Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hagyta már el valaki a családját és él azóta
boldogságban?
Figyelt kérdés
Feleséget,férjet,gyerekeket!
Most nem olyanra gondolok,hogy 1-2 év megunták egymást,rájöttek,hogy ez nem is szerelem meg egyebek.
Hanem,akik 10-15 vagy akár több év után váltottak.
Volt,aki arra várt,hogy felnőjjenek a gyerekek leérettségizzenek,kirepüljenek,hogy mégse zúzzák szét a gyerekkort a szülők egy válással?
Nem kell nekemesni,nem akaok egy családba se belepofátlankodni vagy tönkretenni,csak egy elméleti kérdés!
ismerek olyan családokat akik a házasságot ah eredeti funkciója szerint használják. miután felnőnek a gyerekek elválnak és élnek boldogan, rendes olyan némelyik ismerősöm házassága, mint az ókorba amikor még a házasság csak anyagi közösség volt
2009. márc. 10. 13:23
2/19 anonim válasza:
az én szüleim öt éve váltak el, és már alig vártam.mostmár nyugi van otthon. a gyereknek se jó, hogy feszültség van otthon, és mindketten többet figyelnek rám.
18/l.
2009. márc. 10. 13:58
3/19 anonim válasza:
Aki elvált már,az másodszorra(harmadszorra)könnyebben lép ki,pláne,ha gyerek sincs.
Egyébként a mostani elvált apukák ahogy nézem megelégszenek a kis kalandokkal,legalábbis a környezetemben(a leghosszabb amiről tudok 7 év,még eljegyzés is volt,amikor barátnőm pedzegettte már az esküvőt,meg a gyereket, a pasi kivágta.de 6 évig ő rendezte a gyerekeit láthatás alatt,szóval jól kihasználta.Hiába szóltunk neki :-(
2009. márc. 10. 14:21
4/19 anonim válasza:
Az én szüleim is elváltak.Lett mostoha apucim,anyucim,két húgom.Engem le se sz@rnak,sőt a húgaim nevére van íratva már minden.Bár igazából nem érdekel,de mégse esik túl jól!
2009. márc. 10. 14:24
5/19 anonim válasza:
Van olyan ismerős család, akik tizenvalahány év és négy gyerek után már nem tudták egymást elviselni, és elváltak. Azt mondják, sokkal jobban érzik magukat azóta, új partnert is találtak mindketten és állítólag a gyerekek sem sínylették meg a válást.
2009. márc. 10. 14:50
6/19 anonim válasza:
Ebben szerintem az a nehéz, hogy oké, elválunk, de hogy? Ha mindkét félnek van esélye az újrakezdésre, akkor lehet, hogy minden sokkal jobb lesz. Akkor van a gond, ha az egyik kilép, mondván új életet akar kezdeni...elvégre mindenkinek egy élete van...ja csak annak is, akit otthagytak. A közös megegyezéssel dolog az megint más, sokszor valóban jobb a gyerekeknek is. A szüleim akkor váltak el, amikor már felnőtt voltam. Marha rossz volt, nem számított, hogy nem vagyok gyerek, ráadásul nem volt szép a történet. Biztos ellenpéldák is vannak bőven. kinek mi fér bele, ki mivel tud megbírkózni. Manapság könnyebben elválnak az emberek...sajnos (na nem mintha jobb lenne az örökös balhé bárkinek is, csak nem előzi meg sok esetben, az, hogy megpróbálják rendbehozni az életüket a házasfelek, könnyebb lválni, csak az sem old meg mindent:..)
2009. márc. 10. 14:56
7/19 anonim válasza:
Régen nem azért volt kevesebb válás, mert jobak voltak a házasságok, hanem mert nem lehetett elválni, illetve ha lehetett is, más volt a dolog társadalmi megítélése.
2009. márc. 10. 15:15
8/19 anonim válasza:
bb
2009. márc. 10. 15:15
9/19 anonim válasza:
Nyilván azért volt kevesebb, mert nehezebb volt, de szerintem pont, mert nehezebb volt, jobban meg kellett gondolni...nem az első dolog volt, hogy igen? jó, akkor elválok...(természetesen nem azt mondom, hogy ha menthetetlen a dolog, akkor csak azért is maradjunk együtt, mert válni ugye nem jó, ha valami nem működik, akkor annak véget kell vetni, de ...gondolkodni azért kell)
2009. márc. 10. 16:01
10/19 anonim válasza:
Én ezt csak "tiszta lap"-önáltatásnak hívom. Sokan tényleg csak azért menekülnek, mert azzal áltatják magukat, hogy ha mindent borítanak, majd sokkal jobb lesz a nulláról kezdeni. De ha közben nem estek át némi személyiségfejlődésen, nem lesz jobb. Most nem olyan esetekre gondolok, amikor tényleg el kell válni, pl. erőszak, hanem amikor mindketten hibásak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!