Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tesz a bíróság, ha az anya akadályozza a kapcsolattartást?
Be akarom perelni a volt feleségem,mert nem engedi hozzánk a fiamat.Új kapcsolatom lett és azóta mindenféle indokot kitalál,hogy ne kelljen a fiamat odaadnia.Ráadásul nem is pótolhatom a láthatást.3 hónapja nem láttam a gyerekem,kétszer beszélhettem vele telefonon,de akkor is ott volt mellette az anyja.
Ez miatt mehetek bíróságra?
Ismerősnál ugyanez a szitu, ő nem lépett volna, de a barátnője nem hagyta annyiban. Apa minden meghiúsult alkalommal jelezte a gyámhivatalnak a dolgot. Elsre kapott valmai birságot. Akor se adta az anya. Aztán kapott magasabb birságot. Aztán közölték anyával, hogy mostantól ALKALMANKÉNT 50.000 Ft (azaz havi 100.000) lesz neki a buli. Azóta mehet a gyerek, semmi gond. Ha beszéltek, rögzitsd a beszélgetést mindig. A beszélgetés során állapitsd meg jól hallhatóan, hogy milyen nap van, hányadika.
A láthatás akadályozása egyébként birósági ügy is, mivel a gyerek JOGA az apával való kapcsolattartás és az apának meg törvényben rögzitett kötelessége.
Kedves Kérdező!
Ehhez nincs sok köze a bíróságnak. A kapcsolattartást megállapító ítéletet/végzést a gyámhivatal hajtja végre.
Általában bírságolnak, egyre emelkedő mértékben.
Emellett - ha már több jogerős határozatod van ilyen bírságokról - rendőrségen is lehet feljelentést tenni, végső esetben, mert ez a kiskorú veszélyeztetésének egyik alakzata, a Btk. szerint.
Harcolni kell, nem szabad meghátrálni.
egy ügyvéd
Szia. Teljesen átérzem az esetedet. Nekem a jövő héten lesz a bírósági tárgyalásom. Leírom a történetemet. A válás előtt több mint egy évig külön voltunk, Rendben láthattam a gyermekeimet. Majd kapott az ex egy hírt, hogy láttak valakivel. Onnantól kezdve 4 hónapig nem láthattam, és nem is beszélhettem a gyermekeimmel. Pedig nem volt senkim. Majd eljött a tárgyalás. Kötelezték a gyerekek velem történő kapcsolattartás elősegítésére.Azzal a feltétellel hagytam ott neki mindet, hogy nem neveli ellenem a gyerekeimet. Ez működött 8 hónapig. Addig is folyamatosan azt hallgattam, hogy úgyis elveszi tőlem a kicsiket, és elintézi hogy nem láthatom Őket.8 hónap után ez sikerült is. A családsegítővel jártam ki a láthatásokra. Semmit nem ért. Most ott tartunk, hogy a fiam, aki eddig hozzám akart költözni,mert bántja az anyja ha velem próbál kapcsolatot teremteni,és rendszeresen azt mondta hogy csak én és a szüleim szeretik Őt, most már nem áll velem szóba, pedig reggelente bujdosva megyek a suli elé, hogy legalább pár szót beszéljek vele, és a lányommal. A lányom pedig kiabál velem, gúnyos szavakat, gúnyneveket ragaszt rám, amiket az anyjával talál ki. Ezért fordultam a bírósághoz. Dec. 2.-án lesz a tárgyalás. Jön tanunak a családsegítő hölgy is. Majd megírom hogy mi a fejlemény, persze ha érdekel. Egy dolgot mondhatok. Őrizd meg a nyugalmadat, vagyis ne a gyerekeken töltsd ki a mérgedet, mert Ők nem tehetnek róla. Ha így teszel, akkor jó eséllyel pályázol arra, hogy a gyereket újra láthatod a bíróság segítségével.
Egyébként van egy oldal, ahol az elvált, kisemmizett apukákat védik. Keress rá.
Sok sikert. Tudom nem könnyű. Nekem az egészségem bánta ezt a sok hónapot, és a szüleim, nagymama, nagypapa egészsége is ráment. Úgy, hogy a gyámügy a családsegítő is mellettünk áll.
Köszönöm,hogy leírtad a történeted.Velem azóta annyi történt,hogy felkerestem egy ügyvédet tegnap.Ingyenes tanácsadást adott és következő alkalommal,amikor megyek,megírjuk a kérvényt.Ugyanis a gyámügyes hölgy lepattintott,tehát nekem nem volt szerencsém velük.
Szombat 9-kor a lakhelyükön megjelentem,fiam sehol.A szomszédom jött el,mint tanu,hogy ugye legyen egy kívülálló,aki leigazol majd,ha sor kerül rá,hogy nem kapom meg láthatásra a fiam.
Ex elköltözött egy szomszédos faluba,amiről nekem elfelejtett szólni,ennek lesznek következményei,az ügyvédem szerint nem szabad hagynom magam.
Még egyszer köszi,hogy leírtad a történeted és remélem,mi hamarabb rendeződik körülötted és a mi életünkben is ez a nehéz helyzet,pláne a gyerekek miatt!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!