Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Most mit tudok tenni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

15 éve vagyunk házasok, most készülök válni, mert elegem van!

A házasságunk első évében örököltem pénzt, amit arra használtunk fel, hogy anyósék házához hozzáépítkeztünk.

Először úgy volt, hogy külön bejáratú lesz, de anyós közbeszólt.

Ráadásul először nem is a férjem nevén volt, hanem a megboldogult apósomén.

Visszakaphatom valaha azt a pénzt?

Sajnos szükségem van rá, hogy a gyerekekkel elköltözhessünk.

2011. jún. 16. 01:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy visszakaphatod. De sajnos csak peres úton, ha önként nem hajlandóak megállapodni.Mivel bíztál a házasságod tartósságában, a különvagyonodat quasi beutaltad a közösbe. Mivel megdólt a várakozásod, visszakövetelheted. Kissé problematikus, h az após nevén volt..így örökölték a leszármazók (egyedül a férjed?)keress ügyvédet, mert kissé bonyolult a valós igényed érvényesítése..és vigyázz a 5 éves határidőre: ajándék ennyi időn belül követelhető vissza...
2011. jún. 16. 01:18
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
gépelési hiba: 15 év, nem 5
2011. jún. 16. 01:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Visszakövetelheted, de nem árt ügyvédet fogadnod! Én is 15 év után váltam. Amit vittem a házasságomba és amit örököltem, az az enyém lett. Amit a volt férjem örökölt, az az övé lett! Nálunk is nagy vita volt a vagyonon, mert a családi ház, amiben laktunk, az az enyém volt a házasságkötés előtt és a férjem (mivel költöttünk rá) kérni akarta a felét. De ráfázott, mert csak a ráköltött összeg felét kapta meg! Amit pedig nagyapám után örököltem, (mert édesanyám meghalt és az ő részét én kaptam)az teljes mértékben csak engem illetett, ahhoz neki semmi köze nem volt!

Fogadj ügyvédet! Sok sikert!

2011. jún. 16. 05:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez nem ajándék, öröklés. Az öröklés nem évül el. Peres úton bizonyítani kell, hogy a hozzáépítés a te örökségedből történt - részben. Ezt a részt kell visszakövetelni. Bonyolult lesz, de megoldható.

Mindenképp jó ügyvédet keress, mert hosszútávon a rossz ügyvéddel minuszba fogsz állni. Sikerdíjért dolgozó ügyvédet javasolnék, mert így neki is érdeke, hogy a maximumot hozza ki az ügyből.

Egyezzetek meg, hogy a visszaperelt örökség hány %-a lesz a munkadíja, aztán csapjatok a lovak közé!

2011. jún. 16. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!