Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért h*lye anya párti a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért h*lye anya párti a bíróság? :C

Figyelt kérdés
15 éves vagyok. Van egy nővérem és egy húgom. Anyám és Apukám most vállnak el. Mivel én 15 vagyok, nekem már van szavazati jogom, így én apukámmal tudok lenni, de úgy néz ki, hogy életem értelme, az egyetlen, akit soha nem akartam hogy ilyen helyzetbe kerüljön, a húgomat (Virágot), az anyámnak fogják ítélni. Már pedig ő azt nem fogja kibírni, anya biztos elviszi majd az anyjához, és hogy onnan nem látjuk viszont az szinte biztos. Nem beszélve arról hogy nagyon közel áll apához, (ahogy az egész család, tulajdonképpen). Nem akarom hogy sírjon, arra is gondoltam hogy azt lehet hogy én megyek el anyámmal ő meg apával és a nővéremmel marad? Nekem ha úgy nézzük csak 3 év, és talán újra látnám őket.. Kérlek, drukkoljatok hogy mind a hárman (Nővérem, Én, és Virág) jól kerüljünk ki belőle..:(:( Ha úgy nézzük nővérem biztos hogy megúszta, mert hogy ő 17. Csak a húgom lenne egy évvel idősebb 12, és akkor már ő is beleszólhatna, elvileg, vagy nem? ;C;C
2011. ápr. 28. 01:13
1 2 3
 11/21 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
70%

"Sajnos az anya hatalmas előnnyel indul a gyermek elhelyezésnél. érteni nem nagyon értem miért."

Mondjuk talán azért, mert 24 órában etette-pelenkázta. Nagyon sok férfi az együttélés alatt is kihúzza magát a gyereknevelés nehezebb részéből, sok esetben nem kelnek fel a gyerekhez éjszaka, az anya tartja a lavórt ha hány, az anya az, aki tudja hogy hívják a gyerek barátait, hogy kibe szerelmes és hogy ki a dadusa. A könyezetemben lévő apukák 99%-ának fingja sincs a mindennapi problémákról, még azokról sem, ami ki van plakátozva az oviban vagy benne van a gyerek iskolai üzenőjében. A legtöbb férfi úgy fogja fel, hogy ő keresi a pénzt, anyuci meg pattanjon a gyerek után 24 órában. Válás után miért lenne másképp?

Miért a kisgyerekes anyukákat tartják megbízhatatlannak, akik a gyerekek betegségei miatt kimaradnak a munkából - akkor is ha ugyanannyit vagy többet keresnek mint a férjük - a kisgyerekes apukák pedig miért nem maradnak otthon néha???? Nem tiltja a törvény!

Ha más anyukákkal beszélgetek, mindig előjönnek az olyan történetek, amikor apuka nem képes normálisan ellátni a gyerekeket: vagy nem öltöztetik megfelelően (az én férjem a nagy mínuszokban fagyasztotta kockára a kisebbik gyerekünket, pedig kikészítettem a ruhát mielőtt elmentem - ő maga felvette a meleg kabátot, sapkát kesztyűt, a gyereken meg csak egy vékonyka tavaszi kabát volt és sapka nélkül vacogva sírt a mínusz 7 fokban), más meg nem képes megetetni őket, csak akkor ha anyuka előre kikészít mindent a hűtőbe, felcimkézve.

Tessék jobban odatenni magukat a gyereknevelésbe a házasság alatt, utána lehet váláskor mellet döngetni, hogy 50%-ban kivették a részüket.

Ha én válnék a férjemtől, akkor mégis mi alapon akarná a gyerekeket magánál tartani, ha simán végigalussza amikor éjjel félóránként f.snak-hánynak (ha jobban vannak, akkor utána mehetnek anyukámhoz, én meg nulla alvással a munkahelyemre), vagy az elmúlt 2 évben ki se nyitotta a nagyobb matekkönyvét? Nincs az páncélszekrényben tartva.

Nem mondom, hogy nincs olyan anya, aki alkalmatlan a gyerek nevelésére (a kérdezőé is olyannak tűnik), én magam is ismerek személyesen olyanokat: 3-ból kettőtől nemcsak a már megszületett gyerekeket venném el, de sterilizáltatni is kéne őket, mert egy fehér egér tartására is alkalmatlanok...

De az átlag család átlag anyukája és apukája között az együttélés alatt sem 50-50% a gyereknevelésbe fektetett idő, pénz és energia. Persze könnyebb sírni váláskor, hogy az anyának ítélik a gyerekeket, mint bebizonyítani apukának hogy ő is alkalmas a nevelésre, majd 24 órában felügyelni, hogy legyen tiszta ruhájuk, tápláló kajájuk, megfelelő a tanulmányi eredményük, továbbá esténként a gyerekekkel kell foglalkozni, és nem lehet könnyen randizgatni.

