Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mikor "mondathatom le" az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor "mondathatom le" az aapát a gyerekeiről?

Figyelt kérdés
9 hónapja mentem szét a férjemmel, márciusban volt az első válóperi tárgyalás, azon nem jelent meg. a 9 hónap alatt kb 6x vitte el a gyerekekethétvégére, legutóbbi alkalommal a 3 napot átpiálta. amióta otthagytam egy fillér gyerektartást nem fizetett, semmivel nem járult a gyerekeihez. most már lassan 2 hónapja egy hangot se hallok felőle (szerencsére) a gyerekek után sem érdeklődik. Van rá mód, hogy a következő tárgyalás során ezekre hivatkozva kötelezhessem arra, hogy - mivel apai jogaival nem él (hiszen bármikor találkozhatna a gyerekekkel, mégsem keres minket) és nem is fizet a gyerekek után - mondjon le a gyerekeiről, a mostani párom javára, hogy örökbe fogadhassa őket, illetve a nevére vehesse?
2011. jún. 27. 19:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%
Jogilag igen - de te honnan veszed, hogy az exed 15 éves lánykákat kettyint?
2011. aug. 28. 23:59
 12/21 A kérdező kommentje:
Hogy kettyinti-e azt nem tudom, de hogy egy 15 éves kiscsaj sűrűn jár hozzá, azt tudom, sőt, mint kiderült - mivel szereltek fel a házukba kamerákat (panel) - így felvétel is van arról, hogy a lány járt nála.
2011. aug. 29. 11:37
 13/21 anonim ***** válasza:
73%
Hát aebből szempontból teljesen mindegy, ki jár hozzá, ki nem, kivel mit csinál. Az az ő magánélete. A bíróságot sem érdekli, ki a barátnője. Ha a gyerekeket nem veszélyezteti, akkor nem tudsz mit tenni.
2011. aug. 29. 15:33
 14/21 anonim ***** válasza:
46%

És ha matekból korrepetálja?!

Viccen kívül miért kell a legrosszabra gondolni helyből...

De ha dugja akkor sem számít.

2011. aug. 29. 17:36
 15/21 A kérdező kommentje:

"És ha matekból korrepetálja?! " Ezen jót röhögtem...de komolyan! xDDDDD

hozzáteszem, hogy az említett 40 éves bipoláris depresszióban és akutt alkoholizmusban "szendved", öngyilkos hajlamai vannak...stb

2011. aug. 30. 21:22
 16/21 anonim ***** válasza:

"bipoláris depresszióban és akutt alkoholizmusban "szendved", öngyilkos hajlamai vannak"

Amennyiben ez valóban így van, azaz orvosi szakvéleménnyel igazolható, akkor fennál a kiskorú veszélyeztetése, egészséges pszichés fejlődésének akadályoztatása..., tehát a volt férjed lakhelye szerinti területileg illetékes bíróság ki fogja mondani a szülői felügyeleti jog ideiglenes/végleges megvonását - a benyújtott dokumentumok függvényében. Amennyiben ez pusztán a Te véleményed és dokumentumokkal nem igazolható, úgy nem nagyon van mit tenni, teljesen mindegy hogy kivel és hányszor él nemi életet... Persze ha nem a kiskorú szeme láttára...

2011. aug. 31. 19:31
 17/21 anonim ***** válasza:
Egyre érdekesebb bajaid vannak az apával, ennek alapján a gyerekedre igencsak veszélyes vagy, ha ennyire nem akarod engedni, hogy kapcsolatuk legyen.
2011. aug. 31. 19:33
 18/21 A kérdező kommentje:

A fent említett diagnózisokról van orvosi papírja, csak nem tudom, ezt hogyan lehetne a bíróság elé tárni a diagnózisokat. Ezen felül azt nem értem, hogy ő pl mi alapján akar igazságügyi orvosszakértői véleményt arról, hogy teljesen normális, amikor míg együtt voltunk kb 3x akart öngyilkos lenni, és vagy 10x vitettem el mentővel mivel olyan állapotban volt a piától, és egyéb más alkoholtartalmú szerektől (pl zsíroldó szer, arcszesz stb...)

Ha netán valaki tudna abban segíteni, hogy hogyan szerezhetném be az adott kórházaktól az ő orvosi papírjait, hogy benyújthassam a bíróság felé, megköszönném a segítséget! (tudom, mely kórházakban ápolták, sőt, biztonsági okból még a TAJ száma is megvan)

A kedves utolsó válaszolótól megkérdezném, hogy egy ilyen beszámíthatatlanul akuttan piáló emberre rá merné-e bízni a kiskorú gyermekeit???

2011. szept. 1. 18:43
 19/21 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem arról, hogy kiskorú járkál hozzá, csak nemrég szereztem tudomást.
2011. szept. 1. 18:43
 20/21 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, azokat a dokumentumokat Neked vagy ügyvédednek nem fogják kiadni, de hatósági megkeresésre kiadják... Minden bíróságon van ún. "panasznap", oda kellene elmenned, és elmondani mindent, ott pontosan fel fognak világosítani, hogy mi a teendő, indíthatsz-e pert, sőt, meg is indítják a pert, amennyiben az a megfelelő út...
2011. szept. 1. 18:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!