Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tennétek a helyemben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
A szüleim már 2 éve elváltak és anyámmal élek. 1 éve van egy pasija, akit mára nagyon megutáltam. Kétszínű alak, idegesít, rá nézni is rossz. Azon gondolkodom, hogy apumhoz költözök, amivel óriási balhét csinálnék valószínűleg, de én már nem bírom. Utálok ezzel a trógerral élni, egyszerűen már kész vagyok, ha csak rá is nézek. Nagyon tanácstalan vagyok, mert anyukámnak se akarok rosszat, hogy itt hagyom, de ha ez így folytatódik nem tudok mást tenni. Ti mit tennétek a helyemben, hogy tudnám megoldani?:(
2011. júl. 10. 19:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
először is beszélj anyukádnak és mond el milyen ez az ember.Már csak anyukád érdekében is.Ha anyud nem hajlandó változtatni a helyzeten és igy szereti a pasiját akkor tényleg nincs más hátra,mint menni.
2011. júl. 10. 19:58
 2/17 anonim ***** válasza:
szerintem beszélj anyukáddal. de tényleg egy paraszt vagy csak neked nem jön be?
2011. júl. 10. 20:10
 3/17 anonim ***** válasza:

Elöször is kérdés, hogy hány éves vagy,

másodszor, egyáltalán apukádnak kellenél-e úgy, hogy ott élj,

harmadszor mi bajod van tulajdonképpen az illetövel.

Az nem úgy van, hogy csak egyszerüen odaköltözöl, mert a birósági határozat miatt CSAK ott lakhatsz, ami benne van. Ha a másk szülöhöz akarsz költözni, akkor NEKI kell egy új gyerekelhelyezési pert inditani és csak ha a biróság is beleegyezik, akkor költözhetsz oda.

2011. júl. 10. 20:16
 4/17 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok. apukámnak valószínűleg kellenék, hogy ott lakjak. nálunk szó nincs arról, hogy nem kellenék neki. amúgy meg nem érdekel különösebben semmilyen bírósági végzés vagy mi, mert elmondom, hogy mekkora tahó és, hogy nekem nem kell vele élnem, mert semmi köze nincsen hozzám.
2011. júl. 10. 20:24
 5/17 anonim ***** válasza:

"amúgy meg nem érdekel különösebben semmilyen bírósági végzés vagy mi"

TÉGED lehet, hogy nem érdekel, de a szüleidet igen. Ugyanis az a szülö, akinél NEM laksz, köteles a másiknak a birósá g által meghatározott gyerektartást fizetni (ha apádhoz költözöl, akkor attól még ö kell, hogy fizessen anyádnak - annak ellenére, hogy akkor ö tartana el téged), másrészt az a szülö felel érted, akinek itéltek, és ha nem követeli, hogy nála lakj, akkor meg lehet öt büntetni, mert nem teljesiti a felügyeleti kötelességét.

Ha annyira nem akarsz ott maradni, akkor vagy megkéred apádat, hogy inditsa el az újraelhelyezési kérelmet, vagy arsz egy évet, akkor nagykorú vagy, és ott élsz, ahol akarsz, feltéve, hogy el tudod tartani magad.

2011. júl. 10. 21:47
 6/17 anonim válasza:
Na Én is ebben a helyzetben vagyok 2001 óta! Amikor tehettem elköltöztem, jobb is volt! Ja mond el anyukádnak mi van! És hogy mit szeretnél! Talán anyukád pasijával is beszélj hátha jobban viszonyul hozzád... Azt Te tudod milyen a helyzeted és mik a lehetőségeid, vegyél szemügyre mindent!!!
2011. júl. 10. 22:18
 7/17 A kérdező kommentje:
És ha elmegyek és nem jövök vissza, akkor mivan? Jönnek majd értem és visszavisznek vagy mi? Jóvicc.
2011. júl. 11. 11:58
 8/17 anonim ***** válasza:
Igen, képzeld el, rendörök visszavisznek és megbüntetik az apádat.
2011. júl. 11. 13:18
 9/17 anonim válasza:
Várj akkor a költözéssel míg nagykorú leszel. Addig gondolj arra ami jó a helyzetedben és úgy egy kicsit könnyebben fogod fel. A költözéssel kapcsolatban gondold át mivel fog az Neked járni? A hátrányokat ezzel kapcsolatban nagyon gondold át!!!
2011. júl. 11. 13:18
 10/17 A kérdező kommentje:
Persze átgondolom, csak kicsit szar itt nekem, hogy alig foglalkoznak velem és csak egymással vannak el. A csávó gyakorlatilag rám se néz, anyám is alig foglalkozik velem, jobb a pasijával... A hátrányokat elnézve annyi, hogy buszoznom kell suliba.
2011. júl. 11. 18:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!