Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kell feljelentést tennem a gyámhatóságnál az exnejem ellen, amiért nem engedi elhozni a kislányomat? Megbüntethetik amiért ezt teszi?
Gyermekem április 3-án lett 3 éves, és a végzés szerint 3 éves korától elhozhatom kéthetente az otthonomba.
Sajnos se exnejemmel, se szüleivel nem nem lehet szót érteni, így sajnos marad a hatósági intézkedés.
én nem hurroglak le csak így működik a világ.
ha meglopnak akk te sem lophatsz meg mást különben téged vesznek elő ha érted a hasonlatot.
ha nem fizeti az apuka a gyerektartást akk lesz indok h miért ne láthaná a gyereket. érted?
Milyen indokkal nem engedi a kislányt?
Fogalmam sincs kihez kell fordulni, de ha jól láttam erre válaszoltak is.
Ne hagyd annyiban a dolgot! A nem fizetés pedig akármennyire is igazságosnak hangzik az egyik válaszolótól, nem járható út,mert te szívod meg vele, de nagyon.
22.44-es vagyok.
látom lepontoztak.
azért egy indok jól lesne aki nem ért velem eggyet.
egy indok miszerint ha egy ember bűncselekményt követ el arra egy másik bűncselekmény lenne a válasz.
22.52! A láthatás nemcsak jog, hanem kötelesség is, ezt nem szabad elfelejteni. Azon kívül a gyermeket nevelő szülőnek NEM kell a gyerektartás összegével megegyező összeget vagy a saját fizetésének 20%-át mellétenni és mindet a gyerekre költeni, ugyanis a gyereket nevelő szülő elsősorban természetben látja el a gyereket, azaz elvégzi mindazokat a munkákat a gyerek mellett, amik a nevelésével járnak, és ami egyébként forintosítható. Szép is lenne, ha az egyik szülőnek annyi lenne csak a kötelessége, hogy kifizesse a tartásdíjat, a másik meg fizessen ugyanannyit ÉS emellett még éjjel-nappal álljon készenlétben, főzzön, mosson, takarítson a gyerekre, tanuljon vele, ápolja ha beteg, stb. Ezért nem igaz az, hogy mind a két szülőnek ugyanannyival kell hozzájárulni, de sajnos ez terjedt el a köztudatban, itt is sokat olvasok ilyet.
A kérdezőnek: mehetsz a gyámhatóságra, jogilag igazad is van. Viszont ahhoz, hogy úgy vidd el a gyereket, hogy ne sérüljön, tudni kell, mennyire közvetlen a kapcsolatotok. Ha eddig csak a lakásban találkoztatok pár órát, akkor szerintem azzal kezdd, hogy elviszed egyedül sétálni, állatkertbe, stb. ahol kettesben vagytok. Utána, ha megszokta, hogy csak te vagy vele, akkor vidd el egész hétvégére. De szerintem látod a gyereken, hogy szeretné, bírja vagy sem, de semmiképp ne veszekedjetek előtte ezen. Az én kisebbik fiamat úgy egy éves kora körül már el-elvitte az apja, néha egy hétvégére is, aztán úgy három lehetett, amikor induláskor a gyerek elkezdett ordítani, hogy nem megy, mert fél az apja barátnőjétől, aki mindig ordít. Szerencsére az apja ezt tudomásul vette és nem erőltette. Olyannyira nem, hogy egy évvel később már elvétve sem fordult elő a gyerek életében, aki élete 11 éve alatt összesen öt évig tartotta az apjával a kapcsolatot, az is úgy volt, hogy 4 és fél év, több év kihagyás, aztán fél év, azóta semmi. Nos, én pl már a közelébe sem engedném az apját, hiába van joga, mert nem hagyom, hogy megint felzaklassa, aztán eltűnjön, nem csinálhat hülyét a gyerekéből. De nálatok most kéne fokozatosan kialakítani a hétvégi láthatásokat. Talán jelezd anyuka felé, hogy szeretnéd lépésről lépésre szoktatni a gyereket az elvitelhez, hogy ne legyen neki trauma, de ha nem engedi, akkor kénytelen leszel a gyámhatósághoz fordulni. Talán ettől észbe kap, és te sem leszel azzal vádolható, hogy a gyerek érdekeit nem tartottad szem előtt.
"GYAKORLATILAG A HATÓSÁG SEM TUD CSINÁLNI SEMMIT!!!Illetve nem is akar."
azért ha az apa elvinné a gyermeket az anyjától a hatóság egyből menne h ez emberrablás meg hasonlók. úgyhogy ha semmit nem tudsz a témáról inkább ne írj. miért kéne folyamatosan közelednie egy emberhez akivel már bebizonyosodott h nincs közös jövőjök.
Szövegértés,kicsi szivem,bár lehet én fogalmaztam rosszul,siettem.
Képzeld,tudok valamit a témáról,és ugy értettem,hogy a manusz bárhova is megy,le fogják szarni,senki nem fogja sem leültetni,sem megbüntetni az exét azért ha nem adja oda neki a gyereket!
Nem azt mondtam halmozza el virágokkal,és kérje meg az exe kezét,de értelemszerüen,szerintem egy nő sem bizná a szeme fényét egy olyan emberre,aki fenyegetőzve akarja elvinni.Meg mellesleg nem tudom mi volt a válóok,de ha a 3 éves gyerekét egyedül neveli,gondolom nem kis dolog lehetett a nő számára,ez nyomot hagy egy nőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!