Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most mit tudok tenni?
15 éve vagyunk házasok, most készülök válni, mert elegem van!
A házasságunk első évében örököltem pénzt, amit arra használtunk fel, hogy anyósék házához hozzáépítkeztünk.
Először úgy volt, hogy külön bejáratú lesz, de anyós közbeszólt.
Ráadásul először nem is a férjem nevén volt, hanem a megboldogult apósomén.
Visszakaphatom valaha azt a pénzt?
Sajnos szükségem van rá, hogy a gyerekekkel elköltözhessünk.
Visszakövetelheted, de nem árt ügyvédet fogadnod! Én is 15 év után váltam. Amit vittem a házasságomba és amit örököltem, az az enyém lett. Amit a volt férjem örökölt, az az övé lett! Nálunk is nagy vita volt a vagyonon, mert a családi ház, amiben laktunk, az az enyém volt a házasságkötés előtt és a férjem (mivel költöttünk rá) kérni akarta a felét. De ráfázott, mert csak a ráköltött összeg felét kapta meg! Amit pedig nagyapám után örököltem, (mert édesanyám meghalt és az ő részét én kaptam)az teljes mértékben csak engem illetett, ahhoz neki semmi köze nem volt!
Fogadj ügyvédet! Sok sikert!
Ez nem ajándék, öröklés. Az öröklés nem évül el. Peres úton bizonyítani kell, hogy a hozzáépítés a te örökségedből történt - részben. Ezt a részt kell visszakövetelni. Bonyolult lesz, de megoldható.
Mindenképp jó ügyvédet keress, mert hosszútávon a rossz ügyvéddel minuszba fogsz állni. Sikerdíjért dolgozó ügyvédet javasolnék, mert így neki is érdeke, hogy a maximumot hozza ki az ügyből.
Egyezzetek meg, hogy a visszaperelt örökség hány %-a lesz a munkadíja, aztán csapjatok a lovak közé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!