2011. ápr. 28. 08:35
 12/21 anonim ***** válasza:
39%

Utolsó. Nincs igazad. Csak ma az anyák iostennek hiszik magukat. Tessék a férjet az első perctől bevonni a háztartásba,a gyereknevelésbe. Ha megvan a gyerek,akkor nem kell csak vele foglalkozni,hanem a férjjel is kell törődni. Szabad annak a gyereknek néha sírni is.

Mellesleg elég sok apukát ismerek,aki különb szülő,mint az anyuka.

Azok a gyerekek is szépen felnőnek,akinek pl. meghal az anyukája,és csak az apa neveli.

Csak ma trendi a nőket piedesztálra emelni.

2011. ápr. 28. 08:47
 13/21 anonim ***** válasza:
74%

ma 08:35

Igaz, amit leírtál, nem szeretnék vele vitatkozni. De azért egy gyermek elhelyezésnél indulhatna a férfi és a nő is egyenlően nulláról. Sajnos a hazai gyakorlatban a nő indul nulláról, a férfi meg -20 ról.

Azon meg Te ne vitatkozz velem, hogy a kérdező esetében egy igazi felelősségteljes anya önként mond le a gyerekekről. Hiába ült ő éjszakákat a hányós lavórral a gyermeke ágya mellett, ha ő apához vágyik vele akar élni, akkor igenis el kell, hogy engedje.

2011. ápr. 28. 08:50
 14/21 anonim ***** válasza:
43%

Én még egy férfit sem láttam a környékünkön foglalkoznia gyerekeivel, barátnőim is csak panaszkodnak (már akit nem hagytak ott terhesen). Szóval igaza van vérszomjas pandának, az esetek 90%-ában ez megy... (nem beszélve az én gyerekkoromról, apa azt se tudta ki vagyok jószerivel)

És ezzel nem a a nőket akarjuk isteníteni (max. a feministák), hanem ez az igazság, hogy sok férfi azt se tudja már, hogy van gyereke, nemhogy ellátni őt...

2011. ápr. 28. 08:57
 15/21 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
66%

"Utolsó. Nincs igazad. "

Nézz körül, én a 0-kisiskolás körben mozgok. 99%-ban az anyukák tartják kézben a dolgokat, az apukák meg magasról tesznek rá. Nincsenek ők kizárva a gyereknevelésből, sőt úgy kell könyörgni nekik. Beteg a gyerek? Nekik dolgozni kell menni. Még akkor is, ha anya többet keres.

"Tessék a férjet az első perctől bevonni a háztartásba,a gyereknevelésbe."

Sok családban azért is közelharcot kel vívni, hogy apuka kivigye a szemetet, a szennyestartóba tegye a ruháját.

Egyszer egy fórumon panaszkodtam, hogy a férjem kis gombóccá gyűri össze a zoknijait és úgy teszi a szennyestartóba. Erre egy rakás anyuka válaszolt, hogy de rendes ember mert a piszkos ruháját a szennyestartóba teszi és nem nekem kell összevadászni a lakás különböző pontjairól. Ha a nő meg szól, hogy légyszi amíg megmelegítem a vacsorát addig lepakolnád-e az asztalt, akkor a nő egy házsártos sárkány, aki a munkában megfáradt férjét piszkálja.

" Ha megvan a gyerek,akkor nem kell csak vele foglalkozni,hanem a férjjel is kell törődni."

A férjnek meg a feleséggel is. Csak szülés után sok férfi előadja egy kétéves hisztijét, mert a fáradt, kialvatlan nő nem szexis miniszoknyában, csábtánccal és meleg vacsorával várja a Ház Urát.

"Azok a gyerekek is szépen felnőnek,akinek pl. meghal az anyukája,és csak az apa neveli. "

Mondtam én hogy nincs ilyen?

2011. ápr. 28. 08:58
 16/21 anonim ***** válasza:
48%
Hiszem, hogy amennyiben a nők elismernék, hogy nem pótolhatatlanok gyereknevelés terén, simán más lenne a helyzet a férfiakkal. Nekem pl apu ugyanúgy tartotta a hányós lavórt mint anyu. Apu tipikus férfi, de valamiért anyunak sikerült mindezt elérni.
2011. ápr. 28. 09:03
 17/21 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
71%

"De azért egy gyermek elhelyezésnél indulhatna a férfi és a nő is egyenlően nulláról."

Tegyük fel, hogy két lakótárs talál egy kiscicát. Magukhoz veszik, az egyik állandóan foglalkozik vele, állatorvoshoz viszi, tudja mi a kedvenc kajája, foglalkozik vele. A másik időnként ad pénzt macskakajára, ha kedve tartja, néha játszik vele. Ha szétköltöznek, ki vigye magával a macskát? Aki addig nem foglalkozott vele, vagy aki már bizonyított?

Tudom, hogy sok apa 1-2 hónap után belejönne, de úgy érzem nem is akarják felvállalni, hogy küzdjenek a gyerekért, mert ha náluk helyezik el a gyereket, akkor 24 órában kell vele foglalkozni. Azért mégis könnyebb sajnálkozni és kéthetente jópofizni, mint meló után rohanni a gyerekért, vacsorát csinálni, kivasalni az ünneplőt és nézni a feladatlistát, hogy másnapra wcpapír gurigát kell vinni az oviba a kicsinek, a nagynak meg ebédbefizetés van és postairónt kell venni.

