Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váljak vagy ne? Fél évvel ezelött meghalt a férjem anyja, azóta megváltozott
Kitalálta h nővé operltatja magát,mert ő mindig is nő akart lenni,csak az anyja elnyomta így nem tehette azt amit akar. Amig nincs elég pénze az operációra,addig majd női ruhákba jár. Otthon már sminkeli magát,meg női ruhába is van.
Irtunk házassági szerződést annak idején.így válás esetén semmi nem jár nekem. 15 éve vagyunk házasok,de nekem ez sok. Kijöhetek jól a válásból?
Te jó ég... Én a helyedben elválnék.
Ennek így semmi értelme nincs. Gondolom nem néznéd végig, ha vele maradnál, ahogy hozza haza a fiúit.
Úristen, még belegondolni is rossz, a hideg is kiráz...
Szerintem menekülj.
Kapni biztos fogsz valamit, mert lehet szerződés, de az utána szerzett vagyon arányosan fog megoszlani.
Szerintem előbb keress fel egy ügyvédet, ő megmondja, mit lépj.
Juj, ez aztán komoly. Nagyon sajnállak.
Azt kell átgondolnod, h válás esetén hova mehetnél, miből tudnád eltartani magad. Mehetnétek-e a gyerekkel a szüleidhez?
A férjed kénytelen lesz tartásdíjat fizetni, mert lehet, h nőnek képzeli magát és előbb-utóbb az is lesz, de attól még apa marad. Ez aztán nem semmi!
Én abban az esetben, ha van hová menni lakni és ha el is tudsz helyezkedni, elválnék.
Amennyiben nem, úgy vagy ott maradnék és szakítanék vele és új kapcsolatot létesítenék, vagy pedig úgy válnék el, h megkeresném a legjobb ügyvédet és arra való tekintettel, hogy van közös gyereketek, mindent megtennék,h ne tudjon kisemmizni. Tudom, a házassági szerződés már adott körülmény, de nincs az a bíróság, aki a gyereket élné és valahogy hatni kellene rá, h gondoljon a gyerekre is.
De előbb, amennyiben beleegyezik,vidd el egy pszichiáterhez.
Tudni kéne, hogy:
- Pontosan mi áll abban a házassági szerződésben
- Milyen most az anyagi helyzetetek
Ha ezekre tudsz adni PONTOS választ, akkor meg lehet válaszolni a kérdésed.
Mert ha csak annyi van a házassági szerződésben, hogy pl.: a házat X pénzen vettétek és az a férjedé marad örökre az pl. nem befolyásolja, hogy a bankszámlátok közös, tehát azt felezni kell. És így tovább. Kéne a szerződés részletes leírása, akkor tudok segíteni.
Én férfi vagyok, de a te helyedben azonnal válnék, még ha albérletbe is kell költözni. Nem égetném magam egy ilyen emberrel. Gondolj arra, hogy ha nem válsz el, rólad is mit fognak gondolni. Nagyon sajnállak, hogy így megalázott egy férfinek nem nevezhető illető.
Viszont attól, hogy van házassági szerződés, a törvényeket az még nem írhatja felül, tehát amit a házasság alatt kerestetek az közös, tehát ha az ő tulajdonán értéknövelő beruházást végeztetek, úgy annak a felét kérheted tőle.
Kijöhetsz jól a válásból !
Ha nem is anyagilag. Az viszont nem minden, az sokkal kevesebb, mint a lelki, érzelmi zavar. Még megismerhetsz valakit, és mostantól a saját jövődre is gondolj, keress állást, próbáld meg eltartani magad. Biztos kapnál valamiféle segítséget. Büszkeséget rakd félre, nem szégyen segítséget kérni. Nincs sehol megírva, hogy ezt így folytatnod kell. Még ha meg is ígérted annak idején. Ő megszegte, innentől ne alázkodj, hanem szedd össze magad, és lépj.
Most lent vagy, úgy hangzik mi könnyen beszélünk, de hidd el sok eset volt mikor kilátástalannak tűnt, és mégis kijöttünk belőle, csak dolgozni kell rajta.
Sajnálom a szitudat igazán !
Idegileg teljesen ki vagyok. A gyerek 15 éves,koleszos. Alig tudom rábeszélni a férjem h hétvégén ne öltözzön úgy,legalább a gyerekre legyen tekintettel. Meg h ne menjen ki a házból,mert a gyerek vissza hallja.
Még iskolások voltunk mikor összejöttünk. Le se vizsgáztam(varrónő lennék) mert terhes lettem utolsó évbe,és anyósomék és szüleim eröltették az esküvőt. Utolsó évig nem is találkoztam férjem szüleivel,nem tudtam h ők ilyen gazdagok,én is meg ő is kollégistáék voltunk,nehéz volt össze ismertetni egymást a családunkkal.
Olyan régen volt,már nem is emlékszem pontosan mi van a szerződésben. Vmi olyasmi hogy nem részesülök a férjem által szerzett dolgokból. Alá írtam,mert hittem abban h nem fogunk elválni. Nekem még eddig nem volt munkám,csak a gyest kaptam alanyi jogon mikor szültem. Meg van egy hobbi kertem,abból csurran cseppen vmi a szomszédok által.
A szüleim az alföldön laknak,hozzájuk tudnék meni,de ott semmi munkalehetőség,és a gyereket is ki kellene vennem az iskolából. teljesen kétségbe vagyok esve,ez az állapot már 3 hónapja tart a férjemnél. kértem h menjünk el együtt orvoshoz,de nem hajlandó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!