Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A válásom folyamatban van....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A válásom folyamatban van. Viszont a férjem nem akarja. Ugy gondolja hogy amíg a felesége vagyok addig neki vannak jogai. Ez a szerintem erőszak már több napja történt. íGY IS TUDOK LÉPNI?

Figyelt kérdés
NEM TUDOM HOGY AZ AKARATOM ELLENÉRE TÖRTÉNIK MEG A KÖZÖSÜLÉS AZ ERŐSZAKNAK SZÁMIT-E ÉS HOVÁ FORDULHATOK SEGITSÉGÉRT.
2011. aug. 29. 18:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
92%

1. Lehet hogy még nem tudott hova menni

2. Ő már legalább beadta a válókeresetet

3. Ha megerőszakolnak valakit az azért elég nagy megrázkódtatás. Jól meg kell fontolni, hogy az ember újra és újra fel akarja-e idézni a részleteket egy rakás rendőr, meg egy tárgyalóterem kellős közepén szemben az elkövetővel.

4. Ne haragudj, de szerinted most mit csinált a kérdező ha nem segítséget, tanácsot kért hogy hová fordulhat és hogy ez bűncselekmény-e így? Hiszen a házasságon belül másfajta erőszakot szinte nem is büntet a törvény, közbe sem avatkoznak. Ezt hallani nap mint nap a tévében is. Te meg leoltod, jóformán hogy mekkora barom, rajta úgysem lehet segíteni mert nem is akarja igazán. Nem mindenki ügyvéd hogy tisztában legyen a saját és mások jogaival, a törvénnyel, és nem mindenki ellen követnek el kétszer egy héten erőszakot hogy már rutinosan tudja mi a teendő.

2011. aug. 29. 20:09
 12/31 anonim ***** válasza:
76%
Írtam, hogy sajnálom, nem voltam bunkó, de szerinted mit tanácsolhatnánk. Forduljon a NANE-hez.De többségében tényleg sok nő csak akkor lép, mikor már nagy a baj. Nincs hova menni, vannak anyaotthonok, de sok nő fél, pedig még a gyereket is bántalmazzák. Erre írtam, hogy sokan, nekem érthetetlen módon, áldozatok éveken át.
2011. aug. 29. 20:19
 13/31 anonim ***** válasza:
86%
Én elhiszem hogy nem érted őket. Én sem értem teljesen, mert én nem ilyen vagyok. De ezek a nők pszichésen betegek valahol és amúgy sem lehettek mindig önbecsülésük teljes birtokában. Gondolj bele, rettenetesen félhetnek, nem bíznak senkiben, úgy gondolják a világon senki sem tudja megvédeni őket. Félnek mi lesz ha utánuk meg a "férfi" és megtalálja. Mi lesz a bosszú. Sajnos valahol jogos a félelmük, mert nézd meg a törvényeket. Mit tudnak kezdeni a családon belüli erőszakkal? Semmit. Távoltartási végzés? Húúú. Az egy pszichoszemétládát sem tart vissza. Nagyobb összefogás kéne hogy szigorúbb törvényeket alkossanak. De ezzel a honatyák valahogy bokros teendőik közepette nem érnek rá foglalkozni. Mintha alkotmányos joguk lenne a "férfiaknak" rendszeresen püfölni a feleségüket. Ha hatékonyan fel lehetne lépni ellenük talán bátrabban lépnének az érintett nők is. Lehet hogy nem, de akik lépnek ott legalább történne valami megtorlás az elkövető felé. Ez pozitív és biztató példa lenne a többi nő számára is. Lényeg hogy mindenesetre ne úgy tekints rájuk mint pszichésen egészséges nőkre akik teljes józan eszük és ítélőképességük birtokában maradnak erőszakos férjeik mellett. Lehet hogy csak én vagyok túlságosan idealista, de szerintem nekünk egészséges embereknek ki kell állnunk a gyengébbekért, azokért akiket beteggé tettek, még akkor is ha olykor úgy tűnik nem kérnek a segítségünkből. De felkínáljuk, harcolunk, és ha úgy döntenek hogy elfogadják akkor ott leszünk és számíthatnak ránk. Messze vagyok Teréz anyától, meg nem álszentkedni akarok itt, de tényleg úgy gondolom, hogy ha ők nem tudnak kiállni magukért akkor sem szabad őket magukra hagyni. Engem az jobban bosszant hogy félmillió olyan "férfi" él ebben a kis országban aki ilyen tettekre képes. Meg kellene teremteni a lehetőséget hogy megkaphassák méltó büntetésüket. A gyilkosok ellen ki merne tanúskodni ha tudva tudják hogy úgy sem ítélik el őket?
2011. aug. 29. 21:00
 14/31 anonim ***** válasza:
68%

Az igaz hogy mentálisan nem teljesen épek ezek a nők, de nem szorulnak gyámságra hogy helyettük döntsünk felnőtt értelmes (érett) nőkről beszélünk. Ha valami más okból lennének mentálisan zavarodottak akkor is elvárják tőlük az emberek hogy teljesítsenek dolgozzanak, neveljék a gyereket stb.

