Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mik az esélyeim a feleségemmel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Giovanni1984 kérdése:

Mik az esélyeim a feleségemmel szemben?

Figyelt kérdés
Kedves fórumozók!Szeretnék tanácsokat vagy véleményeket kérni az esetemmel kapcsolatban.7 év után válásra került a sor.Menthetetlenül megromlott a viszonyunk már nagyon régen és áprilisban be adta a nejem a válókeresetet amit én is akartam.Neki ez a második házassága nekem az első.Április 23-án külön költöztem tőle a közös lakásunkból mert már tarthatatlan volt a helyzet.Az előző házasságából is van egy gyerek és a miénkből is van egy közös és nem akartam hogy továbbra is a balhékat lássák a gyerekek ezért jobbnak láttam külön költözni.Kivettem egy albérletet amiről bérleti szerződésem van.Június 2-án volt az első tárgyalásunk.Sajnos nem tudtunk előre semmiben megegyezni úgyhogy lesz még folytatás.A feleségem mindenféle papírra vetett egyezség vagy egyéb nélkül 20.000 forint gyerektartást követel tőlem.De sajnos egy forint nélkül költöztem el otthonról és most úgy állok még hogy örülök ha a juniusi bérleti díjamat és a rezsit ki tudom fizetni.Ő most rokkantosítja le magát. mert mindkét lába műtött.Azon kívül aktív korúak támogatásában részesül meg gyerektartást kap az exétől meg családi pótlékot.Meg rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül.Én feketén dolgozom évek óta.Tehát igazolható jövedelmem nincs.Az önkormányzatnál el lett intézve hogy ők fizetik egy évre a betegbiztosításom.Ezen kívül tehát csak vagyok a világban.A gyerek elhelyezésében nem vitatkozom mert az legyen az annyánál.A standard 2 hetente hétvége is elég nekem láthatásra.De a 20.000 gyerektartást azt nem tudom fizetni.Valamennyit talán.Meg a bírónő is azt ajánlotta hogy fizessek attól független hogy nincs még semmi ítélet mert utána visszamenőleg fizetteti meg.Na meg ugye a vagyoni dolgokon nem tudunk főleg megegyezni.Van egy lakásunk amit több hitel terhel mint amit a lakás ér.Önerőnk a hitel felvételéhez a félszocpol volt amit a nejem vett igénybe.A lakáshitelben én vagyok az adós a nejem adós társ.A tulajdon rész 50-50% a lakásból.A szüleitől ő kért kölcsön még 1.5 milliót amit ő vett fel a számlájukról.Az én aláírásom vagy szerződés nem szerepel sehol.A hitelhez nyitott közös folyószámlán igénybevettünk 320.000 hitelkeretet.Egyszer már hitelkönnyítést is igényeltünk mert nem tudtuk fizetni a lakáshitelt.Azt egy évre adták és az márciusban lejárt. Mikor külön költöztem már tetemes közösköltség és egyéb közüzemi tartozás is fent állt.Meg 2 havi elmaradás volt a lakáshitelben is.Én a kiköltözéskor kifizettem 44.000 forint villanyszámlát.De még maradt elég sok a közös költségből és távfűtésből és még néhány dologból.A bankban is azt az egy megoldást tudták javasolni hogy kérjünk ujabb könnyítést amíg lezajlik a válás mert a bank felmondja a szerződést és roszabbulbbul járunk ha ők árvereztetik el.A feltételek azok voltak hogy egy öszegben be kelett fizetni a 2 havi törlesztőt.Ezt a feleségem ki is fizette.Meg rendezni kell a folyószámla hitelkeretet.Erre van egy 30x % kamatozású keretrendező hitel amivel 4 év alatt kb 11.000 forintos részletekkel ki lehet tisztázni ezt is.Ez is közös néven fut.Meg a lakáshitel is ugye amire most 2 év könnyítést kaptunk.Sajnos teljesen kilátástalannak látom a helyzetem hogy én 20.000 gyerektartást fizessek meg a 11.000 forintos törlesztőt meg 30.000 albérletet meg 20.000 rezsit meg ugye egyek is meg ruházkodjak is meg mosószer stb stb.egyszerűen nem keresek annyit ami fedezné a kiadásokat.Feleségem meg mumussal ilyesztgeti anyámat hogy van 1/8 örökségem anyám házából apám halála miatt és azt majd a bank elveszi ha én nem fizetem a törlesztőt stb.Én is hülye vagyok a jogi dolgokhoz de anyám méginkább.A feleségem meg eléggé járatos a jogi dolgokban meg hivatalokban.Már pártfogó ingyenes ügyvédje is van tán mert tudja papírokkal igazolni hogy rászoruló.Aktív korúak támogatása meg rendszeres gyermekvédelmi támogatás.Nekem viszont nincs semmiről papírom mert feketén csak úgy vagyok a világban.És így szerintem nem kaphatok ingyen ügyvédet.Kinek mi a véleménye.Mit lehet kihozni az ügyemből vagy mit csináljak??? Nem akarok nagyon ráfaragni.Bírónő előtt feldobtam hogy lemondok a lakás tulajdon részemről ha nem kell gyerektartást fizetnem.De nem bíztatott semmi jóval hogy ez működne jogilag.Hacsak nem a nejemmel egyezünk meg ebben.Ahogy a nejem ismerem az azt szeretné hogy fizessek gyerek tartást illetve a közös lakásunkat is ő szeretné magának.Én szíves örömest lemondok róla ha a hitelből is kiszabadulok.Ki mit csinálna vagy mit nem az én helyzetemben.Ha valami kérdéses akkor kérdezzetek mert lehet elfelejtettem idegességemben ezt azt.
2011. jún. 6. 00:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Anyád házából a te örökrészeden valószínűleg van haszon élvezete anyukádnak. Azt nem lehet leterhelni,amíg anyukád él.
2011. jún. 6. 07:09
 12/18 A kérdező kommentje:
Sokan nem tartják jó döntésnek hogy kiköltöztem közös lakásból.De kérdem én annak mi értelme hogy megállás nélkül marjuk egymást.Ráadásul a szemét feleségemet még az sem érdekli hogy a két kisgyerek végignézi/hallja az őrjöngését vagy éppen nekem ront hogy üssön.Aztán persze védekezésből ő is kap egy két nyakleveset.Anyugalom érdekében muszály volt külön költözni.Vele már nagyon régen kihűlt a kapcsolatunk.Csak a gyerekek és a lakás megmaradása miatt nem vagyok hajlandó lemondani a boldogságról.Amíóta külön élek legalább nyugodtak a mindennapjaim.Nem zaklat a nejem.Igaz anyagilag kilátástalannak érzem most a helyzetem.Anyámékhoz visszaköltözni nem szeretnék mert nem olyanok az életkörülmények amibe vissza szeretnék menni.Eléggé nyomorúságos.A nejem mellé meg aztán végképp nem akarok vissza költözni mert annak jó vége nem lesz.Valakinek kés állna ki a hátából egyszercsak.Meg gondolom ez sokaknak most tüske lesz a szemében de össze jöttem egy lánnyal akivel nagyon jól érzem magam és szeretjük is egymást már eléggé.Kivitelezhetetlen volna hogy én az exemmel éljek.
2011. jún. 6. 07:34
 13/18 anonim ***** válasza:
61%
Bár a "bemutatkozódban" nem írtad le az új kapcsolatot, de egyértelmű volt. Még mindig felfoghatatlan számomra ez a gyerektartást nem akarok adni felfogás. Ja, hogy akkor kevesebb jutna az új csajnak...... Remélem a gatyádat leperli rólad a nejed!
2011. jún. 6. 09:10
 14/18 A kérdező kommentje:
Tisztelt utolsó hozzászóló.Mielőtt mindenféle gec.nek képzelne az új párommal nem akkor jöttem össze mikor még a feleségemmel laktam hanem a különköltözésem után jött váratlanul ez a kapcsolat.Tehát nem másik nő miatt léptem le úgymond.Meg ez a szöveg sem tetszik hogy nem akarok fizetni gyerektartást.Nem az hogy abszolúdt nem akarok csak nem annyit amennyit a feleségem akar.Mert nem tudnám sehogy kigazdálkodni.Meg még én legyek jóindulatú vele??? Kettő évre le van zsírozva hogy 18.000 csak a törlesztője.Na meg ugye szeretné magának a lakást.Nehogymár én mehetek a pics.ba neki meg a s..ge alá lesz téve egy lakás amin nem keveset dolgoztam.Ha hitelből van ha nem.
2011. jún. 6. 10:26
 15/18 anonim ***** válasza:

Miért nem csinálod azt, hogy megmondod az asszonynak, hogy VAGY fizeted a lakás törlesztőjét + a GYEREK nevére iratod a fél tulajdonrészedet VAGY kap gyerektartást de akkor ne számítson lakás törlesztőre?

Ez így azért félig meddig jogos lenne, hiszen te már nem laksz ott és nem is akarsz soha többet ott lakni.

2011. jún. 6. 11:08
 16/18 anonim ***** válasza:
71%

Hát dolgozzál többet!Nagyon sok férfit ismerek akik pont ilyen helyzetbe vannak,de nem sírnak,hanem látástól-mikulásig dolgoznak,14-16 órát,és bírnak fizetni tisztességes gyerektartást.Én nő létemre dolgozom ennyit,egyetlen egy szabad vasárnapom van egy hónapban.Nekem még nincs gyerekem,csak sok a hitelünk.Sok a fizetni való,sokat is dolgozunk.Tedd azt Te is,ha nem megy,akkor külföld!Mit gondolsz,majd pár ezer forinttal kiszúrod a feleséged szemét,aki a közös gyereketeket neveli?Legyél már férfi,és főleg APA!

"A standard 2 hetente hétvége is elég nekem láthatásra." Egy szégyen vagy Te,nem apa...

2011. jún. 6. 17:00
 17/18 anonim ***** válasza:
43%
Na végre, hogy már valaki rajtam kívül is megírta ennek a szerencsétlenségnek az igazat! Utolsó! Felpontoztalak! Majd csinál az új csajnak is gyereket, mert ahhoz ész nem kell, aztán majd tartsa el úgy ahogy akarja.
2011. jún. 6. 18:52
 18/18 anonim ***** válasza:
Itt csak a pénzről van szó, szegény gyerekek le vannak sz. rva. Gratulálok. És már ott az új kapcsolat... Onnan, hogy megszületett a gyereked, ő az első, nem te, és amíg az ő körülményei nincsenek rendben, az legyen az első. Keress munkát, ha kell, külföldön! A feleséged szintén.Ő miért nem dolgozik? Le kell ülni beszélni, a gyerekek érdekében! Olyan nincs, hogy nem tudtok, a veszekedéshez 2 ember kell, ne húzd fel magad, ne menj bele vitába. Nem akarsz gyt-t fizetni? De akkor mit fog enni a gyermeked? Sz.r helyzet, de ti csináltátok, vállalni kell a felelősséget, egy időre most kényszerpálya van.
2011. jún. 6. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!