Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tesz a bíróság, ha az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tesz a bíróság, ha az anya akadályozza a kapcsolattartást?

Figyelt kérdés

Be akarom perelni a volt feleségem,mert nem engedi hozzánk a fiamat.Új kapcsolatom lett és azóta mindenféle indokot kitalál,hogy ne kelljen a fiamat odaadnia.Ráadásul nem is pótolhatom a láthatást.3 hónapja nem láttam a gyerekem,kétszer beszélhettem vele telefonon,de akkor is ott volt mellette az anyja.

Ez miatt mehetek bíróságra?

2010. nov. 17. 17:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősnál ugyanez a szitu, ő nem lépett volna, de a barátnője nem hagyta annyiban. Apa minden meghiúsult alkalommal jelezte a gyámhivatalnak a dolgot. Elsre kapott valmai birságot. Akor se adta az anya. Aztán kapott magasabb birságot. Aztán közölték anyával, hogy mostantól ALKALMANKÉNT 50.000 Ft (azaz havi 100.000) lesz neki a buli. Azóta mehet a gyerek, semmi gond. Ha beszéltek, rögzitsd a beszélgetést mindig. A beszélgetés során állapitsd meg jól hallhatóan, hogy milyen nap van, hányadika.

A láthatás akadályozása egyébként birósági ügy is, mivel a gyerek JOGA az apával való kapcsolattartás és az apának meg törvényben rögzitett kötelessége.

2010. nov. 17. 20:22
 12/16 anonim ***** válasza:
Szia! Az előttem szólók leírták a lényeget, gyámhatóság tanúkkal minden alkalommal, amikor nem tesz eleget a bírósági végzésben leírtaknak. Telefonbeszélgetéseket rögzítsd. Polgári perben minden bizonyíték felhasználható a bíróságon. A gyermektartásdíjat remélem banki átutalással küldöd, ha nem, tégy úgy, hogy minden hónapban legyen nyoma. A többletfizetéssel kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy vigyázz vele, mert az édesanya ez alapján kérhet magasabb gyermektartásdíjat a bíróságon, mondván hogy megengedheted magadnak. Én inkább vásárolnék a gyereknek ruhákat, ilyesmi. De te tudod. Végső esetben a rendőrségen is feljelentheted a láthatás akadályozásáért. De akkor biztos végérvényesen megromlik a kapcsolatotok. Egyébként semmi köze ahhoz, hogy mikor mutatod be a gyermeknek a barátnődet. Abból, amit leírtál én úgy látom, hogy az anya saját tulajdonának tekinti a gyermeket. Ez elég szomorú. Remélem minél hamarabb újra láthatod a gyermeked! Sok erőt és kitartást kívánok!
2010. nov. 18. 15:45
 13/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ehhez nincs sok köze a bíróságnak. A kapcsolattartást megállapító ítéletet/végzést a gyámhivatal hajtja végre.

Általában bírságolnak, egyre emelkedő mértékben.

Emellett - ha már több jogerős határozatod van ilyen bírságokról - rendőrségen is lehet feljelentést tenni, végső esetben, mert ez a kiskorú veszélyeztetésének egyik alakzata, a Btk. szerint.

Harcolni kell, nem szabad meghátrálni.

egy ügyvéd

2010. nov. 21. 15:34
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia. Teljesen átérzem az esetedet. Nekem a jövő héten lesz a bírósági tárgyalásom. Leírom a történetemet. A válás előtt több mint egy évig külön voltunk, Rendben láthattam a gyermekeimet. Majd kapott az ex egy hírt, hogy láttak valakivel. Onnantól kezdve 4 hónapig nem láthattam, és nem is beszélhettem a gyermekeimmel. Pedig nem volt senkim. Majd eljött a tárgyalás. Kötelezték a gyerekek velem történő kapcsolattartás elősegítésére.Azzal a feltétellel hagytam ott neki mindet, hogy nem neveli ellenem a gyerekeimet. Ez működött 8 hónapig. Addig is folyamatosan azt hallgattam, hogy úgyis elveszi tőlem a kicsiket, és elintézi hogy nem láthatom Őket.8 hónap után ez sikerült is. A családsegítővel jártam ki a láthatásokra. Semmit nem ért. Most ott tartunk, hogy a fiam, aki eddig hozzám akart költözni,mert bántja az anyja ha velem próbál kapcsolatot teremteni,és rendszeresen azt mondta hogy csak én és a szüleim szeretik Őt, most már nem áll velem szóba, pedig reggelente bujdosva megyek a suli elé, hogy legalább pár szót beszéljek vele, és a lányommal. A lányom pedig kiabál velem, gúnyos szavakat, gúnyneveket ragaszt rám, amiket az anyjával talál ki. Ezért fordultam a bírósághoz. Dec. 2.-án lesz a tárgyalás. Jön tanunak a családsegítő hölgy is. Majd megírom hogy mi a fejlemény, persze ha érdekel. Egy dolgot mondhatok. Őrizd meg a nyugalmadat, vagyis ne a gyerekeken töltsd ki a mérgedet, mert Ők nem tehetnek róla. Ha így teszel, akkor jó eséllyel pályázol arra, hogy a gyereket újra láthatod a bíróság segítségével.

Egyébként van egy oldal, ahol az elvált, kisemmizett apukákat védik. Keress rá.

Sok sikert. Tudom nem könnyű. Nekem az egészségem bánta ezt a sok hónapot, és a szüleim, nagymama, nagypapa egészsége is ráment. Úgy, hogy a gyámügy a családsegítő is mellettünk áll.

2010. nov. 23. 21:23
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm,hogy leírtad a történeted.Velem azóta annyi történt,hogy felkerestem egy ügyvédet tegnap.Ingyenes tanácsadást adott és következő alkalommal,amikor megyek,megírjuk a kérvényt.Ugyanis a gyámügyes hölgy lepattintott,tehát nekem nem volt szerencsém velük.

Szombat 9-kor a lakhelyükön megjelentem,fiam sehol.A szomszédom jött el,mint tanu,hogy ugye legyen egy kívülálló,aki leigazol majd,ha sor kerül rá,hogy nem kapom meg láthatásra a fiam.

Ex elköltözött egy szomszédos faluba,amiről nekem elfelejtett szólni,ennek lesznek következményei,az ügyvédem szerint nem szabad hagynom magam.

Még egyszer köszi,hogy leírtad a történeted és remélem,mi hamarabb rendeződik körülötted és a mi életünkben is ez a nehéz helyzet,pláne a gyerekek miatt!

Üdv.

2010. nov. 24. 08:11
 16/16 anonim ***** válasza:
HA az exed elköltözött és ezt elfelejtette veled írásban közölni (tértivevényes, ajánlott levél), akkor kérheted, hogy a részedre fizesse ki az uti ktg-et és a kocsikopást. Tudo ez így szörnyű, de mi is ezt tettük és ez hatott!
2010. nov. 26. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!