Ha egy nő nem képes saját magát tisztelni legalább annyira h ne hagyja annyiban a dolgokat amikor fizikálisan és/vagy mentálisan szenved akkor az szégyen.

És nem az hogy megverik, megerőszakolják, megalázzák hanem az hogy felnőtt létére nem tud felnőttként viselkedni, hogy van 1-2 gyereke és felelősséggel tartozik irántuk.

Lehet mindenféle idealista nézetet vallani, de ez van ebben a rendszerben, szokásban kell élnünk ehhez alkalmazkodva kell megoldást találnunk a problémákra.

És az nagyon nem megoldás hogy némán tűrünk. Én is voltam már olyan helyzetben hogy megaláztak és megvertek,de nem hagytam magam csak 1x tehették meg velem. Minden szükséges lépést megtettem és sikerült megszabadulnom tőlük és megint megtenném. Csak az első lépést volt baromi nehéz meghoznom erre tisztán emlékszem.

2011. aug. 29. 21:46
 15/31 anonim ***** válasza:
84%

Nem kell helyettük döntenünk, ők döntenek. De nem kell pálcát törni felettük ezért. Te sem vagy tökéletes. Te egyáltalán nem sajnálod ezeket az embereket, ítélkezel felettük. Nem mindenki nő fel úgy hogy kialakuljon benne a saját maga iránt tisztelet és megbecsülés. Idióták, mert tűrnek? Ám legyen. Nem csak ez a terület problémás. Te is és én is eltűrünk minden sz.rt amit lenyomnak a torkunkon. Roskatag aljas szemetek uralkodnak rajtunk, akik még a szemünket is kilopják, és mi szó nélkül tűrjük. Hosszú évtizedek óta. Na akkor mekkora jani a maradék 9 millió akit nem ver a kutya sem? Csak éppen ráhúzzák egy rakás emberre hogy élen meg 80-100ezer forintból ilyen árak mellett. Lehet hogy te nem ennyit keresel, meg én sem, de ha mi kussolunk, ők meg elkezdenek küzdeni, és történik valami azzal neked is jobb lesz, meg nekem is jobb lesz. Persze erre is azt mondjuk, hogy nem az én bajom mert én spec 200ezret keresek. Mindenki oldja meg a maga problémáját. Ha nem tetszik el lehet menni, mosom kezeimet. Én egy közösség részeként élem az életemet, te meg pusztán egyéni érdekek alapján szemléled a világot. Te olyan vagy én meg amolyan. Nincs értelme erről vitatkoznunk, mert úgysem fogja egyikünk sem meggyőzni a másikat:) Jó éjt!

Kérdező, remélem kérsz és kapsz is segítséget. Kitartás!

2011. aug. 29. 22:05
 16/31 mokkacsino ***** válasza:
79%

Érthető álláspontok. Persze. A fenét. Ha valaki engedi, hogy üssék, verjék, erőszakosan viselkedjenek velük, akkor megérdemli. Üssük a fizikailag vagy mentálisan gyengébbet.

Tök mindegy, hogy valaki mentálisan ép vagy sem, az erőszak erőszak. Tudod nem kívánom, hogy olyan kilátástalan helyzetbe kerülj, hogy inkább választod ezt, mint mást.

Alapvetően tényleg csak rajtuk (persze segítséggel) múlik a dolog, de azért ez a hangnem amit itt páran képviselnek ez iránt, szerintem nem túl nagy empátiára és emberségre vall. De tiszteletben tartom a véleményüket és remélem ők soha nem kerülnek ilyen helyzetbe.

2011. aug. 29. 22:37
 17/31 anonim ***** válasza:
87%
Jelentsd fel.
2011. aug. 30. 10:24
 18/31 A kérdező kommentje:
Tegnap kint volt nálunk a rendőrség és semmi jóval nem bíztatattak.A két úri ember szerint nincs olyan hogy a férjem erőszakot követ el.De próbáljam meg nyugodtan megtenni a feljelentést,nagyon kíváncsiak rá hogy mi fog történni.És nem mellesleg ugy vettem észre hogy még él az a dolog hogy az egyenruha megvéd,és hogy az egyenruhások egymással szemben toleránsak.
2011. aug. 30. 10:52
 19/31 anonim ***** válasza:
56%

Én se véletlenül lettem ilyen kamasz koromban én is sokkal empatikusabb voltam, de megtanultam hogy azzal nem érek el semmit mert olyan emberek vettek körül akik eltapostak. És éreztem hogy nekem kell változnom ahhoz h tényleg változzon a helyzetem. Ha még mindig a segítségre várnék és siránkoznék milyen sz@r az életem ki tudja most hol lennék.

Ez van ilyen világban élünk aki ehhez nem tud alkalmazkodni annak nagyon sz@r élete lesz.

2011. aug. 30. 10:56
 20/31 A kérdező kommentje:
Ezzel én is igy voltam,nem értettem miért tűri el valaki ha bántják.Most már tudom hogy nem olyan könnyű lépni,hiszen Magyarország nagyon elmaradott ebben a kérdésben.
2011. aug. 30. 11:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!