinálsz, hát akkor tedd ezeket, amikben örömödet leled, én is azt teszem! :)

25/N

2011. okt. 4. 13:24
 18/32 anonim ***** válasza:
Egészségügyi részéhez tudok csak hozzászólni, átéltem én is. Ezek a hangulatjavítók nem véletlenül nem hatnak az első szemtől kezdve, ugyanígy nem is olyan gyorsan ürülnek ki a szervezetből. Ha kihagysz 1-2 szemet, nem eshetsz vissza! Tehát a placebo hatástól vagy jobban... Próbált meg letenni a Rivot, vannak vény nélküli gyógykészítmények, pl. Remotiv (orbáncfű)!!
2011. okt. 4. 16:42
 19/32 anonim ***** válasza:

Ja,és még valami! Az antidepresszánstól is lehet hizni....

De ez igy nagyon nem pálya hogy mi itt törjük magunkat,irunk neked,visszanézünk a kérdésedre,te még ki is emeled,de arra sem méltatsz minket hogy valamit irj....

2011. okt. 5. 09:38
 20/32 A kérdező kommentje:

Igazad van, írhatnék, hát írok is. Pszichiáter írta fel a hangulatjavítót. Nem tudom, miért vontátok le azt a következtetést, hogy a férjem segített. Nem segített, úgy érzem nem mondhatom el neki a problémáim, és már a válás beadása előtt jó egy évvel magamra hagyott. "Amíg nem akarsz meggyógyulni..."-nak üzenem, hogy akarok, de ez elég kevés. Néha egész jó kedvem van, sőt, nagyon jó, néha meg a poklok poklát élem meg, semmi átmenet nincs. Mondták már, hogy bipoláris depresszió, de szerintem annak a tünetei durvábbak, mint az enyémek (a DSM szerint néztem). Írtátok a sportot. Ha rámjön a jókedv, vagy inkább rámtör, járok konditerembe, van, hogy két hétig minden nap 2-2.5 órát, régen személyi edzővel, ma már csak az edzéstervemmel. Ilyenkor hegyeket bírnék mozgatni és alig alszom. Amikor lecseng bennem ez az energia, az ágyból kikelni is hatalmas erőfeszítést igényel. Ilyenkor félek kimenni a lakásból, mert még megnéznek az emberek, bántanak, a munkahelyemig végig bőgök az autóban. Nem tudok még másfél évig munkahelyet váltani, határozott idejű szerződésem van, addig ki kell bírni valahogy..

Vannak dolgok amiket szívesen csinálok, például szívesen edzek ha jó kedvem van, szívesen sütök főzök,önszorgalomból tanulok. Ja, kérdeztétek mit dolgozom: minőségbiztosító vagyok, többet nem akarok róla írni. Nem egy-két szemet hagyok ki, hanem van, hogy egy-két hétig kihagyom, persze van olyan is hogy egy-egy szemet nem veszek be. De a napi 3 mg megvan általában, van, hogy csak fél mg. Ruhák: fontos pont, mert mindet kihíztam. A kedvenceim rám sem jönnek. Ezért is utálok elmenni itthonról, de vásárolni is, az utolsó méret ami jó rám a boltokban. Írtam, hogy feljött 15 kiló, de nem teljesen igaz így, mert nem stagnál. 10 kilóval kb jojózok. Ha 2 hétig edzek mint az őrült, nem alszom és alig eszem, lemegy a 10es, de úgy is kövérnek látom magam. A rákövetező hónapban meg visszajön.

Férjemről pedig annyi, beletörődtem, hogy vége lesz. Van már neki új nő az életében.

2011. okt. 5. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!