Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyire viselt meg a szüleid...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire viselt meg a szüleid válása?

Figyelt kérdés
2011. jún. 2. 13:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nagyon, de főleg a következményei: pénzhiány, alkoholizmus, család hiánya.
2011. jún. 2. 13:11
 2/12 anonim ***** válasza:

Nekem megkönnyebbülés volt.

17 éves voltam és sok volt előtte a vita, veszekedés, apa néha meg is vert.

Azóta jóban vagyok vele, anyának is jót tett a válás, azóta is boldog élete szerelmével, bár apát sajnálom, mert ő magányos azóta is.

2011. jún. 2. 13:12
 3/12 józsibarát ***** válasza:
Engem az viselt meg, hogy nem váltak el.
2011. jún. 2. 13:19
 4/12 anonim ***** válasza:
Engem nagyon megviselt.alig, hogy elkeztem a 7.osztályt már költöztünk is anyámmal,amit az utolsó pillanatban tudtam meg. tesóm koleszos volt.szal őt annyira nem viselte meg. anyámnak is van azóta párja és apámnak is van élettársa. mára már minden jó, de a válás utáni évek nem voltak valami jók főleg, h a 2szülő között ingáztunk.
2011. jún. 2. 13:19
 5/12 anonim ***** válasza:
Sokáig azt mondtam volna nem, de most már nem tudom. 3 év telt el azóta, és vannak fura dolgaim, amiket erre fogok vagy apám alkoholizmusára. Inkább az utóbbi:) Nem bírom a részeg embereket, remegek ha látok egyet, hányingerem van a bor szagától stbstb. Viszont nagyon hiányzik apukám, ő azóta is aktív alkoholista, le sem sz.rja a fejem, azt hiszi mindenért én vagyok a hibás, nem keresett már másfél hónapja, mondván, hogy "cserben hagytam" mert nem mentem el hozzá, mikor részeg volt. Azt hiszem velünk inkább jót tett, bár anyagilag nem állunk olyan jól.
2011. jún. 2. 13:21
 6/12 anonim ***** válasza:
Amióta az eszemet tudom azt kívántam hogy bárcsak elválnának. Sajnos nem tették. Borzalmas gyerekkorom volt...
2011. jún. 2. 13:21
 7/12 napietus ***** válasza:

én szinte alig vettem észre. kicsi voltam, és apuék amúgy is annyura nem voltak egy hullámhosszon, hogy bár nem veszekedtek, de úgy éltek egymás mellett, mintha csak társbérlők lennének. annyi volt, hogy apu onnantól csak ritkán aludt az itthoni szobájában, inkább a mamáéktól örökölt házban töltötte az időt.

nagyon hálás vagyok a szüleimnek, hogy csendben, szeretetben váltak el, és nem próbáltak minket egymás ellen hangolni, hanem ugyanúgy törődtek velünk mindketten. aztán mikor apuhoz költöztem, megintcsak nem változott semmi, ugyanozok a nevelési elvek, ugyanaz a szigorú, de szeretteljes hangulat, csak másik házban. és anyu gyakran eljött (azért költöztem hozzá, mert új állása lett (középvezetői beosztásban), és ott gyakran kellett túlórázni, hétvégézni, nem tudott volna megfelelően gondoskodni rólunk)

sok szülő váláskor annyira el van foglalva a saját nyomorával, hogy a gyereket észre sem veszi, nem törődik vele. ez nagyon nem jó. a gyereknek mindkét szülőre szüksége van.

2011. jún. 2. 13:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Én apukámat alig láttam, sosem volt otthon. Csak az viselt meg, hogy nagyon rosszul álltunk anyagilag, és sok mindent nem kaphattam meg, amir szerettem volna. De emberileg előtte sem sokat kaptam tőle.
2011. jún. 2. 13:30
 9/12 anonim ***** válasza:

Én szintén azok táborát erősítem, akinek a szülei nem váltak el, DE bárcsak megtették volna.

Mikor kicsik voltunk a testvéreimmel, szinte könyörögtünk anyukánknak, hogy váljon el, de ő nem tette. rengeteg volt a veszekedés, apukénk elég agresszív ember, ráadásul iszik is.

Mikor idősebbek lettünk, rájöttünk, hogy anyu nem tudna minket eltartani egyedül, s ezért nem vált el aputól.

Nagyon rossz gyerekkorunk volt apu miatt, de anyu mindenben kárpótolt minket!

2011. jún. 2. 13:31
 10/12 anonim ***** válasza:

Az én apukám szülei akkor váltak el, mikor apukám még kicsi volt. Jóformán nem is ismerte az apját, és gondolom ezért apu nagyon jó apa. És ugyan ez a helyzet a férjemmel, az ő apja állatságai miatt (elvált az első feleségétől, a második felesége anyósom, a férjem anyja) a férjem is nagyon jó apa és férj.

Mindketten azt vallják (apukám és a férjem), hogy ők igyekeznek nem elkövetni azokat a hibákat, amiket az ő apjuk igen.

2011. jún. 2. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!