Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan fogjak neki a válásnak, és a költözésnek?
Sajnos odáig jutott a házasságunk, hogy tovább nem bírom.Vállni illetve költözni akarok!
Mit tegyek ha a párom azt mondja nem engedi hogy elköltözzek a gyerekekkel.És milyen papírokat kell beszereznem a válóper elindításához, gondolom legelőször is egy ügyvéd.De hogyan tovább?Mennyi ideig tart egy válóper, van két gyerkőc a fiam nyáron lesz 3 éves a lányom meg 1 éves.A vagyon megosztás szerintem egyszerű lesz nekem nem kell semmi.A lakásról meg van egy nyilatkozat,hogy a párom házasság elötti vagyonából van, és az ő nevén is van.
Mik lehetnek az anyagi vonzatai, és kb. milyen volumenű összegre számítsak?
Előre is köszönöm a válaszokat!
12000 ft az illeték a bíróságon.
És tulajdonképpen ennyi. Ha meg tudtok egyezni (vagy ha nincs semmi követelésed) ügyvéd sem kell.
Ha tartasz a férjedtől, hogy nem engedne el vagy esetleg bántana akkor költözz mikor elmegy dolgozni.
Engem sem akart elengedni a férjem a gyerekkel.
Kerestem egy ügyvédet. Írtunk egy papírt a vagyonközösség megszüntetéséről. (ott is mondta hogy nem akar elválni, de az ügyvédnő meggyőzte, hogy ha az egyik menni akar, semmi értelme húzni a dolgot) Ja, nem volt harmadik a dologban.
Elmentem a bíróságra, beadtam a válópert. Kerestem egy lakást. Elmentünk válni, (márciusban adtam be, és októberben választottak szét, addig egy lakásban éltünk) ott leírták, hogy meddig kell kiköltöznünk a gyerekkel. Összecsomagoltam, kerítettem pakoló embereket és Isten Áldja!
Bántani nem bántana, de egy vitánknál azt mondta nem engedi, hogy elvigyem a gyerekeket, már mint hogy elköltözzem.Azt mondta ha elviszem őket feljelent a rendőrségen.
Persze ez egy korábbi veszekedéskor mondta.Most majd megpróbálok vele normálisan beszélni, és amennyire lehet nyugodt körülmények között megoldani a dolgokat.De nem biztos hogy menni fog.
Nálunk sincs harmadik a dologban.
Most még Gyed-en vagyok a picivel, de Januártól megyek vissza dolgozni.De lehet elöbbids visszatudok menni.Férjem jelenleg munkanélküli, és nem úgy tűnik, hogy el akarna menni dolgozni, legalábbis bejelentett állásba.
A munkanélküli férjed miből akarja a gyerekeit eltartani,nekem úgy jön le hogy te azért akarsz menni mert te tartottad el őt is,én nekem is volt ilyen pasim akinek büdös volt a munka,de a pofája nagy volt mindig a semmire.
A gyereket annak itélik aki feltudja nevelni és a körülményei a gyermek számára megfelelők.
Dühében sok mindent mond az embr. Nem eszik olyan forrón a kását... Nálunk is fenyegetőzött, aztán végül a bíróságon mikor közöltem, hogy közös felügyelet szóba sem jöhet, simán lemondott a gyerekekről. (persze akkor látja őket, amikor akarja)
Nyugodtan menj el a bíróságra, add be a válást. Sőt, elég akkor megtudnia, mikor kijön a papír, hogy mikor lesz a tárgyalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!