Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet tenni, hogy ne viselhess tovább a volt feleség a férje nevét?
:DDD
Tisztán, mint egy film...szal ezek alapjána leírások alapján folyton ezek veszekedtek majd, meg fenyegetitek....vagy elraboljátok :D
Vagy változtassatok nevet ti :D
Semmit nem tehettek, nincs rá törvényi szabályozás, h a válás után x ideig viselheti azt a nevet.
És őszintén szólva ha az illetőt nem zavarja, h a volt férje nevét viseli, nektek semmi, de semmi beleszólásotok nincs. Törvénytelen eszközökhöz meg felesleges folyamodni szerintem, és igazából szánalmas is. Ha az unokatesód elvette anno ezt a nőt, nyilván volt oka, nyilván szerették egymást. Az, hogy ez elmúlt, csak az ő dolguk.
És egyébként ha én a nő helyében lennék, jófej lennék, és megváltoztatnám a nevem. Abban az esetben, ha minden járulékos költséget állnátok. Nem is a névváltoztatás a drága, hanem az új személyi, jogsi, mindenféle papírok, plusz az utánajárás egy csomó idő a bankban, az okmányirodában, gyakorlatilag mindenhol, ahol szerepel a régi név.
Teljesen egyetértek Veled,és nagyon felháborít,hogy miért nincs rá törvény,hogy válásnál NE viselhesse tovább a volt férj nevét a volt feleség.Undorítónak,vérlázítónak tartom.Én is fölvettem a férjem vezeték nevét,de ha elválnánk,azonnal visszavenném a lánykori nevemet,Én nem tudom hogy mások hogy bírják,Én nem bírnám jó érzéssel leírni a nevet utána.Soha nem tudtam megérteni,és még soha senki sem tudta Nekem megmagyarázni,hogy miért tartják meg a férjes nevüket a nők nagy része válás után?????
Sajnos nem lehet tőle elvetetni a nevet,de egy esetben elveszik tőle,ha bizonyítjátok hogy szégyent hoz a nevetekre,akkor elveszik tőle.Valami bűncselekményt követ el,vagy van még valami,ne tudom pontosan,utána kell járni.
Volt egy kolléganőm,már elvált a férjétől,de még a volt férj nevén futott.Közben terhes lett az új élettársától,és a kórházba a volt férj nevén ment be szülni,Kovács Lászlónéként,és kihozta az élettárs gyerekét Horváth Pistikét.Mindenki rajta röhögött.(a név csak példa.)
Nem minden esetben közös döntés a válás.
Kolléganőmtől is kérdeztem, hogy miért tartotta meg a volt férje nevét, ha már-már gyűlöli, hallani se akar róla.
Válasza annyi volt, hogy: 'Egy válás szégyen.'
Ő szégyelli, hogy elváltak (a férj akarta!) és nem akarja, hogy ezt tudják (orvosnál,etc). Ezért hagyta meg a nevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!