Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elengednéd a gyerekeidet hétvégente a volt férjeddel, ha nem hajlandó megadni a lakcímét, mert a barátnője nem engedi meg neki?
Szia!
Köszönöm őszinte válaszodat.
Azzal kezdeném, hogy mit szólnak a gyerekek. Úgy érzik, megváltozott az apjuk, kicsit idegenné vált számukra. Hiányolják, mert szeretik, de mostanában másnak érzik, mint eddig. Összetartó család vagyunk, ezt megtanultuk az egyedül tartott évek alatt, gondolom emiatt frusztrálja Őket is ez a titkolózás.
Igazad van, hogy akár a boltba menet is történhet baj. Nálunk, mivel tényleg nagyok már a gyerekek, és sokat jönnek-mennek rendezvényekre, versenyekre, kialakult egy menetrend. Mindig tudjuk egymásról, ki merre van, és amikor valahová odaérünk, megcsöngetjük egymást. Ez még a páromra is igaz, kocsival jár dolgozni, mindig bejelentkezik, amikor odaér. Ne érts félre, ez nem kényszer, magától alakult így.
Beszéltem ügyvéddel. Ő azt mondta, hogy apa nem köteles nálunk látogatni a gyerekeket, de mindig meg kell adnia, hol fognak tartózkodni, hiszen a felügyeleti jog az enyém. Ha erről nem hajlandó beszámolni, azzal éppen Ő akadályozza a kapcsolattartást. Eszem ágában sincs pereskedni. Nálunk máshogyan működtek a dolgok éveken át, mint nálatok, és soha ebből konfliktus nem volt. Nagyon szeretném visszakapni ezt a biztonságot. Ráadásul a kamasz gyerekekre károsnak érzem, ha titkolózásra nevelik Őket, pontosan azért, mert érzékeny életkorban vannak, nagyon fontos, hogy őszintén merjenek közeledni mindkét, ill. esetünkben mindhárom szülőjükhöz.
Én bármilyen megoldásra nyitott vagyok, apa jöhet egyedül, a barátnőjével, elviheti a gyerekeket akár a lányhoz, akár a nagyszülőkhöz, akár üdülni. Ez eddig is így volt, még a láthatási időt sem tartattam be vele soha. Ha nem volt előre megbeszélt egyéb programunk, bármikor jöhetett, vagy vihette őket. De nagyon nem szeretnék effajta elszigetelő magatartásba belebonyolódni.
Nálatok valószínűleg mindig is működni fog a mostani állapot, hiszen a kezdetektől így szoktátok meg. De nálunk ez óriási változásnak, visszalépésnek számít, ráadásul ok nélkül, hiszen sosem éltem vissza semmilyen rám bízott információval.
Még egy dolog aggaszt. Mivel ez a leányzó alapból így áll a dologhoz, talán még arra is számítanom kell, hogy ellenem neveli a saját gyerekeimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!