Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tesz a bíróság, ha az anya akadályozza a kapcsolattartást?
Be akarom perelni a volt feleségem,mert nem engedi hozzánk a fiamat.Új kapcsolatom lett és azóta mindenféle indokot kitalál,hogy ne kelljen a fiamat odaadnia.Ráadásul nem is pótolhatom a láthatást.3 hónapja nem láttam a gyerekem,kétszer beszélhettem vele telefonon,de akkor is ott volt mellette az anyja.
Ez miatt mehetek bíróságra?
Igen,mehetsz.Mert kötelessége nem csak az apának van hanem az anyának is.
Ha jól gondolom amikor váltatok írásban rögzítve lett a gyerektartás összege,és a láthatási időpontok alkalmazása is. (minden második hét hétvége,és a szünetek fele) Ezeket ugyanúgy be kell tartani,mint a gyerektartás fizetését is.Nyugodtan mehetsz a bíróságra,hogy akadályoznak a törvényben megadott láthatási jogodban.
Köszönöm a válaszod!
Természetesen gyerektartást fizetek.Közös megállapodás 20.000,de 30.000-et adok,a pénztárcámhoz mérve.Működött is a 2 hetentei láthatás,bár voltak mindig problémái az exnek.De,amióta a mostani barátnőmről tud...egyáltalán nincsen láthatás.Még akkor sem adja oda a fiam,amikor a barátnőm nincsen nálam.
Ha az exfeleség nem biztosítja a gyerekláthatást, akkor jogosan mehetsz a bíróságra!!!
Csak sajnos ennek a gyerek issza meg a levét, érzékeli a harcot a feje felett!
Sajnos, az exfeleséged mindenféle hazugságot is kitalálhat, hogy miért nem tudta a gyereket átadni X-napon vagy Y-napon vagy Z-napon...
Nem tudom, mekkora a gyereked, de 3 hónap nagyon sok idő egy kisgyerek életében, őneki az apukájára is szüksége lenne, ezt jó lenne megértetni az exfeleségeddel!
Első vagyok
Az nem lehet akadály,hogy új kapcsolatod van,hiszen az élet megy tovább,és jogod van újra "élni" A exfeleségednek nincs joga még ebben az esetben sem gátolni a gyermeked láthatását.Bizony én elmennék a bíróságra,mert a gyermeknek szüksége van az apjára is még akkor is ha elváltatok..Egyébként a Bíróságon először felszólítást küldenek a volt feleségnek,és ha ekkor sem enged,akkor új tárgyalás lesz közted és a volt nejed között..(jó lenne finoman a tudomására hozni,hogy ha nem engedi vagy ellened neveli a gyermeket ,akkor kérheted az új gyermekelhelyezési pert...
9 éves a fiam,tehát biztos vagyok benne,hogy érzi a dolgokat és megviseli őt is ez az egész.Próbáltam beszélni a volt feleségemmel,de nem lehet.Azt mondja,hogy a mostani páromnak nincsen köze a gyerekhez,ezért is csináltuk volna úgy egy ideig,hogy amikor nálam van a fiam,a barátnőm nem jött volna hozzám.Pedig nagyon kíváncsi már a fiamra.Igen,és pontosan azért is nem szerettem volna,ha bíróságra kellene mennem,mert tudom,hogy ez is a srácomon csattan majd.Sajnos ő még nem olyan nagy fiú,hogy a bíróságon dönteni tudjon és nem is akarom ennek kitenni,bár hogy is fáj ez nekem és tudom,hogy neki is.Hosszú ez a 3 hónap,nagyon.De ha már most így viselkedik a volt feleségem,akkor szerintem a késöbbiekben sem nyugszik bele,hogy megpróbálok új életet kezdeni.
Csak ő utál és tönkre akarja tenni az életemet,tehát még fenyegetőzik is.Abban talán igaza van,hogy 5 hónapja ismerem a barátnőmet korai lenne a bemutatása a fiamnak,de szerintem ez is egy indok.Beszéltem a fiammal,hogy van egy kapcsolatom és mosolygott,örült neki.Otthon elmesélte és azóta butult a helyzet.
Akkor szerintem gyámügyre megyek,bár azt hallottam és olvastam,hogy ők nagyon anyapártiak.Majd meglátjuk.Utána még mindig mehetek a bíróságra.
Az egyik kedves válaszoló sokalja a gyerektartást,jól értettem?Mennyit fizetnek más apukák?Szerintem a 20.000 korrekt.(a többit sajnos nem minden hónapban tudom pluszba adni,2 havonta teszek hozzá max.10-15.000-et,attól függ mennyi a kiadásom és a túlóráim.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!