Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a fontosabb, a gyermekem biztonsága, vagy az én lelkiállapotom?
Tíz év után kibékíthetetlen ellentétek alakultak ki köztem és a férjem között. Egy pökhendi, lusta, öntelt konfliktuskereső fickó, aki évente váltogatja munkahelyét, nincsenek barátai, mindenkiről csak rossz véleménye van, mindenkivel kötekedik. A 7 éves kisfiunkkal egyáltalán nem foglalkozik, semmit nem tanított meg neki, türelmetlen vele, egy közös programjuk lehetséges: a gyereknek nem való durva filmek nézése. Nekem nap mint nap belegázol a lelkivilágomba, sérteget, megaláz. A mi kapcsolatunk már kifutott, ha nem lenne a gyerek, nem kérdéses, hogy szakítanánk.
Mi a fontosabb? Az, hogy a gyermekünk "teljes" családban nőjön fel, egy állandóan veszekedő szülőpárossal, - vagy az én lelkivilágom. Nekimenjek-e egy bizonytalan kimenetelű válásnak, vagy továbbra is "nyeljem le a békát" és tűrjek. A férjem hallani sem akar válásról, de ha én elmegyek esetleg, akkor a gyereket hagyjam ott. Nekem a gyerek a mindenem. Félek attól, hogy az állandó stressz miatt az egészségem megromlik.
Mi biztosítja, hogy egy válóper esetén nekem ítéljék a gyereket?
Egy 7 éves gyerek lelki állapota nagyon sérülékeny. Nem kétséges, hogy megviselné a válás, viszont nincs rosszabb úgy élnie, hogy a szülei folyton veszekednek és mivel irtad h az apa türelmetlen vele, gondolom kiabál is vele, ezt még fokozzák a durva filmek..
Neked sem jó igy. Válj el, ha nem tudod kezelni a gyerek helyzetét, vidd gyerekpszichiáterhez. Aztán ha lesz egy kiegyensúlyozott kapcsolatod, még mindig lehet egy normális apja, mellette persze a biológiait sem kell elveszítenie.
Van munkahelyed? Fenntudnad tartani magatokat? Van segitseged anyagilag, lelkileg, fizikailag? Szuleid elnek? Szoval ezeket gondold at. Ha kitudod fizetni a koltsegeteket a kicsivel, szuleidhez hazatudnal menni, akkor minel elobb valjal el.
Te is, es a kisfiad is tonkrementek teljesen ha egyutt maradsz a ferjeddel.
De mitol felsz? Az anyagiaktol?
A kisfiadat szerintem te kapnad meg, sot biztosan. Ha normalis eletet elsz, akkor tied lesz a gyerek, az anyjanal a helye egy ilyen kisgyereknek.
Egy ugyvedhez ha elmesz, segiteni fog.
A neten is kerdezhetsz jogaszoktol jogiforum.hu
Szerintem is válj el és éljetek boldogan a fiaddal.
Az én szüleim is együtt maradtak még mindig el kell viselnem a mindennapos veszekedéseket és sokszor tettlegességig fajul a dolog. Szörnyű.
Te is megérdemled, hogy boldog légy. ja és azt rosszul hiszed, hogy ha együtt maradtok az jó a gyerekednek. Ugyanúgy megérzi rajtatok, hogy nem szeretitek egymást és feszültség van. tehát a te és az ő lelkiállapota is veszélyben van. Ki fogtok így készülni, te előbb, a gyereked pedig csak később.
Válj el. Szerezz egy jó ügyvédet. Fiaddal először beszélgess el, hogy kivel szeretne maradni és hogy ha elválnátok mit gondolna róla.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!