"Azon meg Te ne vitatkozz velem, hogy a kérdező esetében egy igazi felelősségteljes anya önként mond le a gyerekekről. "

Nem a kérdező esetéről beszéltem, hanem általában. Arra reagáltam, hogy vajon miért a nők kapják sok esetben a gyereket.

2011. ápr. 28. 09:06
 18/21 anonim ***** válasza:

Vérszomjas pandamaci tökéletesen igazad van, általánosságban ez megy.

Persze ne értse senki félre, a kérdező problémája egy kivétel! Végülis Pandamaci nem is a kérdező kérdésére válaszolt, hanem egy válaszoló reakciójára.

Kérdező!

Tegyetek meg mindent, hogy mindhárman az apukátokhoz kerüljetek!

Ha anyud prosti (?) akkor nem túl sok esélye van.

2011. ápr. 28. 10:36
 19/21 anonim ***** válasza:

A "képes a gyermeknevelés" rész alatt gondolom azt is figyelembe veszik, hogy kinek milyen állása, és keresete van, ugye?

Első vagyok. A képes a gyereknevelésre nem azt jelenti, hogy kinek van több pénze, hanem hogy ki alkalmasabb a gyereknevelésre. Szó szerint. Ahogy már korábban is megjegyezték többen, anyuka gyakran azért indul előnnyel, mert apukának HALVÁNY FOGALMA SINCS ARRÓL, hogyan kell ellátni, gondozni, nevelni egy gyereket. Nem ismeri a barátait, nem ismeri a kedvenc esti meséjét, nem tudja, melyik ovis csoportba jár, mi a jele, mi a kedvenc plüssállata, milyen altatódalt szeret stb. Nagyon hamar, pár keresztkérdés alatt kiderül, hogy az apuka mennyire ismeri a gyereket, akit magának akar. Gyakran sehogyse. :( Igen, ilyen apukák is körömszakadtáig ragaszkodnak a gyerekhez, és legtöbbször csak azért, hogy megmutassák az exnek: én vagyok az erősebb.

Egy gyerek meg - főleg ha kicsi - könnyen befolyásolható: szívesebben marad az engedékenyebb szülővel, mint a szigorúval, még ha nem is ez szolgálja a legjobban a hosszú távú érdekeit.

Egy jó bíró simán átlát ezen. És az említett bíró ismerősöm azt tapasztalja, hogy egyre több anyuka alkalmatlan a gyereknevelésre, inkább pasizik, bulizik, ugyanakkor egyre több apuka meg alkalmas, gondoskodó, odafigyelő, önfeláldozó szülő. Bízom benne, hogy a ti esetetekben is minden rendben történik, és a három testvér nem szakad el egymástól.

2011. ápr. 28. 12:26
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm kommentjeiteket, habár a végén már apa/anya háborúba ment =)

Nos hogy tisztázzam a helyzetet. Huh, ez hosszú lenne, szóval csak pontokban.

Képzeld el, anyuka, apuka, két gyerek és egy kis baba elmennek bevásárolni. A bevásárlás végén, az apa a hátán viszi a kisbabát, a két kis gyerekre vigyáz, utánuk néz, viszi az összes holmit, az anya hátul halad, nem érdekli a helyzet, vagy pedig panaszkodik.

Ha beteg a gyerek, az apa van mellette, nyugtatja, persze férfiasan :D ("Ugyan, rendben jössz!")

Az apa takarít, (szó szerint, legelsőnek nem is értettem hogy ezt miért tartják egyesek furcsának), minden sarkot megnéz, beveszi a gyerekeket, együtt "játszva" takarítanak. Az apa főz, mivel az anya nem tud, és nem is akar, ő mosogat el, és emellett dolgozik.

Az anya nem tesz mást mint, reggel elmegy dolgozni, haza jön, balhézik, hogy már megint mi történt, majd elmegy aludni. A legjobb az lehetett az apának,mikor este volt, lefektette a 7, 5 éves lányokat, (akkor a húgom még nem volt) az anya haza jön, hozzá fog balhézni hogy miért fektette le őket, addig kiabál, még mind a kettő fel kel, majd mosolyog rájuk egyet, lelép, mint aki jól tette dolgát, és az apa ott marad velük amíg el nem mennek újra aludni. (durván 3-4 óra, ennyi idős gyerekeknél)

Vagy ha haza jött az anya, és a gyerekek még nem aludtak, akkor azért állt a bál, mert hogy ő mennyire fáradt, és hogy, hogy képzeli hogy még nem fektette le őket.

Ez egy a 8.765.843 dologból... de persze ha vendég jön a házhoz, ő a kis szent angyalka, a legszebb és legkedvesebb teremtés a földön..

Köszi hogy drukkoltok, megnyugtattatok, azzal kapcsolatban, hogy nem szokták szét választani a testvéreket =) remélem hogy így lesz =)

2011. ápr. 28. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!