Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tesz a bíróság, ha az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tesz a bíróság, ha az anya akadályozza a kapcsolattartást?

Figyelt kérdés

Be akarom perelni a volt feleségem,mert nem engedi hozzánk a fiamat.Új kapcsolatom lett és azóta mindenféle indokot kitalál,hogy ne kelljen a fiamat odaadnia.Ráadásul nem is pótolhatom a láthatást.3 hónapja nem láttam a gyerekem,kétszer beszélhettem vele telefonon,de akkor is ott volt mellette az anyja.

Ez miatt mehetek bíróságra?

2010. nov. 17. 17:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen,mehetsz.Mert kötelessége nem csak az apának van hanem az anyának is.

Ha jól gondolom amikor váltatok írásban rögzítve lett a gyerektartás összege,és a láthatási időpontok alkalmazása is. (minden második hét hétvége,és a szünetek fele) Ezeket ugyanúgy be kell tartani,mint a gyerektartás fizetését is.Nyugodtan mehetsz a bíróságra,hogy akadályoznak a törvényben megadott láthatási jogodban.

2010. nov. 17. 17:22
 2/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Természetesen gyerektartást fizetek.Közös megállapodás 20.000,de 30.000-et adok,a pénztárcámhoz mérve.Működött is a 2 hetentei láthatás,bár voltak mindig problémái az exnek.De,amióta a mostani barátnőmről tud...egyáltalán nincsen láthatás.Még akkor sem adja oda a fiam,amikor a barátnőm nincsen nálam.

2010. nov. 17. 17:29
 3/16 anonim ***** válasza:
57%
Tripláját fizeted az átlag gyermektartásnak. Még jó h bíróság.
2010. nov. 17. 17:32
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most lesz a gyermekelhelyezési perem (mint apuka ,tehát vesztett ügy 5 hónapos) és eddig 1szer láttam 3percre, még nincs papírom. De annyit kiderítettem , ha akadályozza a láthatást Ne a bíróságra menj elősször. Minden kihagyott láthatás után menj a Gyámügyre ,ott jelezd. Nekem azt mondta a gyámügyes , ha akadályoz az anyuka ,alkalmanként 5.000 és 500.000 Ft!!! büntetés befizetésre kötelezik és amennyiben tartóssan akadályoz a Gyámüggyel karöltve gyermekelhelyezés újból és automatikussan az apukánál lesz a gyerek! Ui: Mindenképpen vedd fel a kapcsolatot a gyámhivatallal .
2010. nov. 17. 17:39
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha az exfeleség nem biztosítja a gyerekláthatást, akkor jogosan mehetsz a bíróságra!!!

Csak sajnos ennek a gyerek issza meg a levét, érzékeli a harcot a feje felett!

Sajnos, az exfeleséged mindenféle hazugságot is kitalálhat, hogy miért nem tudta a gyereket átadni X-napon vagy Y-napon vagy Z-napon...

Nem tudom, mekkora a gyereked, de 3 hónap nagyon sok idő egy kisgyerek életében, őneki az apukájára is szüksége lenne, ezt jó lenne megértetni az exfeleségeddel!

2010. nov. 17. 17:40
 6/16 anonim ***** válasza:
5 és 500 ezer ft közötti összeg , bocs :)
2010. nov. 17. 17:42
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok

Az nem lehet akadály,hogy új kapcsolatod van,hiszen az élet megy tovább,és jogod van újra "élni" A exfeleségednek nincs joga még ebben az esetben sem gátolni a gyermeked láthatását.Bizony én elmennék a bíróságra,mert a gyermeknek szüksége van az apjára is még akkor is ha elváltatok..Egyébként a Bíróságon először felszólítást küldenek a volt feleségnek,és ha ekkor sem enged,akkor új tárgyalás lesz közted és a volt nejed között..(jó lenne finoman a tudomására hozni,hogy ha nem engedi vagy ellened neveli a gyermeket ,akkor kérheted az új gyermekelhelyezési pert...

2010. nov. 17. 17:43
 8/16 anonim ***** válasza:
Elsőnek én is a Gyámügyet javaslom. Nekik is hivatalból meg kell tenni a megfelelő lépéseket. Ne a bírósággal kezdd, az már a következő fokozat. Viszont valószínűsítem, hogy ott fogtok kikötni. Nem értem az ilyen anyukákat, pedig én is anya vagyok, igaz, nem elvált. A barátnőm két fiúgyermekes anyaként vált el, és semmi bírósági végzést nem tartottak be. Jó viszony maradt közöttük, és a gyerekek érdekeit helyezték előtérbe. A két fiú mindig ott lakott, ahol jólesett, később akihez közelebb volt az iskola, szakiskola. Szabadon jöttek mentek anyu és apu között.
2010. nov. 17. 17:56
 9/16 A kérdező kommentje:

9 éves a fiam,tehát biztos vagyok benne,hogy érzi a dolgokat és megviseli őt is ez az egész.Próbáltam beszélni a volt feleségemmel,de nem lehet.Azt mondja,hogy a mostani páromnak nincsen köze a gyerekhez,ezért is csináltuk volna úgy egy ideig,hogy amikor nálam van a fiam,a barátnőm nem jött volna hozzám.Pedig nagyon kíváncsi már a fiamra.Igen,és pontosan azért is nem szerettem volna,ha bíróságra kellene mennem,mert tudom,hogy ez is a srácomon csattan majd.Sajnos ő még nem olyan nagy fiú,hogy a bíróságon dönteni tudjon és nem is akarom ennek kitenni,bár hogy is fáj ez nekem és tudom,hogy neki is.Hosszú ez a 3 hónap,nagyon.De ha már most így viselkedik a volt feleségem,akkor szerintem a késöbbiekben sem nyugszik bele,hogy megpróbálok új életet kezdeni.

Csak ő utál és tönkre akarja tenni az életemet,tehát még fenyegetőzik is.Abban talán igaza van,hogy 5 hónapja ismerem a barátnőmet korai lenne a bemutatása a fiamnak,de szerintem ez is egy indok.Beszéltem a fiammal,hogy van egy kapcsolatom és mosolygott,örült neki.Otthon elmesélte és azóta butult a helyzet.

Akkor szerintem gyámügyre megyek,bár azt hallottam és olvastam,hogy ők nagyon anyapártiak.Majd meglátjuk.Utána még mindig mehetek a bíróságra.

Az egyik kedves válaszoló sokalja a gyerektartást,jól értettem?Mennyit fizetnek más apukák?Szerintem a 20.000 korrekt.(a többit sajnos nem minden hónapban tudom pluszba adni,2 havonta teszek hozzá max.10-15.000-et,attól függ mennyi a kiadásom és a túlóráim.)

2010. nov. 17. 17:59
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha az anya hibájából hiúsul meg a láthatás köteles neked új időpontot biztosítani.Mi is így jártunk. A párom egy idő után tanut is vitt magával, neked diktafont is javaslok. Utálatos ez a női bosszú. Oda szeretne szúrni,ahol a legjobban fáj! Csak a gyereket tojja le nagy ívben.
2010. nov. 17. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!