Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mik az esélyeim a feleségemmel szemben?
Te atya isten, jó nagy kula ez az ügy...
Nem a pénz okozta a nézeteltéréseket meg a vitákat állandóan?
Elválás heylett nem lett volna egyszerűbb valamelyiukőtöknek külföldre menni munkát vállalni?
Így ment volna a hitelfizetés is (bár inkább szabadulni kell az ilyen háztól) meg nem dobnátok ki egy rakás pénzt a válásra is.
Plusz a gyerek sem szívná meg, meg talán ti is lehiggadtok amíg nem látjátok egymást
7 év ugyanis még korántsem nagy idő..
Lehet újra összejöttök..
Én a helyedben fognám magam, mostmár nem kell munkavállalási ausztriába..
Kimennék melózni úgyis szezon van.
A keresett pénzből meg lehet tüzetoltani itthon, meg közbe keresni a lehetőségeket hogy hogyan tovább kint.
Én ezt tenném a helyedben, és félretolnám a személyes problémákat és a többit a feleségeddel.
Ja és minden pénzt átutalással továbbíts haza, annak van nyoma..
Nem olvastam végig, túl hosszú nekem.
A hibát ott követed/követted el hogy kiköltözöl a közös tulajdonú lakásból.
Miért tennéd? Menjen ő albérletbe és emelett adjon ő neked gyermektartást. Igy már nem lesz neki olyan szimpi a dolog.
Elmentél le vagy tudva, mi késztené ezek után arra hogy megoldja a te problémád is. Tök természetes lesz hogy te albérletben éldegélsz, ezt senki nem fogja neked kifizetni, ugyanis a te döntésed volt.
És természetesen ettöl függetlenül joggal követeli a gyermektartást.
Értem én hogy áldatlan a viszony otthon, de lehet épp ezért áldatlan és ha harc nélkül lelépsz ki fognak semmizni, a pénzed csak fogy és a végén tényleg az leszel aminek a hátad mögött nevez, egy tutyi mutyi életképtelen alak.
Maradj benn a lakásban, fizesd - igazolhatóan - a rád eső részleteket, adj a háztartásba azt a pénzt amit most gyermektartásként kér - megincsak igazolhatóan nyújsd át - ha nem igy teszel a lakás biztosan elúszik, a tartozás megmarad a neveden, fizeted az albérletet, fizetheted a gyemektartást és sosem lesz döntésre kényszerítve az asszony, neki jól lesz ez a helyzet igy addig amig mehet.
A gyerektartást a szülőnek saját megélhetésének kárára is fizetni kell. A bíróság sem fog mást mondani. Ha nem fizeted és az asszony feljelent akkor az állam fizet helyetted rajtad meg az APEH behajtja - igen, az örökség 1/8-ad házrészen is vagy bármi máson, amid van. Bankszámlainkasszó örök életre, bármilyen ingó vagy ingatlan tulajdon.
"Bírónő előtt feldobtam hogy lemondok a lakás tulajdon részemről ha nem kell gyerektartást fizetnem."
"Van egy lakásunk amit több hitel terhel mint amit a lakás ér."
Haláli jófej csávó vagy te, hogy lemondasz a tartozásról annak fejébe, hogy még gyerektartást se kelljen fizetni...
Ott nagyon el lett cseszve a dolog, hogy elköltöztél, mert így valószínűleg visszamenni már nem tudsz. Ezzel kidobtál az ablakon 50.000-et havonta.
Bármikor vissza tudsz menni a házadba, ha nem jelentkeztél ki onnan az önkormányzatnál.
Az hogy elbérletbementél semmit sem jelent!
Kijelenteni meg nem tudnak nem létezik ma már ilyen hogy kényszerkijelentés!
Szia!
Nem vagyok jogász és vélelmezem, hogy ide kevesebb jogtudós jár, ezért azt javaslom, tedd fel itt a kérdésedet. [link]
és olvasgasd a fórumot is. Elég sok infót össze lehet szedni.
Sajnálom, hogy így jártál...
Hát, nem tudok megoldást javasolni, de azért elmondom, hogy még így is lehet élni, ne keseredj el teljesen! Mi anyukámmal hárman vagyunk, panel, szóval ugyanúgy van mint nálad, fizetni az albérletet rezsit, plusz apámmal anno felhalmoztak egy csomó hitelt az ő nevére, ezt is fizeti. Ma láttam, kilencvenezer forint megy el csak úgy, arra amit be kell fizetni. Apám nem fizet gyerektartást. Na, most akkor itt van megint hatodika és van ötvenezer forintunk. Hármunknak. 4éve így élünk, szóval túl lehet élni, csak okosan kell csinálni :)
Egyik ismerősömnél a szülők együtt élnek, van fizetése apukának, anyukának, a gyerekek is adnak haza, mégsem tudják megoldani, hogy mindent befizetnek.
Majd idővel belejössz te is, ne keseredj el! 16L
Végigolvastam éhgyomorra.
Akkor követted el a legnagyobb hibát, mikor elköltöztél. Ugyanis jogilag hűtlen elhagyásnak minősül. Na innentől kezdve belesz@rhatsz az egészbe! A gyereket pedig megcsinálni könnyű de felnevelni is kell!!! MI AZ HOGY GYEREKTARTÁST NEM AKARSZ ADNI???? Ha éhendöglesz, akkor is kell adnod, ugyanis a gyerek nem tehet arról, hogy hülyék a szülei. Tipikus férfi hozzáállás. Ingyenes jogi segítséget bárki igénybe vehet ha rászoruló. De neked felesleges, mert ezt már elszúrtad. Az irományodból egyértelműen kiderült, hogy nem vagy a helyzet magaslatán semmilyen téren sem..... Többen írták, hogy menj külföldre. Ez az egyik megoldás. A másik, hogy anyádhoz költözöl és nem kell albérletet fizetned. Hangoztasd még jobban, hogy feketén dolgozol, hátha megbüntetik a munkaadódat :) biztos fog neki örülni, hogy felvett egy ..... A feleség eladhatja a lakást és költözhet kisebb lakásba a gyerekekkel, akkor lehetséges ez a megoldás, ha a tartozás kifizetése után marad annyi, hogy egy kis lakást tudjon venni, de ez nem valószínű. A rendszeres gyerekvédelmi támogatás az ingyen tankönyvet és ingyen iskolai étkezést jelent ha nem tudnád. Készpénzt nem kap!!! (leírni könnyű hülyeséget, anélkül hogy utánanéznél)Jelen helyzetetekben egyáltalán semmi jelentősége annak, hogy a nejednek ez a második házassága, neked pedig az első. (nem értem hogy miért kell ezt kiemelni, úgy tűnik,hogy elakarod játszani a hattyú halálát). + gondolkodni kellett volna, megpróbálni helyrehozni köztetek a dolgokat, nem pedig utólag nyavalyogni. GYEREKTARTÁST ADNOD KELL! (na ez kiverte nálam a biztosítékot, milyen ember vagy te????? A farkad tudod használni, a következmények/kötelezettségek alól kibújni????) ÁÁÁÁÁÁ. Továbbá sok ilyennel találkoztam már, nem hasraütve írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!