Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Napietus kérdése:
Mit lehet tenni, hogy ne viselhess tovább a volt feleség a férje nevét?
Figyelt kérdés
Unokatesóm exéről van szó, épp elég baj mindenkinek, hogy bekerülhetett a családba a szuka, a legjobb pezsgőt bontottuk fel, mikor kimondták a válást végre. Mit lehetne tenni, hogy ne járathassa le a nevünket a továbbiakban? Van erre valami törvényes út, vagy keressünk nem törvényeset? Neki eszébe sincs nevet változtatni, azt mondta.2011. jún. 8. 12:16
21/30 anonim válasza:
Jól meg kéne veretni az ilyen cafatot!
22/30 anonim válasza:
Sajnos semmit! Apukámnak volt egy felesége. Az megcsalta, elváltak. Haláláig viselte az xné nevet, hogy idegesítsen mindenkit, de szerintem ez szánalmas. Nagyon. Azon volt ő is, ahol tud, betegyen apunak. Nem így teljesen, ahogy az esetedben, de gyakorlatilag EZEK ilyenek.Sajnos nem tudom nőnek nevezni. Ha már nem szereti egyik a másikat, és elváltak, akkor ez számomra annyira értelmetlen ez a viselkedés
23/30 Ildegonda válasza:
Kedves Mindenki!
Én egy volt feleség vagyok, aki viseli a férjezett, dupla nevét.
Okok: 1. túl sok pénz és idő lett volna névcsere; sz.ig.lakcímkártya,jogsi, bankok, névjegy, aláírási címpéldányok, etc.
de: volt férj kérte a bíróságon ne viselhessem a nevét, mert méltatlan vagyok rá (nem dr., inkább én lennék), na erre rágtam be, egyébként időt, pénzt nem kímélve visszavettem volna, mert szép nevem van.
Majd egy másik életemben sort kerítek rá:))
24/30 anonim válasza:
21:10 Én erre azért nem lennék ennyire büszke.Egyébként meg válás után 3 hónapig ingyenes a születési név visszavétele.Azt a "sok"pénzt meg ha kell inkább összespórolnám,minthogy a volt férj nevén legyek életem végéig.Én anyósomtól kérdeztem meg egyszer,hogy árulja már el,hogy egyszer végre valahára más megértsem,hogy ugyan vajon miért "fut"még mindig annak az embernek a nevén,akit gyűlöl,mert a falba verte a fejét,mert hajánál fogva húzta végig a kövön,ütötte-verte,hogy tudja nap mint nap leírni a nevét???Egy darabig hallgatott,majd azt mondta hogy az ő korában(50 pár éves)nagy szégyen,ha valaki a lánykori nevén van.Akkor én is nagy szégyen leszek,mert a fiának csak a vezeték nevét vettem fel az én keresztnevemmel,és ugye aki nem ismer,simán azt hiszi,hogy "lány"vagyok.Nagy szégyen vagyok akkor én is ezek szerint.
25/30 anonim válasza:
Érdemtelenség címén kötelezhetik rá, hogy ne viselhesse a neveteket. Ehhez nem kell, hogy elítéljék, mert nem csak egy elítélt lehet érdemtelen.
Javaslom kérdezzetek egy ügyvédet, mert itt mindenki össze-vissza beszél rendszeresen.
26/30 A kérdező kommentje:
igen, beszéltem az öcsivel, mindenképp ügyvédhez fog menni, mert ezt már nem lehet bírni.
2011. jún. 9. 19:50
27/30 A kérdező kommentje:
sajnos, nem sok jóval kecsegtetett az ügyvéd :( valami jó tipp esetleg, Ti mit tennétek?
2011. jún. 11. 00:51
28/30 anonim válasza:
Csak annyit tudok tippet adni, hogy az ügyvédet becsüljétek meg, ha este 8 után még hajlandó ügyfelezni :)
29/30 anonim válasza:
Már bocsánat, de akik megtartják válás után a férjük nevét, nem okoz félreértéseket a későbbi társra találásban? Miért jó az hogy magyarázkodni kell, hogy ugyan a volt férjem nevén futok, de elváltunk.. A másik fél meg azt mondja, na persze szívem, vagy igaz vagy nem, de akkor hagyjuk inkább.. Szerintem nevetséges. Biztos vagyok benne hogy akik megtartották az ex nevét, érzelmileg nem is szakadtak el tőle, csak persze ezt ki lehet magyarázni mindenféle mondvacsinált dologgal, aminekl nem sok köze van a valósághoz. Mondanám, hogy az ő bajuk, de azért ez szépen kiterjed másokra is. Jó kis szarkavarás, gratulálok!
30/30 zahiara válasza:
addig viseli, ameddig csak szeretné. nem igazán értelek titeket. kit érdekel, hogy mi a neve? elváltak, és kész. hogy ő milyen név alatt megy tovább, az az ő baja. a lényeg- legalábbis ami szerintetek lényeg- megtörtént. elváltak, a továbbiakban semmi közötök hozzá. már elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!