Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha egy házasságban elmúlik a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy házasságban elmúlik a szerelem, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
36 éves nő vagyok, és alapvetően többszörös bizalomvesztés vezetett a részemről odáig, hogy ma már nem szeretem a férjemet. Két kis gyerekünk van, egyébként jó apa. Férjnek kedves, segít, gyakran szenvedélyes, de nem bízom már benne. Mit tehetnék? Bízni már nem tudok benne, de akkor a válás lenne az egyetlen megoldás?
2011. júl. 13. 21:29
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
de amikor ezeket a dolgokat megbeszéltük anno, mindent megígért, még sírt is. Aztán kezdte előlről. Igaz, hogy azt nem mondtam neki, hogy már nem szeretem... ez mostanra jött el, pedig (tudtommal) most talán éppen nincs semmi/senki.
2011. júl. 13. 21:49
 12/21 anonim ***** válasza:
47%
Vagy legyen teljesen nyitott kapcsolat, tehát részedről és részéről is lehet más partner(szexualitás miatt). Én mondjuk elválnék ha az anyagi helyzetem is engedni fogja. Ha nem érzed a szeretetet sem férjed iránt, hidd el a gyerekek is megérzik és csak rossz nekik. Szerintem ne kínozd ezt az egészet, ha úgy érzed nem jöhet helyre. Egy biztos a szerelem múlik de átkell alakuljon szeretetté, ha meg az nincs meg ... jobb nem lesz
2011. júl. 13. 21:49
 13/21 A kérdező kommentje:
a nyitott kapcsolat kizárt, én azt nem tudnám csinálni. Az anyagiak megoldhatók, bár nwm vagyunk gazdagok. Csak én még mindig a csodában reménykedem... talán valahol mélyen szeretem még, csak bízni nem tudok benne.
2011. júl. 13. 21:51
 14/21 anonim ***** válasza:
Most már értem azért van ez a nyomás rajtad, mert mindíg ott van a tudat, hogy megcsal ... ha ezen nem tudod túltenni magad és ráadásul valósak is a sejtéseid ... válás ...
2011. júl. 13. 21:54
 15/21 anonim ***** válasza:

ha már sírt is, annyira ígért, légy vele kemény. Mondjuk én ilyen szempontból elég szemét tudok lenni. Ha az én férjem lenne, és hiába ígért, nem változott, én állandóan a nyomában lennék ha otthon van, és képébe vágnám, hogy megint itt tartunk, ő teszi tönkre a családot, utolsó esély, nem változik, válunk...

Esetleg ha megoldható, végső löketnek szülőkhöz elmenni pár napra, "válás" címen.

2011. júl. 13. 21:54
 16/21 anonim ***** válasza:
50%

Lehet ezt lazán is kezelni. Ott van a volt nejem: elméletileg gazdasági okok miatt váltunk csak, aztán eszébe jutott, hogy ő még 40 pár évesen élne egy kicsit (miután lett neki miből). Nem zavarta, hogy a 3 gyerek ott van. Ja mintaapa voltam, neki mondták az oviban, hogy annyit látják mint az egyik kamionos apukát, mert én hoztam-vittem a gyerekeket, én jártam szülőire, szmk-ra, iskolába, óvodába. Neki tízen évig dolgoznia sem kellett mellettem, utána két diplomával egy jó főnöki állás (szolgálati kocsival, telefonnal). Ja, amikor másfél évig nem volt hajlandó szexelni, akkor sem csaltam meg, nem is flörtölgettem ...

Övé lett a ház, kocsik és mindenkori fizetésem 50%-a gyermektartás címen (mert elméletileg csak papíron váltunk).

Azóta is vannak pasijai éli világát ...

Szóval ilyen idősen a családi körülményektől függetlenül: Tiéd még a világ ...

Lehet válni, ha nem tudsz leülni beszélni vele és a tudtára adni, hogy mi a problémád ...

2011. júl. 13. 22:04
 17/21 anonim ***** válasza:

Döntsd el, kell-e neked ez a pasi, vagy nem. Ha nem, ha azt gondolod határozottan jobb lenne egyedül, (egyedül, nem valaki mással, mert az vagy összejön vagy nem!), és a gyerekek szempontjait is mérlegelted, hagyd el!

Ha viszont szeretnéd vele folytatni, élvezd, ami jó, és lelkileg próbálj a saját lábadra állni. Hogy ha a jövőben valamikor mégis egyedül kellene folytatnod, legyél rá képes. Ne lehessen az az érzése a párodnak, hogy nélküle életképtelen vagy, és csimpaszkodsz bele, mint valami fuldokló. Ettől a legtöbb férfinak menekülési kényszere támad. Éreztesd vele, ha nem is mondod ki, csak ha komolyra fordul a dolog, hogy "az ajtó nyitva van". Csak vigyázzon, nehogy a sarkára csapódjon.

Mit értesz azon, hogy "nem bízom benne"? Miben nem bízol? Hogy nem fog elhagyni, és csak ásó, kapa, nagyharang választ el egymástól benneteket? Most biztos nem akar ilyet tenni, hiszen írod, hogy kedves, szenvedélyes, jó apa. A jövőbe meg nem lát senki.

Törekedj rá, hogy a házasságotok legyen olyan érték a férjed számára, amit nem szívesen tesz kockára egy futó kaland miatt. Mert jó veletek lenni, nyugi és jó hangulat van otthon, közös élményeitek, emlékeitek vannak.

Ha hozzá jutsz, olvasd el Allan és Barbara Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? című könyvét. Jó humorral ír a férfi és a női gondolkodás eltéréseiről, és a félreértésekről, amik emiatt keletkeznek a párkapcsolatokban. Nekem sokat segített.

2011. júl. 13. 22:05
 18/21 A kérdező kommentje:
utolsó (22:05) válaszoló, köszönöm a választ, a könyvet pedig megpróbálom beszerezni.
2011. júl. 13. 22:16
 19/21 anonim ***** válasza:

Szia! Én nagyon jó szívvel ajánlanám a figyelmedbe ezt a weblapot: [link]

Itt pontosan az van kifejtve, hogy két ember között, ha kihűl a szenvedély, márpedig kihűl, hogyan kormányozzanak együtt a házasság közös hajójában.

De mindenesetre nagyon üdvözlendő, hogy nem az "egyből feladni és tipli" állásponton vagy.

2011. júl. 14. 07:28
 20/21 anonim ***** válasza:
Gyerekek miatt nem szabad együtt maradni, nekik is jobb, ha az anyjukat/apjukat boldognak látják. Gondold el, ezt a példát mutatjátok nekik, hogy mkívülről minden oké... ha néhány év műlva a gyeremeked ugyanilyen kapcsolatban lesz, hogy szólnál hozzá? Hogy éreznéd magad, hogy boldogtalan? VAlójában az ember társas lény, és az egyedülléttől fél, ezért keresi folyton a kifogásokat. Azt, hogy miért ne tegyen meg valamit. Te nitől félsz? Attól, hogy jöhet egy újabb szerelem? attól, hogy újra megtanulsz bízni? Attól, hogy ezer gond szakad le a válladról? Attól, hogy nem kell tovább színészkedni?
2011. júl. 14. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!