Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan fogjak neki a válásnak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan fogjak neki a válásnak, és a költözésnek?

Figyelt kérdés

Sajnos odáig jutott a házasságunk, hogy tovább nem bírom.Vállni illetve költözni akarok!

Mit tegyek ha a párom azt mondja nem engedi hogy elköltözzek a gyerekekkel.És milyen papírokat kell beszereznem a válóper elindításához, gondolom legelőször is egy ügyvéd.De hogyan tovább?Mennyi ideig tart egy válóper, van két gyerkőc a fiam nyáron lesz 3 éves a lányom meg 1 éves.A vagyon megosztás szerintem egyszerű lesz nekem nem kell semmi.A lakásról meg van egy nyilatkozat,hogy a párom házasság elötti vagyonából van, és az ő nevén is van.

Mik lehetnek az anyagi vonzatai, és kb. milyen volumenű összegre számítsak?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. ápr. 24. 18:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

12000 ft az illeték a bíróságon.

És tulajdonképpen ennyi. Ha meg tudtok egyezni (vagy ha nincs semmi követelésed) ügyvéd sem kell.

Ha tartasz a férjedtől, hogy nem engedne el vagy esetleg bántana akkor költözz mikor elmegy dolgozni.

2011. ápr. 24. 18:29
 2/12 anonim ***** válasza:

Engem sem akart elengedni a férjem a gyerekkel.

Kerestem egy ügyvédet. Írtunk egy papírt a vagyonközösség megszüntetéséről. (ott is mondta hogy nem akar elválni, de az ügyvédnő meggyőzte, hogy ha az egyik menni akar, semmi értelme húzni a dolgot) Ja, nem volt harmadik a dologban.

Elmentem a bíróságra, beadtam a válópert. Kerestem egy lakást. Elmentünk válni, (márciusban adtam be, és októberben választottak szét, addig egy lakásban éltünk) ott leírták, hogy meddig kell kiköltöznünk a gyerekkel. Összecsomagoltam, kerítettem pakoló embereket és Isten Áldja!

2011. ápr. 24. 18:32
 3/12 anonim ***** válasza:
A válóper sokáig is tarthat.,ha a gyerekelhelyezésben nem tudtok megegyezni. Baj csak akkor van,ha válás után te nem tudod eltartani a gyerekeket.
2011. ápr. 24. 18:33
 4/12 A kérdező kommentje:

Bántani nem bántana, de egy vitánknál azt mondta nem engedi, hogy elvigyem a gyerekeket, már mint hogy elköltözzem.Azt mondta ha elviszem őket feljelent a rendőrségen.

Persze ez egy korábbi veszekedéskor mondta.Most majd megpróbálok vele normálisan beszélni, és amennyire lehet nyugodt körülmények között megoldani a dolgokat.De nem biztos hogy menni fog.

2011. ápr. 24. 18:34
 5/12 anonim ***** válasza:
ha különköltözöl viheted a gyerekeket, csak be kell jelentened neki, hogy hol laktok. Hiába hívja a rendőrséget, nem törődnek vele.
2011. ápr. 24. 18:35
 6/12 A kérdező kommentje:

Nálunk sincs harmadik a dologban.

Most még Gyed-en vagyok a picivel, de Januártól megyek vissza dolgozni.De lehet elöbbids visszatudok menni.Férjem jelenleg munkanélküli, és nem úgy tűnik, hogy el akarna menni dolgozni, legalábbis bejelentett állásba.

2011. ápr. 24. 18:38
 7/12 A kérdező kommentje:
Ja és valószínüleg a gyermek elhelyezésben szerintem nem lesz megegyezés.Tehát majd magának akarja a gyerekeket.
2011. ápr. 24. 18:39
 8/12 anonim ***** válasza:

A munkanélküli férjed miből akarja a gyerekeit eltartani,nekem úgy jön le hogy te azért akarsz menni mert te tartottad el őt is,én nekem is volt ilyen pasim akinek büdös volt a munka,de a pofája nagy volt mindig a semmire.

A gyereket annak itélik aki feltudja nevelni és a körülményei a gyermek számára megfelelők.

2011. ápr. 24. 19:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Akarni lehet, de a kutya nem fogja meghallgatni, ha a munkanélküliként akar egy 3 és egy 1évest. kb 2 másodperc alatt dönt a bíró
2011. ápr. 24. 19:05
 10/12 anonim ***** válasza:

Dühében sok mindent mond az embr. Nem eszik olyan forrón a kását... Nálunk is fenyegetőzött, aztán végül a bíróságon mikor közöltem, hogy közös felügyelet szóba sem jöhet, simán lemondott a gyerekekről. (persze akkor látja őket, amikor akarja)

Nyugodtan menj el a bíróságra, add be a válást. Sőt, elég akkor megtudnia, mikor kijön a papír, hogy mikor lesz a tárgyalás.

2011. ápr. 24. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!