Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit lehet tenni, hogy ne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Napietus kérdése:

Mit lehet tenni, hogy ne viselhess tovább a volt feleség a férje nevét?

Figyelt kérdés
Unokatesóm exéről van szó, épp elég baj mindenkinek, hogy bekerülhetett a családba a szuka, a legjobb pezsgőt bontottuk fel, mikor kimondták a válást végre. Mit lehetne tenni, hogy ne járathassa le a nevünket a továbbiakban? Van erre valami törvényes út, vagy keressünk nem törvényeset? Neki eszébe sincs nevet változtatni, azt mondta.
2011. jún. 8. 12:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha érdemtelen a viselésére, akkor megvonja a bíróság a névviselési jogot. Pl. ha erkölcstelen életvitellel szégyent hoz az exférj nevére.

Ez a törvény.

"A bíróság a volt férj - annak halála után az ügyész - kérelmére eltilthatja a volt feleséget a férj nevének viselésétõl, ha a feleséget szándékos bûncselekmény miatt jogerõsen szabadságvesztésre ítélték."

2011. jún. 8. 12:41
 12/30 A kérdező kommentje:

igen, talán ebből nehezen volt érthető. tehát úgy lett az unokatesóm felesége, hogy azt mondta, gyógyszert szed, és teherbe esett. az akkor 20 éves srác meg volt olyan hülye, hogy elvette. már ez az eljárás is sokat elmond róla, de ezmég csak a kezdet. a gyereket a nagynénémék nevelik, úgy otthagyta nekik a váláskor, mint egy csomagot, na nem mintha alkalmas lenne egy kislány nevelésére.

botrányos, züllött életet él, de ez egy dolog. átver, megkárosít embereket, és mindezt Xnéként teszi, így minket is lejárat.

ennek ellenére az egyik nagybátyám hozzásegítette egy tisztességes álláshoz, mert csak ezzel a feltétellel ment bele abba, hogy botrányokozás nélkül elválik az öcsitől. a névváltoztatással járó MINDEN kiadását fedznénk, az unokatesóm azt is felajánlotta, hogy elviszi kocsival mindenhova ügyet intézni, de így sem hajlandó. és vissza is él vele, minket a környéken rendes családnak ismernek, ha ezen a néven mutatkozik be, bíznak benne az emberek. volt már, hogy nagy számlákat hoztak az unokatesómnak, hogy a felesége tartozása, és magyarázkodhatott, hogy már elváltak. meg a rendőrség is kereste már.

szóval nem ok nélkül szeretnénk ezt, és a rövid házasságuk alatt is mindent megtett azért, hogy ne legyen jó véleményünk róla.

13/30 anonim ***** válasza:
71%
Vagy ha újból házasságot köt, akkor sem viselheti tovább. 12:38 voltam.
 14/30 A kérdező kommentje:

és a bíróságon kell kérni? jogerősen nem ítélték el, de folyik ellene büntetőeljárás.

elnézést az elején a kirohanásomért, nem akartam bunkó lenni, csak mélységesen felháborít a dolog, és kétségbe vagyunk esve. elég volna bajnak, hogy most a nagynéném is beteg, kórházban van, a kislányra is hol ez vigyáz a családból, hol az, és még ezzel is keresztbe tesz.

egyébként gyerektartásra sem tartott természetesen igényt az unokatesóm.

lehet tleg keresni kellene neki új férjet, de nincs olyan ember, akivel annyira ki szeretnék szúrni :)

2011. jún. 8. 12:47
 15/30 anonim ***** válasza:
76%
Akkor majd ha JOGERŐSEN LETÖLTENDŐ SZABADSÁGVESZTÉSRE ÍTÉLIK, akkor majd a bíróságon kell kérni.
2011. jún. 8. 12:49
 16/30 A kérdező kommentje:

kívánom mindenkinek, hogy soha ne értse meg, mennyire kínos ez! nagyon kellemetlen.

de úgy látom, nincs megoldás, várom, ha valaki mégis tud...az mégsem járható út, hogy én gardírozzam, meg vadásszak neki férjet :P:D

2011. jún. 8. 13:33
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Sajnos csak azok az utak vannak, amiket leírtam. Ez nem azt jelenti, hogy nincs megoldás, hanem azt, hogy azon kívül nincs más út. Én megértem a problémádat, de sajna ez a magyar jog.

2011. jún. 8. 13:50
 18/30 anonim ***** válasza:
90%

Így azért más a gyerek fekvése! Én voltam az első, aki azt írta, h a válaszaid alapján értelmesnek tűntél. Így ezúton elnézést kérek!

Ezek után érthető a felháborodás, de azzal, amit csinál, nem titeket (a ti családotokat) szégyenít meg, hanem önmagát. Mindenki a saját tetteiért felelős, és nyilván mások sem titeket néznek le amiatt, amilyen a hölgyemény. Szóval ha ez a bíróságos dolog nem jön össze, szerintem próbáljatok meg belenyugodni a helyzetbe, mert ez tényleg nem titeket minősít.

2011. jún. 8. 14:05
 19/30 anonim ***** válasza:
93%
ha elkapják, elítélik csalásért, akkor sima ügy.
2011. jún. 8. 14:16
 20/30 A kérdező kommentje:

az van, hogy mi próbáltuk menteni a menthetőt, hamár így alakult, nem teregettük ki a szeyest. most ez üt vissza abban, hogy mivel a távolabbi ismerősök nem tudják, mi a helyzet, meghallják a nevét és egyből hisznek neki. nem tudom, elítélik-e, sajnos kevés a bizonyíték.

u.i.: semmi baj, én nem fogalmaztam a kérdésben elég érthetően.

2011. jún. 8. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!