Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy 15 éves kamasz mondhatja azt, hogy "ő nem lesz
anyjával a szünetekben, mert 1 órát sem bír ki vele"?
Gondolom válásról és gyerekelhelyezésről van szó.
15 évesen az embernek már van véleménye, mondja is el.
Apának ebből baja nem lehet.
2009. ápr. 9. 20:16
2/12 A kérdező kommentje:
Még a gyermek elhelyezésnél nem tartunk, bár már 2 éve megy ez az egész. Még csak hétvégékre van fel osztva az életem. MOst mennénk le apával a nagyimékhoz, hogy lenn is legyek egy kicsit, de az ügyvéd azt mondja, hogy ebből csak apának lehet baja, pedig az ügyvéd eddig nem sokat csinált, és azért is pénzt kért.
Én úgy tudom, hogy 12 éves kortól a gyerek dönti el, hogy melyik szülőjénél szeretne maradni! Amúgy megkérdezhetem, ha nem vagyok túl indiszkrét, hogy miért nem csíped anyud?
2009. ápr. 9. 20:36
Neked már van jogod arról dönteni, hogy kivel akarsz lenni. De a te akaratod legyen. Tehát te mondd meg anyádnak, hogy lent maradsz pár napig.
Lehet, hogy az ügyvéd arra gondolt, hogy ettől csak a válás lesz csúnyább, mert anyád mégjobban megmakacsolja magát valami más dologban. De a gyermekelhelyezésnél nem lehet belőle gond.
"Általános szabály, hogy a 14. életévét betöltött gyermek elhelyezésére vonatkozó döntést a bíróság csak a gyermek beleegyezésével hozhatja meg (BH 2002/439.), kivéve, ha a gyermek által választott elhelyezés a fejlődését veszélyezteti (pl. a gyermek kizárólag azért választja a nevelésére kevésbé alkalmas szülőt, mert az jobb anyagi körülményeket tud biztosítani a számára, vagy kevésbé szigorú hozzá)."
[link]
2009. ápr. 9. 20:45
5/12 A kérdező kommentje:
Én másfél éves korom óta bölcsödébe jártam, nem nagyon foglalkozott velem, és amikor mégis, akkor is vagy vert vagy éppen rám üvöltött, ráadásul lehord engem mindenféle k*rvának(pedig a tanulás miatt még nem is gondoltam arra, hogy bárkivel is járjak), tramplinak és idegbeteg roncsnak, ráadásul engem akol amiatt is, hogy a z anyja nem csipí őt, mert engem megszült. ÉS orvosi leletek, szerint azért hánytatta magát,amíg velem terhes volt mert leakart fogyni (addig csinálta ezt amíg vért nem hányt, szal veszélyes terhességi fázisba került). Ráadásul apámat belehajszolta 3 strokeba, 2 trombózisba, sé 1 tüdőembóliába is , és nem bírom nézni, hogy miatta mindenki akit szeretek tönkre megy. Lehet hogy ezek csak pitiáner dolgoknak tűnnek, de olyan szintű lyukak keletkeztek miatta a lelkemben, hogy nem tudom, hogy valaha képes leszek azokat pótolni, vagy legalább normálisan élni, mert minden nap pont miatta szoktam sírni. Ráadásul bejár az iskolámban csak azért hogy keresztbe tegyen nekem, ami a tanárokon is nbagyon meglátszik, mert nem hszem, hogy a tanárokneak a viselkedésül csak úgy egyik napról a másikra maegváltozna velem szemben, mikor nem is beszélgetek órán, és viszonylag jó eredméyneket értem el, és sohasem redetlenkedem.
Ha úgy látod, hogy jobb lenne neked apáddal, akkor a válás lebonyóládásától függetlenül meg lehet indítani a gyermekelhelyezési pert. Ezt a bíróságnak gyorsan le kell bonyolítania, nem húzhatja évekig, mint egy válást.
Kérd meg apádat, hogy indítsa meg a gyermekelhelyezési pert, akkor a bíróság kimondja, hogy téged nála helyez el, függetlenül, hogy a szüleid még hány évig pereskednek a válás miatt.
2009. ápr. 9. 20:57
14 évesvoltam amikor elváltak a szüleim. Azt mondtam, apámmal többet nemakarok lenni, nem akarok vele találkozni. Azóta így van. Van vmi papír, ahol megvan állapítva a láthatás, nekünk annyi van ráírva, h ha én akarok menni hozzá, megyek, ha nem, nem. Neki láthatása nincs.(szóval ő nem jöhet hozzám) Úgyhogy, mondhatod.
2009. ápr. 9. 21:32
8/12 A kérdező kommentje:
14 elmultál, te dönthetsz rola, legyen-e láthatás vagy nem!
2009. ápr. 9. 21:41
Neked már van beszólásod abba, hogy kivel akarsz lenni és a láthatást is meghatározhatod, hisz rólad van szó. A helyedben én is valószínűleg így reagálnék. Az apának miért lenne ebből kára?
2009. ápr. 11. 10:12
Kapcsolódó kérdések: